(Imam) Asus X54h VS (Zelim) Samsung NP275E5E-K01HS
STRANA 1 OD 2
IONE
(Imam) Asus X54h VS (Zelim) Samsung NP275E5E-K01HS
22.11.2013. 19:32
T55603
status: user broj poruka: 6
Posedujem Asus a zelim da predjem na Samsung iz naslova... Koliko, i da li je Samsung bolji, generalno kakav je model koji me interesuje?
Sa Asus-om sam prezadovoljan, jedan od retkih uredjaja kojeg koristim sa uzivanjem. Laptop bih koristio najvise za surf i gledanje filmova, mada bih voleo da mogu da pikam nekad i PES(to nisam mogao na Asusu), kakva je baterija, ekran, tastatura na Samsungu, koliko se greje (Asus je fantastican po ovom pitanju), koliko je zvuk glasan?
Nikad nisam posedovao Samsung laptop, ne znam sta da ocekujem :-)
Tako da cisto sumnjam da ces dobiti informacije iz prve ruke. Ako ti crkne, trebace ti poprilicno puno srece da ga opravis, jer servis ne postoji a delova nema. Bolje se drzi Asusa, ako si vec zadovoljan. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Au, taman sam hteo da pitam da li da se zarobim sa Asusom na 3 godine ako je Samsung kanta, a ono medjutim. Najlepse bi bilo da mi racunar ne treba, uzmem tablet iz njihove ponude i milina za pred spavanje i citanje vesti na wc solji :-)
Ja prodajem mnogo Asusovih laptopova i imao sam samo 3 reklamacije, od toga na K53 seriji 2 komada konektor za punjac na maticnoj ploci (serijski problem, imam najavljen i treci, treba da mi ga donesu iz NS) i na jednom ultrabooku je crko HDD (ne znam model, znam da je bio najjeftiniji moguci laptop na trzistu u tom trenutku). U prva dva slucaja Kimtec je resio za radnu nedelju (5-7 dana) a u slucaju HDD, s obzirom da nije imao preinstaliran Win, lap je bio gotov sutradan.
Ne znam u kom servisu radis, ali 6 od 10 mi zvuci onako, bas mnogo, sobzirom da ih ja prodam trocifren broj godisnje i imam samo ove kvarove u garantnom roku.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Ja ih toliko ne prodajem, osim privatno, koliko ih popravljam. Recimo ASUS K73E-TY216, ASUS K55A-SX510 PINK i ASUS X550CC-XX061. Ovo ti je samo sto sam radio zadnjih 5 dana. 8 komada prvog i po 2 komada 2-gog i 3-ceg.
Ploce nam ostaju, jer je vec u cijeni nabavke zaracunat skart od 25%. Samo se je neko zekio, misleci da ce zaraditi, pa sad nas par mucimo muku da ih osposobimo.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
Cekaj, ako sam dobro razumeo, ti radis u ovlascenom servisu, cim pominjes servis u garantnom roku...? Znaci u Kimteku si. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: :: Preporuka je HP, posto nema toliko repariranih ploca i nema toliko reklamacija :: :: Kod ASUS-a, od 10 komada 6 se vrati na servis u grantnom roku kod nas( u 90 % maticna ploca) :: ::
Nisam u Kimteku, Boze me sacuvaj, ali jesam u ovlastenom servisu. Radim na ugovor, tj. kada imaju previse opreme za servisiranje donose nam, cak i kuci nakon radnog vremena. To radim 3 puta u semici po 6 sati. Ispomoc za platu u firmi i prijavu u Bg. Jbg nema vise posla ko sto je bilo ranije, pa da se moze pristojno zaraditi.
Evo i sada se hebem sa Dell-ovima onim najjeftinijim sa AMD procesorima. I to sa repariranim plocama. Ne znam ni da li cu zavrsiti do jutra.
