Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Pomoc inst Win7 Dell Inspiron 15 3521
STRANA 1 OD 1
Djuxy Pomoc inst Win7 Dell Inspiron 15 3521 07.12.2013. 04:58 T55815

status: user
broj poruka: 2
Nisam idiot, al ovo ne znam da resim. Nov lap top ubuntu na njemu. Ubacim 7icu, delete svega instaliram i sve je u redu (nekoliko reseta instal osnovnih drivera) dize se sistem normalno, dok ne pokrenem aktivator. Tada pred sam reset prijavi mi al na sec `z` [particiju i folder options kao kada se ubaci flash npr.
Nakon toga vise sistem nije u stanju da se podigne. Predpostavljam da je skrivena particija upitanju. I posto aktivator automatski regulise izmedju ostalog i boot path, tu negde nastane problem. Kako da se resim te particije opcije prilikom instalacije Win`a je ne vide, nkada nisam imao ovakav tip problema. Ako neko ima iskustva molim za pomoc.
Unapred zahvalan
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 07.12.2013. 07:52 #530632

broj poruka: 4262
Ako si skinuo izlecenu verziju iz aprila 2012, najnormalnije.
Samo prebaci u AHCI mod.
Sve radi kako treba,.
Potrebno je prilikom starta win 7-ce da napravis particije i to je to.
Radio isti model sinoc.
Sa svakim je na isti nacin.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.

hecate ... 07.12.2013. 07:59 #530633

broj poruka: 472
Windows je najbolji operativni sistem, tako da stvarno ne znam u čemu je problem, ali mnogi će se složiti da koristiti ilegal softver u Srbiji je prosto neopisiv greh. Skokni do obližnje crkve i recituj deset puta Oče naš i kad se vratiš sve će ti btiti oprošteno i windows će već sam po sebi proraditi...

P.S.

btw, za sve skrivene i nerešive probleme tu je uvek http://bit.ly/1d1QkJQ, :)...
Djuxy Re: re 07.12.2013. 14:05 #530668

broj poruka: 2

:: Ako si skinuo izlecenu verziju iz aprila 2012, najnormalnije
:: Samo prebaci u AHCI mod
:: Sve radi kako treba,
:: Potrebno je prilikom starta win 7-ce da napravis particije i to je to
:: Radio isti model sinoc
:: Sa svakim je na isti nacin
:: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
::
::

Moze li mozda link za neki torrent tog win koji si i ti koristio. Ovde je aktivacija cudna, bar ja nisam video takvu nalazi se exe u folderu, activation. kada se pokrene otvori se prozor u kome postoje podesavanja za tip aktivacije pa tipa
`forced`
`alternative`
itd, a sa desne strane prozora ima podesavanja za proizvodjaca, tip.
Disk koji sam ja imao, pa `pozajmio` `drugaru` je imao na sebi folder Win 7 u kome je bilo sadrzano sve stose samog win cini i ispod njega zasebno samo exe za aktivaciju koji sve sam automatski uradi, i nikad nisam imao problem.
Tako da izgleda da samo to cini problem tj taj aktivator koji je na ovom disku koji sada imam.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs