Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Izvrnuta kamera
STRANA 1 OD 1
peniko Izvrnuta kamera 09.12.2013. 12:58 T55843

status: user
broj poruka: 205
Verovatno se neko vec sreo sa debilnom kamerom na Asus laptopovima. Naime, drugarica ima Asus K50IN laptop, na koji sam joj turio Win8 x86 i sve radi fino osim kamere, koja je, uz genericki driver, upside-down. Sad, probao sam sve moguce drajvere sa zvanicnog sajta, nigde nema bas za Win8 i ne radi ni jedan. Problem smo resili budzenjem ManyCama, pa u njemu rotiramo kameru i onda Skajp koristi tako emuliranu u ManyCamu (vidi je kao virtual webcam), ali me zanima da li je neko uspeo ovo da resi prepravkom drivera ili nekim setovanjem u registry-ju i sl.

Njen HW ID je: usb\vid_04f2&pid_b071&rev_1515&mi_00

a na sajtu asusa je kamera sa ovim ID-om definisana kao: Chicony CNF-7129 Camera.

Probao sam i onaj dvd sto apdejtuje i instalira drivere, ali je osmica posle update-a ne vidi...

Poz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blackwolf - - - - - 09.12.2013. 13:15 #530957

broj poruka: 1504
Instaliraj windows 7/vista driver manuelno preko device managera.

Black Wolf

MACHINE Nece nista od toga proci 09.12.2013. 13:49 #530961

broj poruka: 5704
i tesko da ces je naterati da radi normalno.

Evo uploadovao sam driver. Potrebno je da isforsiras njegovu instalaciju, radi sigurno na Win7 platformi, samo mora da se pravilno ubaci tj. da zameni onaj stari. Ako ti ne ide vici.

http://www.filedropper.com/camerasuyinasus

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

blackwolf - - - - - - - 09.12.2013. 14:28 #530967

Ma radi 100% kad se forsira preko device managera ,imao sam identičan problem na bratovom asus laptop kad sam mu instalirao win8 x64 isto je bila neka Chicony kamera u pitanju moguće je da je čak ta ista.

Black Wolf

gilopile ... 09.12.2013. 14:55 #530972

broj poruka: 9459
Koja je to fora u pitanju sa tim kamerama? Tvornicki naopako okrenuli kameru/senzor? Problem drajvera?

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

blackwolf Re: ... 09.12.2013. 15:31 #530975

Verovatno je problem do generičnog windows drivera.

Black Wolf

:: Koja je to fora u pitanju sa tim kamerama? Tvornicki naopako okrenuli kameru/senzor? Problem drajvera
::
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

peniko Probao sam 09.12.2013. 16:58 #530985

broj poruka: 205
Probao sam jos ranije iz device managera desetine drajvera da instaliram, nista nije uspelo. Konkretno, kada uradim tako sa najnovijim drajverom za sedmicu, u device manageru se pojavi kamera, kao da je instalirana, drajver uspesno apdejtovan, ali onda nema kamere, kao da nije prikljucena...
MACHINE Re: Probao sam 09.12.2013. 19:11 #531008

broj poruka: 5704
Dao sam ti link za drajver koji radi.

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

:: Probao sam jos ranije iz device managera desetine drajvera da instaliram, nista nije uspelo. Konkretno, kada uradim tako sa najnovijim drajverom za sedmicu, u device manageru se pojavi kamera, kao da je instalirana, drajver uspesno apdejtovan, ali onda nema kamere, kao da nije prikljucena..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs