laptop je ganc nov Lenovo g505,i nece da udje u bios,samo izbacuje free dos i to je to. na startup-u sam stiskao i f1(to stoji da mu je dugme za ulazak u bios),i f2, i sve dugmice od f8 do f 12(f12 mu je boot menu),i del dugme,jednostavno nece da udje u bios,hocu da pokrenem instalaciju os sa usb flesha.... Pitanje glasi,jel zna neko kako da udjem u bios na ovom laptopu,ili kako da pokrenem boot meny???
Pa dobro, zar nisi imao Boot menu na F12...? :) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: i sve dugmice od f8 do f 12(f12 mu je boot menu),i del dugme,jednostavno nece da udje u bios,hocu da pokrenem instalaciju os sa usb flesha.... Pitanje glasi,jel zna neko kako da udjem u bios na ovom laptopu,ili kako da pokrenem boot meny?? ::
nisam imao boot meny na f12,pokusavao sam vise puta....ne znam sta mu je bilo,ali bitno da sam se snasao i instalacija je krenula.....kad ono ne moze da se instalira win 7 na njega.....izgleda da podrzava samo win 8 :)
:: Pa dobro, zar nisi imao Boot menu na F12... :: : :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: i sve dugmice od f8 do f 12(f12 mu je boot menu),i del dugme,jednostavno nece da udje u bios,hocu da pokrenem instalaciju os sa usb flesha.... Pitanje glasi,jel zna neko kako da udjem u bios na ovom laptopu,ili kako da pokrenem boot meny?? :: ::
To je zato sto su ti F tasteri obelezeni istom bojom kao i Fn taster (dakle, zahtevaju njegovo pritiskanje) Probaj da iskljucis UEFI u BIOSu i moci ces da instaliras Win 7. Potencijalni problem moze biti i to sto si (verovatno) ukljucio USB Fles u USB 3.0 port a za njega nemas drajver. Ako imas USB 2.0 port, ukljuci tu i proci ce instalaciju bez problema, ako nemas, skini najnovije drajvere za Windows 7 za Intel USB 3.0 Host i narezi ih na CD. Drajver mora biti za Win 7, ne moze za Win 8. Takodje, mozes instalirati najnormalnije Win 7 preko optickog uredjaja.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: :: nisam imao boot meny na f12,pokusavao sam vise puta....ne znam sta mu je bilo,ali bitno da sam se snasao i instalacija je krenula.....kad ono ne moze da se instalira win 7 na njega.....izgleda da podrzava samo win 8 : :: :: :: Pa dobro, zar nisi imao Boot menu na F12... :: :: : :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: :: with Retina displa :: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: :: Turbo Boost up to 3.1GH :: :: 8GB 1600MHz memor :: :: 128GB flash storag :: :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: :: :: i sve dugmice od f8 do f 12(f12 mu je boot menu),i del dugme,jednostavno nece da udje u bios,hocu da pokrenem instalaciju os sa usb flesha.... Pitanje glasi,jel zna neko kako da udjem u bios na ovom laptopu,ili kako da pokrenem boot meny?? :: :: ::
Ako ti je ostao UEFI ukljucen, mozes imati problem sa aktivacijom... Jeli ti prilikom instalacije napravio samo onu jednu particiju od 100MB, ili je napravio jos jednu...? Ako je napravio jos jednu, prekini, UGASI UEFI u BIOSu i pokreni ponovo instalaciju. Ako je napravio samo jednu partciju od 100MB, onda ce DAZ da DAZ D DZOB.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: sto volim ovaj forum,uvek,ali uvek pokupim neke korisne informacije.....hvala ti puno,evo krenula instalacija ``sedmice`` sa cd-a....HVAAALAAA :))))) :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.