Treba mi laptop za rad u autocad-u i 3dsmax-u. Cesto putujem i do sada sam vukao sa sobom desktop sa sve monitorom, sto ne moram da vam objasnjavam kakva je erotika :0 Najzad sam odvojio nesto para i razmisljam o laptopu koji bi od sad nosio sa sobom... Nemam tacno odredjen budzet ali bi dao oko 500 evropljana. E sad moze da bude 17` ili 15` (o manjem nisam nesto razmisljao) posto bi svejedno nosio i monitor uz njega. Neka konkretna grafika, ne nesto sa deljenom sistemskom memorijom ali se u to vec slabije razumem pa ne bi da lupim glupost :) Citao sam po netu da je moguce u neke modele umesto optike ubaciti drugi HDD (posto mi optika ne treba, ne pamtim kad sam video CD/DVD poslednji put :D) ili da po difoltu ima dual hdd, mada pretpostavljam da je to dosta skuplja varijanta... Prebacio bi SSD iz desktopa u njega za sistem i koristio bi njegov hard za storage. RAM, ukoliko nema bar 8Gb, onda 4Gb ali da ima mogucnost prosirivanja na 8 jednog dana kad skupim para, ali bi neko vreme preziveo i sa 4. I po mogucnosti da ima usb 3.0 i bluetooth (za misha).
ne nije moguce, osim outlet modela u Laptop centru. Gledaj corei5 noviji i izbjegavaj HM70 chipset. ovo je najlosije, a da se uklapa u cijenu. http://www.laptopcentar.rs/product/ACER-Aspire-V3-771G-32344G50Maii-10201307 gledaj malo kod drugih proizvodjaca. HM70 izbjegavajh, jer se vise griju. to su stariji modeli.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.