Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Acer Aspire - baterija losa
STRANA 1 OD 1
Plamen Acer Aspire - baterija losa 12.09.2013. 01:06 T54575

status: user
broj poruka: 2836
Imam laptop Acer Aspire 5738ZG (intel DC T4500, ATI 560V, 2GB ram). Laptop je star oko 2 godine i par meseci. Bateriju sam oko 10tak puta, uglavnom u pocetku. Napunim je na oko 50-60% i onda je izvadim posto lap drzim na punjacu. Povremeno sam je punio do kraja i praznio, a zatim izvadim i ostavim je na cuvanje (citao sam da se na taj nacin produzava vek, i da je bolje nego da se drzi non-stop na punjacu)

Evo danas ukljucim lap, napunim bateriju do kraja, i u power saver rezimu i sa 50% osvetljenja, koriscenjem wifi, bat. drzi svega sat ipo :(((

Kad je bio nov drzao je oko 4h. Kako je moguce da sada drzi samo ovoliko? Jel je to normalno?
Baterije nisam nesto posebno upotrebljavao da bi izgubila kapacitet.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Acer Aspire - baterija losa 12.09.2013. 01:52 #513535

broj poruka: 18996
jednostavno baterija nije tako kvalitetna kako se ocekivalo.. ne postoji pravilo da baterija NE MOZE da izgubi svoj kapacitet u odredjenoj meri posle 2god., pa cak da je nisi koristio ni 5min., cak i da je stajala u fioci.. sve zavisi.. kada su baterije u pitanju, za svaku postoji odredjeno pravilo kako se koristi, kako sme i ne sme biti izlozena, kako se puni, prazni, od svega zavisi, toplota, vlaga, hladnoca, temperatura je najbitnija.. u ovom slucaju ispalo je ovako, dakle ne postoji pravilo i ne treba se uopste opterecivati nikad da ne bi lupao glavu kao sada zasto i kako, vodio si strogo racuna 2god., nisi maltene uopste koristio bateriju da bi te posle ovoliko vremena negativno iznenadila.. naravno smorio si se, ja bih se smorio.

:: Imam laptop Acer Aspire 5738ZG (intel DC T4500, ATI 560V, 2GB ram). Laptop je star oko 2 godine i par meseci. Bateriju sam oko 10tak puta, uglavnom u pocetku. Napunim je na oko 50-60% i onda je izvadim posto lap drzim na punjacu. Povremeno sam je punio do kraja i praznio, a zatim izvadim i ostavim je na cuvanje (citao sam da se na taj nacin produzava vek, i da je bolje nego da se drzi non-stop na punjacu)
::
:: Evo danas ukljucim lap, napunim bateriju do kraja, i u power saver rezimu i sa 50% osvetljenja, koriscenjem wifi, bat. drzi svega sat ipo :((
:: Kad je bio nov drzao je oko 4h. Kako je moguce da sada drzi samo ovoliko? Jel je to normalno
:: Baterije nisam nesto posebno upotrebljavao da bi izgubila kapacitet
Pisko Nije validno 12.09.2013. 08:05 #513545

broj poruka: 6645
Tvoje merenje jednostavno, nije `naucno` validno.
Broj pozadinskih parazitnih procesa na novom i starom windowsu nije isti, setovanja nisu ista, drajveri... sto znaci razliku u merenju.
Bateriju iskondiciraj punjenjem i praznjenjem do kraja, u bar tri uzastopna ciklusa (izbegavati brzo praznjenje) pa tek onda meri.
Starenje i smrt, ne mozes izbeci bez obzira na verska ubedjenja...

