Laptop Asus X550V- problem oko drajvera za grafiku - pomoc
STRANA 1 OD 1
bomid
Laptop Asus X550V- problem oko drajvera za grafiku - pomoc
08.01.2014. 10:26
T56239
status: user broj poruka: 1563
Kupih pred Novu godinu laptop iz naslova teme i napokon nadjoh vremena da instaliram OS Win 7. Kada sam to uradio skinuo sam sa oficijelnog sajta komplet drajvere i sve sam ih bez problema instalirao osim drajvera za graficku. U pitanju je Nvidia GF 740M. Kada pokrenem instalaciju drajvera izbaci mi: `You must install Intel (neposredno iza reci Intel stoji `R` u kruzicu) driver first`. Pokucavao sam preko Device manager-a I `update driver automatically sa interneta da instaliram medjutim ni to nisam uspeo. U Device Manager-u u Others Devices nisu instalirane 3 stavke to: - 3D Video Controller - Network Controller - PCI Simple Communications Controler Da li ko zna o cemu se radi ako moze neki savet, pomoc, internet adresa I dr. kako bih resio problem? Hvala u napred.
Verovatno moras prvo da instaliras drajvere od integrisane intel hd grafike, pa tek onda od nvidia.probaj odavde sa asus sajta,pod VGA imas Intel Graphic Driver
Hvala druze, upravo je to trebalo. Pored toga sto sam uspeo da instaliram drajvere za graficku u Other Devices, Device Managera ostalo je neinstalirano: - Network Controller - PCI Simple Communications Controler Da li tu ima pomoci?
1. Intel INF Chipset driver (resice ti PCI Simple...) 2. Intel VGA Driver (potreban da bi `probudio` nVidiu - 3D Video controler) a tek potom i nVidia driver (u ovu svrhu ne mozes koristiti Microsoft driver sa win update) 3. Network ti je mreza, WLAN ili LAN
Koristi slobodno drajvere od osmice ponudjene na sajtu a ako koristis instalacioni DVD koji je dosao uz laptop, onda instaliraj rucno iz foldera, preko setupa (neces moci preko autoruna)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Ali ako odes iz Windows explorera, ili Total commandera npr. i otvoris DVD, onda prondajes drajver i pokrenes ga sam, rucno, iz foldera, preko setup.exe. To ti je isto kao da si skinio driver sa neta. No, nema veze, vazno je da si namestio da radi...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Ne znam druze da li sam namestio da radi jer i dalje mi u Other Devices stoji da nisu instalirani: - Network Controller - PCI Simple Communications Controler a takodje mi ne radi ni Wireless Negde nesto nisam dobro odradio. Ne znam koji tacno fajl u Chpset-u da otvorim i pokrenem instalaciju i kako da osposobim wireless.
E sada tu ima jos jedna stvar. Da li sam uopste skinuo dobre drajvere? Na netu nisam uspeo da nadjem lap cija specifikacija u potpunosti odgovara specifikaciji u mom laptopu. Tacnije u mom je procesor Intel i3 3110 a ja sam skinuo drajvere za 3320 jer taj jedini ima graficku GF 740.
Instaliraj drajvere sa tog diska jedan po jedan.Nema veze sto je za 8-cu.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
:: Nisam koristio instalacioni disk jer `kaze da je za Win8` a ja sam instalirao Win7 64 Ultimate. Sa oficijelnog sajta sam skinuo sve za Win7 :: :: ::
Resio sam i Network Controller (sa instalacionog diska) ali PCI Simple Communications Controler ne mogu nikako, niti sa diska niti drajverima koje sam skinuo sa neta. Sta mi je ciniti?
idi desnim klikom na taj pci scc - properties - details - i u property izaberi hardware ids i izguglaj taj hardware id (obicno pise PCI\VEN_8086&DEV... ili kako vec) tako ces saznati koji uredjaj je u pitanju pa ces lako naci odgovarajuci driver na sajtu proizvodjaca
Uradio sam kako si mi rekao i izaslo mi je 4 `te neke sifre jebem li gasta su`. Pokusavam na netu da pronadjem o cemu se radi ali mi nesto ne ide. U pitanju su:
Instalirao sam ih nekoliko puta i sa instalacionog diska i sa neta. Mnogo se to nesto brzo instalira u odnosu kako je bilo prvi put ali se nista ne menja. Ovaj PCI klinac i dalje ostaje neinstaliran. Sada cuponovo da uradim sistempa cemo da vidimo.
Evo uradih sve iznova. Prvo OS a potom i drajvere sa instalacionog diska. Sve se uklopilo, cak i one dve jebene stavke od pre ali `ne lezi vraze` sada nece nesto trece. Sada mi je problematican neki: Realtek PCIe GBE Familly Controller. To je cetvrta stavka u Network adapters. Sta je to zapravo i da li je bitno. Nemam vise zivaca. Ako igre mogu da rade bez toga, da dizem ruke i da instaliram nesto pametnije?
Na kraju ga ipak namudah nekako posle mnogo muke. Malo sa diska malo sa neta. Sada da ga update-ujem pa da instaliram neku igru da vidim kako ce da fercera. U svakom slucaju hvala svima na pomoci. Bas mi je bila potrebna. Javicu kako se ponasa u igrama. Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.