Planiram da, do kraja ove nedelje kupim tablet, suzio sam izbor na: - Acer Iconia Tab A1-810 - Prestigio Multipad 4 Quantum 7.85 - Asus Memo Pad HD7 16 GB
Koji uzeti i koje su prednosti u odnosu na druge? Preporuka za drugi u sličnom cenovnom rangu?
i odlucio sam se da kupim A1-810 do 31-og (ako plata legne na vreme:)). Po review-ima koje sam citao, tablet je odlican i ima super bateriju. Imao sam jako kratak kontakt sa njim u radnji ali deluje da je fino izradjen i nisam video nikav lag. I da, android skoro da nije customizovan, a po meni je to samo jos jedan veliki plus. Meni je prvobitna namena citanje knjiga i po neka epizoda serije/film, a pasce i neka igra mozda. Inace, na kraj dobro izlazi i sa novim igrama, nema nekih lagova i slicno, koliko sam mogao da vidim.
Prestigio takodje ok deluje na papiru, ali imam blag otpor prema ovoj firmi, iako sam i ja razmatrao nesto slicno.
Asus je takodje dobar izbor, ako planiras 7 inca, ali po meni je 8 sto bi se reklo sweet spot.
Neko vreme sam koristio ipad, ali sa 10inca mi je malo prevelik a itunes me uzasno nervira, tako da sam ga veoma brzo izgustirao. Tako da mislim da je 8 definitivno way to go.
Dakle A1-810 + za nekih 2000 32gb kartica i miran si. Moje misljenje naravno.
Jos nesto, ako ti je gaming na prvom mestu, onda bi trebalo da se isprsis za neki sa 2 gb rama, cisto da u buducnosti budes siguran da ce da sve radi kako treba.
I nemoj da te mrzi da napravis neki mali review, za bilo koji od ovih da se odlucis.
I da, acer ima 4:3 odnos stranica, postoji sansa da ce (retko) layout neke aplicakije biti malo cudan dok ga autori iste ne update-uju.
Tablet mi je potreban za istu namenu, puštanje crtića deci u kolima (zbog toga je bitno da postoji mogućnost punjenja preko micro USB porta), manje zahtevne igre za decu, za commander mode u Bf4 i da ima dobru autonomiju. Danas sam bio u radnji da kupim HD7 koji je stajao pored A1-810 i kada sam video razliku u veličini, odustao sam od kupovine asusa! Prestigio ima dobre karakteristike na papiru ali me odbija brend, jedan njihov jeftiniji model sam kupio za poklon i zvučnici su mu otišli nakon mesec dana, baterija loša i sl. A1-810 ostaje kao prvi izbor, da li ima neko ko ima ovaj model da napiše iskustva u radu, trajanje baterije i sl.?
:: i odlucio sam se da kupim A1-810 do 31-og (ako plata legne na vreme:)). Po review-ima koje sam citao, tablet je odlican i ima super bateriju. Imao sam jako kratak kontakt sa njim u radnji ali deluje da je fino izradjen i nisam video nikav lag. I da, android skoro da nije customizovan, a po meni je to samo jos jedan veliki plus. Meni je prvobitna namena citanje knjiga i po neka epizoda serije/film, a pasce i neka igra mozda. Inace, na kraj dobro izlazi i sa novim igrama, nema nekih lagova i slicno, koliko sam mogao da vidim :: :: Prestigio takodje ok deluje na papiru, ali imam blag otpor prema ovoj firmi, iako sam i ja razmatrao nesto slicno :: :: Asus je takodje dobar izbor, ako planiras 7 inca, ali po meni je 8 sto bi se reklo sweet spot. :: :: Neko vreme sam koristio ipad, ali sa 10inca mi je malo prevelik a itunes me uzasno nervira, tako da sam ga veoma brzo izgustirao. Tako da mislim da je 8 definitivno way to go :: :: Dakle A1-810 + za nekih 2000 32gb kartica i miran si. Moje misljenje naravno :: :: Jos nesto, ako ti je gaming na prvom mestu, onda bi trebalo da se isprsis za neki sa 2 gb rama, cisto da u buducnosti budes siguran da ce da sve radi kako treba :: :: I nemoj da te mrzi da napravis neki mali review, za bilo koji od ovih da se odlucis. :: :: I da, acer ima 4:3 odnos stranica, postoji sansa da ce (retko) layout neke aplicakije biti malo cudan dok ga autori iste ne update-uju.
