Koliko si siguran u to sto tvrdis...? I koliko si merodavan...? (odnos prodatih komada podeljeno sa brojem reklamacija) Asus je poceo da pravi opasno dobre laptopove za normalne pare, dok je lenovo sjebao sve sta je mogao sjebati od IBM nasledstva. Za klasu su ispod Asusa, u najboljem slucaju po njih mozda korak iza... Ali da lazu sami sebe... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Lenovo Vs Asu :: Dupe Vs Ok :: http://valid.canardpc.com/7wegi :: :: :: Imas novih Asusa X551, potuno iste konfiguracije za 380€ :: :: Znaci taj max 350€, realno 320€ :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: :: with Retina displa :: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: :: Turbo Boost up to 3.1GH :: :: 8GB 1600MHz memor :: :: 128GB flash storag :: :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: ::
Merodavan sam toliko koliko sam ih kroz srafciger i alat prpustio. Znam sta je Lenovo ,a znam sta je i Asus. Nisam bas siguran da je Lnovo toliko nazadovao ,a Asusa sam imao par jer neisam bio toliko finasijski potkovan za Lenovo. Licno ako bih za mene uzimao sto se tice Lap topa uzeo bih Lenovo, a sto se tice desk top varijanti Asus je za mene i dalje mama http://valid.canardpc.com/7wegij
Svakako, ne znam ko bi dao 400€ za polovan laptop tih karakteristika, kada ima nov za 20€ manje.
Na cca 200 prodatih Asusa, ne vise od 10 reklamacija, 3x HDD, 1x Mic i 3x maticna ploca (konektor za punjenje na ploci, serijiski problem)
Lenovo od cca 10ak prodatih 3 reklamacije: Flat, ploca i HDD
Toshiba 10 od 10 :) Random reklamacije (naravno sala nije 10 od 10 ali jeste 7 sigurno, ne znam sta im sve nije crkavalo i prestao sam da ih radim) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Mislim da podosta zavisi i od samog ophodjenja ka istom. Masa ljudi mi dolazi da gotovo isutiranim lap topovima sa konstatacijom `Ovo nesto nece da radi` Problem je sto sada idu i kupe na rate neke lap topove plate ih 300e , a ne vrede ni 50e http://valid.canardpc.com/7wegij
Slazem se, ali Toshiba objasnjava. Nit kvaliteta, nit performansi, nit dobrog servisa (S1).
U svakom slucaju, svi kvarovi koje sam naveo su bili apsolutno priznati od strane ovlascenih servisa i ni na jedan nije korisnik direktno uticao. Ti radis servis, ali ja radim i prodaju i znam sta se i koliko vraca u garantnom roku a to je (slozices se) realniji pokazatelj kvaliteta u odnosu na laptopove van garantnog roka, jer kad laptopovi otkazuju u 2 godine starosti onda korisnik i nacin i uslovi eksploatisanja imaju mnogo manju ulogu nego kod laptopova starijih od dve godine, gde vec mozemo govoriti o nemaru korinika i uslovima eksploatacije. Takodje, bitan faktor je i resavanje hladjenja modernih laptopova sa diskretnim grafickim kartama. Tu je Asus poprilicno dobar, dok se ni Lenovo a bogami ni HP nisu bas proslavili. O Toshibi da i ne pricam... :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Mislim da podosta zavisi i od samog ophodjenja ka istom. Masa ljudi mi dolazi da gotovo isutiranim lap topovima sa konstatacijom `Ovo nesto nece da radi :: Problem je sto sada idu i kupe na rate neke lap topove plate ih 300e , a ne vrede ni 50 :: http://valid.canardpc.com/7wegi :: ::
Vmarc koji modeli Tosibe su u pitanju? Kako neko tvog iskustva moze toliko ga generalizuje? 7/10!? Imam Toshibu l505 cetiri godine plus neki mesec, laptop sam unistavao od koriscenja i igrica od prvog dana do sad a radi bez ijednog problema...
X552 trenutno jeftiniji model a ima i nekih sumnjivih toshiba za oko 450e al to je pitanje dal ima...mozda je bilo tih asus-a pre povecanja PDV-a al sada ne vidim...al opet ne moze se porediti jeftina ASUS X5xx serija sa Lenovo ThinkPad Edge serijom al dobro svako ima svoje misljenje...Hvala svima na odgovorima
Intel I7 4770K@Alpenfohn K2 ASUS Z87-A 2x8GB Kingston HyperX 1600Mhz ASUS 7970 3GB Fractal Design Define R4+window@Seasonic 660XP Samsung 840 EVO 250GB,2x2TB WD Green Xonar DX Logitech Z906 5.1 MX Performanse G105 MW3
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.