Naime laptop se vrlo cudno ponasa. Da ne duzim mnogo, crko mu je originalni punjac pa je uzet zamenski sa kojim je radio OK sve do pre mesec dana. I onda racunar nece da se ukljuci, tacnije ukljuci se nakon 5 sati njakanja. Kada se pritisne power dugme, cuje se kako dobije napajanje i krece da se ukljucuje sto traje dve sekunde i onda zacuti, jos nekoliko minuta svetle lampice od HDD-a i baterije i onda se ugasi i tako u krug. Medjutim ono sto je zanimljivo je da laptop upali kada se greje sa fenom za kosu!!! Dakle uperi se fen za kosu u tastaturu i tako se zagreva nekoliko minuta i proradi.
Bizarno, ali da li neko zna what the fuck is going on ? :-)
....ne verujem u tu pricu, pogotovo sto to radis `preko tastature`... Ocigledno je da je zahebancija povezana sa zagrevanjem necega, na primer, same baterije, koja se ne puni odgovarajucom amperazom vec duze vreme, pa je posrnula... Nisi napisao da li uspevas da ga upalis takvim zagrevanjem i kada nije na punjacu... ??
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Nema ti tu sta da grejes u predelu tastature...Puka slucajnost da kresne ili malkice zagrejes bateriju i dobije dovoljno snage. Chip neces tek tako fenom zagrejati ako ga ne rasklopis, a on ce sam od rada biti vise zagrejan nego sto ti mozes fenom preko plastike/tastature da ga ugrejes...
Mislim sve je moguce i svasta tu moze biti...mozemo samo da nagadjamo....
Zameni ti punjac originalnim pa probaj...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Meni su u radnji doneli Acer (5...) koji je odozdo grejan sa obicnim fenom s vremena na vreme (kad god zeza sa paljenjem). I meni je to bilo interesantno (dugo je tip tako koristio), ali je ipak prvi vlasnik u Nemackoj grejao i jacim fenom obzirom da je i plastika bila malo istopljena...
dakle zagreva se fenom ne samo preko tastature nego i sa svih strana i upali.Tacnije cak i lakse upali sa baterijom nego kada je ukljucen na napajanje. Kada je prikljucen na struju pokazuje da ne puni bateriju.
Ako sam dobro razumeo, dok tako radi da se nista ne dira, a ako ne bude hteo da se ukljuci to znaci da je zveknuo chip i da mu treba nova maticna ? Pod uslovom da iskljucimo da je problem u punjacu....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.