Koliko ja znam samo je Kimtec ovlasceni servis za Asus laptopove
23.11.2013. 16:18
status: user broj poruka: 9420
Cak ni Direct Link to nije, vec i oni prosledjuju Kimtecu Asusa. Za Dell jesu, ali samo za njihov uvoz. Ako se predstavljate kao ovlasceni servis, onda mozete imati velikih problema sa Kimtecom ako vas nanjuse a i postavlja se pitanje ko vam radi RMA sa Asusom. Ako radite reparaciju maticnih ploca, tek onda niste po Asus standardu i doprinosite rusenju renomea brenda. Sve u svemu, ne znam sta mutite, ali ako mozes, bezi iz toga, tu nisu cista posla. Ako vas ovi prijave, naj@bali ste, odgovaracete krivično, ne prekršajno. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Na zalost, nisam u prilici da biram. A to da nije po zakonu, to zajebi. Imamo dozvolu od ASUS-a za popravku laptopa, s kojim je moj gazda i sklopio ugovor o servisiranju jos 2010 godine. To sto se ne reklamiramo, ne znaci da nemamo posla, vec naprotiv. Ja upadam samo kada ne mogu da postignu, kao ispomoc. Prijava mi ide preko njih i zato mi ne pada napamet da ih napustim, s obzirom koliko radim. Bas me zanima kome je od njih u interesu da nas prijave.
Tebi hvala na savjetu.
Niti ulazim u to, samo kazem da nije po zakonu. A lista ovlascenih servsa nije nacin reklamiranja i na njoj MORATE biti na Asusovom sajtu (ako ste ovlasceni). Ajd da ne ulazimo dalje u pricu, moze ovo neko i da procita pa da upadnete u problem. U svakom slucaju, tebe tu kao `sitnu ribu` nece da diraju, mozda eventualno das neku izjavu policiji i to je to. A gazdi ide krivcna prijava i privremeno zatvaranje servisa uz placanje odstete Kimtecu ili Asusu.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Ali nisu oni iskljucivi i jedini krivci. Pa svi to rade. Uostalom vidi kupce na PC berzi, svi bi da prodju sto jeftinije a da dobiju vrhunski kvalitet. Ne ide to tako, jbga... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Cekaj, jeste li dosli do zakljucka da postoji jos jedan ovlasceni servis za asus u bg? (ne racunaju se japanski servisi i Asicron)
:: Ali nisu oni iskljucivi i jedini krivci. Pa svi to rade. Uostalom vidi kupce na PC berzi, svi bi da prodju sto jeftinije a da dobiju vrhunski kvalitet. Ne ide to tako, jbga.. :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
:: Nisam u Kimteku, Boze me sacuvaj, ali jesam u ovlastenom servisu :: Radim na ugovor, tj. kada imaju previse opreme za servisiranje donose nam, cak i kuci nakon radnog vremena :: To radim 3 puta u semici po 6 sati :: Ispomoc za platu u firmi i prijavu u Bg. Jbg nema vise posla ko sto je bilo ranije, pa da se moze pristojno zaraditi :: :: Evo i sada se hebem sa Dell-ovima onim najjeftinijim sa AMD procesorima. I to sa repariranim plocama. Ne znam ni da li cu zavrsiti do jutra :: :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: ::
Bomba od laptopa, medjutim, laptop tih specifilacija se bas i ne pakuje u plasticno kuciste. Ako planiras da ga koristis 3 godine, koliko mu je garancija, pa da ga menjas, onda kupuj odmah, medjutim ako hoces laptop tih specifikacija a da ga koristis na duze staze, gledaj onda neki u aluminijumskom kucistu. Dell je sinonim za kvalitet u segmentu, ali opet ne znaci da se ne kvari. Bolje neces naci, sto se tice proizvodjaca, ali ovde je problematicna klasa (segment) laptopa. To ti`e to...
Ni jedan jos nije bio na servisu, mnogo bolji ekran, visa rezolucija, grafika slabija i manja pokretljivost. Ipak je preko 4 kg. Taj CPU kod Della se slicno ponasa kao i 4200U u igricama. Za ostalo ne znam.
HD 7340=Fifa 12 low: 33.2 fps med.: 20.1 fps high: 15.7 fps Valjda su slicne zahtevnosti te igre.Ne mogu da nadjem za PES.Kazu da je bolji W8 za lapove,manje zahtevan i duze drzi baterija. http://bit.ly/1iKcIfu
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.