Imam toshiba lap top , AMD Turion x2 ultra 2.2 ghz, 3gb ddr3, i externa graficka ati 3650 128 bit, nekako mi se cini da je puno 61 stepen c, kad sam na internetu i slusam muzika + (torent download) npr. Temperature sam gledao u programu aida , core temp. Pa me interesuje kod drugih koje su temperature na pribliznim konfiguracijama lap topa.
Plasim se da se radi o `default` nedostatku sa najvecom vecinom laptopova sa tim procesorom. Imao sam prilike da otvaram Compaq laptop sa tim procesorom, isto se mnogo grejao. Kuleri, koje je AMD tada preporucivao, imaju jako lose heatpipe resenje, tacnije, samo jedna bakarna `cevka` preko CPU-a, i plus o istom trosku sa jos jednom cevkom hladio se i cipset. Rezultati ( i posle zamene paste i ciscenja ventilatora) su isti, to jest temperatura CPU-a je isla do 70 stepeni sto je previse. Googlajuci po netu, nalazio sam tada da su i ostali proizvodjaci podbacili sa hladjenjem jer je ono po pravilu biloresavano lose - ndevoljno dobro. Takvo je moje iskustvo bilo, ako ti nesto znaci...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Ocisti lepo hladjenje, izduvaj od prasine i trebalo bi koji stepen dole. Compaq i HP su tu najgori sa grejanjem tih istih procesora. Ali zato Gateway, koji imam, sa RM-76 procesorom i jos jedan FS i Toshiba su prilicno hladni, sto rece codeus, u leru su na oko 50 stepeni pa znaju i nize da odu, u maksimumu su oko 65-70 plafon, ako se bas maltretira.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Danas cu da otvorim lap top pa da ga ocistim i stavim novu pastu, kako da se igram na njemu kad se procesor toliko greje. Juce sam igrao far cry 1 10- tak minuta temperatura je isla do 73 c, a za graficku nisam gledao a ona je garantovano jos veca. Jel moze iz nekog drugog lap topa da se ubaci hladjenje i da li je to pametno.?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.