Da li postoji neki softwerski alat ili trik da zaustavim punjenje baterije kada se ona napuni na nekih 80% a da pocne ponovo da se puni npr kad padne ispod ~40%
ova opcija je bila ugradjena u lenovo laptopove i njihow power menagment, sad sam se toga setio, ali u asusovom pover4gear takve opcije nema. cini mi se da cak i samsung ima nesto slicno u svojoj seriji laptopova. dakle ima li leka za asusa, neki 3rd parti ili asusov?
pa duze ce trajati u svakom slucaju, tj imace veci broj ciklusa. i bolje je po bateriju ako stoji na punjacu malo duze vremena pri 80% nego pri 100% :P
CISTA ZABLUDA! Nemoj da joj robujes, nego je koristi. Trajace ti isto, +- 3 meseca na 2 godine.... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: pa duze ce trajati u svakom slucaju, tj imace veci broj ciklusa. i bolje je po bateriju ako stoji na punjacu malo duze vremena pri 80% nego pri 100% : :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
Pa evo 2 godine su prosle, slabo sam je koristio jer laptop uglavnom stoji na struji, a bateriju retko kad koristio, stajala je u torbi na 50% napunjenosti i idalje ima veoma dobar kapacitet, izgura 3 sata, znaci nakon godinu dana. ubacio bi je u stalnu upotrebu s tim da mi ne treba laptop na batiriji duze vremenske periode vec eto tako ponekad a da ne moram da cupam bateriju gasim pa je mecem itd, vec da se puni samo do 80% :)
Radice ti kako treba jos godinu dana. Onda ce ili da opadne kapacitet na sat vremena ili ce da zvekne negde u kratak spoj. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.