Mislim da tablet izgleda vece i zbog odnosa stranica, ali slazem se, jeste da je jedan inch u pitanju, ali 7 deluje premalo, kao da gledam igracku, ali je zato 8 bas taman kako treba, ni preveliko ni premalo i ovo je naravno cist subjektivni osecaj.
Inace oko trajanja baterije, svi koji su radili review su dobili oko 8 sati gledanja filma. Sto je po meni i vise nego dobar rezultat. I sam kapacitet baterije ne moze da se poredi sa prestigiom, vivax-om i ostalim markama koje `vladaju` na nasem trzistu.
Za igre mislim da je oko 2.5 - 3 sata ako me secanje sluzi, ne mogu da izbunarim link. Koliko vidim i na benchu su svi zadovoljni. Ajde korisnici, ako vas ima, jav`te se da cujemo iz prve ruke da li se upustamo u pametnu kupovinu. :)
I da, koliko vidim i root je relativno jednostavan, ako planiras da ga radis.
Edit: Ako sve prodje kako treba, a nadam se da hoce, tablet ce kod mene biti 31-og, pa mozda napravim neki mali review, ako nekoga zanima da isprobam neku aplikaciju neka baci naziv pa javljam kako radi. Ukoliko me kolega Crniobad ne pretekne :)
Evo sa malim zakasnjenjem da iznesem moje misljenje o ovom tabletu. Kod mene je nekih 3 dana vec i za sada mogu da samo kazem da sam prezadovoljan odnosom bang for the buck i mislim da je za do ispod 200e odlicna kupovina.
Sto se izgleda tice - slika po netu ima gomila, tako da se necu zadrzavati na ovome, po meni je mnogo bitniji build quality i za tablet ove cene je po mom misljenju sasvim solidan. Tablet je od plastike, ali pri koriscenju nema krckanja niti bilo kakvog zveckanja. Ono sto mi se dopada je da zadnja strana uopste nije klizava i da tablet bas fino lezi u ruci.
Display - je takodje dobar, po netu sam citao da su boje isprane ili da je osvetljenje slabo, ali onako odokativno, boje mi deluju bas kao sto treba da budu, tj nisu prezasicene i nemaju tint. Ekran je IPS i uglovi gledanja su fini. Rezolucija je nesto niza (od onoga sto danas postaje standard), 768x1024 ali recimo citanje knjiga je uzivanje, slova su glatka i citljiva i pri manjim velicinama slova. Citanje stripova takodje, trenutno citam `Fables` i bez ikakvog zumiranja sve je pregledno i citljivo. Filmovi i igre takodje izgledaju dobro. Ekran takodje dobro reaguje na dodir i do sada ni jednom nije pobrljavio.
Zvuk - je prilicno mrsav, jedan mali zvucnik se nalazi na `ledjima` tableta ali moze da posluzi za youtube, neku igru, seriju ili nesto slicno.
Android je skoro pa netaknut. Ima par aplikacija koje je ubacio Acer, koje ne mogu da se uninstaliraju, ali na srecu tu je opcija disable. Nema lagova, usporavanja i ostalih `boljki`. Jedna stvar koja me je poprilicno iznenadila, a kojoj se nisam nadao, je podrska za diktiranje na srpskom jeziku, koja jednom recju radi savrseno, i bez greske prepoznaje cak i nazive hemijskih jedinjenja.
Tablet pokrece Mediatek MT8125 cpu, sa cetiri jezgra na 1.2 ghz a tu je i giga RAM-a. Benchmarkovi za tablete su mi suludi sami po sebi tako da se ovde vodim iskljucivo osecajem u radu. 1080p mp4 fajl radi bez stucanja. Web strane se otvaraju bez lagova i scroll je sasvim fluidan.
Od igara sam do sada probao The Room, Dead Trigger 2, Dungeon Hunter 4, Modern Combat 4, GTA San Andreas, PvZ 2, Splice, CoD Strike Team, Subway Surfers, Shadowgun, i meni omiljeni Tetris, i na moje iznenadjenje, sve radi sasvim fluidno i nisam imao ni jedno izbacivanje. Ja sam prezadovoljan performansama.
Baterija je od 4960 mAh i dovoljno traje da uopste ne moram da tokom dana brinem o punjenju iste.
Ne zalim ni dinara koji sam potrosio na ovaj tablet i definitivno bih ga preporucio svakome ko planira da kupi tablet od oko 200e.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.