Da li se neko sreo sa slicnim problemom, isprobao sam sve drajvere za laptop. Nece bluetooth da radi. Ukljucen je kao i radi search za telefonom u beskonacnost i nikada da nadje. Isto tako i telefon ne moze da nadje laptop. Gledao sam na stranim sajtovima, nema nekog narocitog resenja. Pa reko ako se neko susreo mozda od nas sa necim takvim i resio. Probao sve drajvere sa dell sajta...
Problemi takve vrste se najčešće pojavljuju kao uzrok ne instaliranog Bluetooth software-a sa sajta proizvodjača. Najčešće ono što instalacija Windows-a pronadje od hardwarea i instalira nije dovoljno.
Juče sam baš pakovao neki HP-2000 model, kome je navodno posle instalacije Windowsa 7 bluetooth bio prisutan, upaljen i `discoverable`, medjutim nikakva komunikacija nije mogla da se ostvari bez instaliranja Qualcomovog Bluetooth software-a sa HP-ovog support sajta.
Ako nije ovo, onda je verovatno problem to što nije overena ova opcija:
Isprobao drajver sa dell sajta, instalirao ga dva tri puta. cak sam ga i ekstraktovao i onda instalirao preko onog update driver. Otkacena je i opcija da drugi uredjaji mogu da nadju kompjuter, probao sam i sa vise telefona i nece :(
Taster nema poseban, pale se zajedno na fn+f2. on se pojavi dole u tray. bluetooth ikonica. i cak kad probam add device, da nadjem telefon. on ide searching for device i tako u beskonacnost. ukljuecen visibility na teleofnu...
Mogao bi i da bootuješ neku Live Linux Distribuciju i uveriš se da je sa hardware-om sve u redu. Ako BT proradi u Lindži, onda u slučaju da si 100% siguran da je instaliran odgovarajući drajver, napravi neki image instaliranog OS-a i probaj da instaliraš Winblows od nule.
Davno je to bilo ali mislim da je u pitanju sledeće.Svaki dell računar ima neku šifru koja označava tačan tip računara pa na osnovu tog koda dell servis tačno zna o kojem je računaru reč i tako smo skinuli driver.E sad ta šifra da li se nalazi na kutiji ili na zvaničnom računu nemam pojma zaboravio sam.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.