Budale računaju na sreću.

peconi aspire 5738zg 12.09.2013. 09:13 #513549

broj poruka: 50
Vlasnik 5738zg 4gb ram 500gb itd da ne smaram, isti kupljen u Novembru 2009. Da skratim imao identican problem ali ipak ti si bolje prosao. I ja sam svoj konstantno drzao na punjacu da bi na kraju vek baterije skroz otisao. Racunar vise nije hteo ni da je puni a sa 4 sata je palo vremenom na 0. Samo mi se pojavio crveni X na ikonici. Naslusao sam se prica jedni su mi govorilili da nakon punjenja otkacim napajanja drugi suprotno itd. Kako god i sta god da je razlog prijateljica mi je kupila u US novu bateriju za nekih 30e i donela inace ovde su mi trazili cak 70e za istu.
Acer radi savrseno cak bolje od novog HP koji sam naknadno uzeo.

tortojed U velikoj meri, doprineo si ovome time sto nisi punio ``do kraja``... 12.09.2013. 09:28 #513551

broj poruka: 10997
nego do 50-60% max kapaciteta. Bolje bi prosao da si punio manje puta ali do max vrednosti. Medjutim, zalosna je cinjenica da se ovde valjaju svakojaka reciklirana djubrad od baterija, i da covek nikada ne zna STA ZAPRAVO kupuje. Indikativno je iskustvo kolege peconija: 30 jewra vs 70 jewra - neke ovdasnje ``ljudske faktore`` (a mnogo ih je!) trebalo bi obesiti, i to za MOODA njihova, o bandere, pa da se malo osuncaju i na vetru ljuljuskaju...

codeus .. 12.09.2013. 10:39 #513561

broj poruka: 4054

pa i nemoras da je upotrebljavas da bi ona vremenom gubila kapacitet ..

dobro drzi posle 2 godine ..

sad je isprazni na lapu do kraja .. ivadi je iz lapa i ostavi da odmori 10h.. pa je onda napuni do vrha .. ostavi je 10h da odmori .. isprazni je na lapu do kraja .. ostavi 10h da odmori ... napuni do vrha .. ostavi 10h da odmori .. isprazni je na lapu do kraja ... ostavi da odmori 10h .. napuni do vrha ... ostavi 10h da odmori .. e sad meri vreme koliko traje !!!

Plamen Re: U velikoj meri, doprineo si ovome time sto nisi punio ``do kraja``... 12.09.2013. 11:55 #513582

broj poruka: 2836
Ne, nikad je nisam puniio do 50-60%, uvek je napunim do max pa je onda ispraznim do 50% izvadim.

Svaki put kad je koriscena bar 3 puta sam je punio do kraja a zatim praznio.

Takodje win je nov, i nema pespotrebnih programa, takodje sam iskljucio razne bespotrebne procese.

:: nego do 50-60% max kapaciteta. Bolje bi prosao da si punio manje puta ali do max vrednosti. Medjutim, zalosna je cinjenica da se ovde valjaju svakojaka reciklirana djubrad od baterija, i da covek nikada ne zna STA ZAPRAVO kupuje. Indikativno je iskustvo kolege peconija: 30 jewra vs 70 jewra - neke ovdasnje ``ljudske faktore`` (a mnogo ih je!) trebalo bi obesiti, i to za MOODA njihova, o bandere, pa da se malo osuncaju i na vetru ljuljuskaju..
Pisko onda 12.09.2013. 17:54 #513640

broj poruka: 6645
Onda je skart.

Budale računaju na sreću.

tortojed ... 12.09.2013. 20:25 #513671

broj poruka: 10997
``Napunim je na oko 50-60% i onda je izvadim posto lap drzim na punjacu.``

``Ne, nikad je nisam puniio do 50-60%, uvek je napunim do max.``
VMARC Opet se vracamo na prezvakanu temu 12.09.2013. 22:23 #513701

broj poruka: 9420
Ako koristis bateriju, trajace ti 2 godine.
Ako joj titras trajace 2.2 godine.
Ako je ne koristis, trajace ti 2.5 godine.

Stvarima ni uredjajima ne treba robovati. Najskuplja je oprema koja se ne koristi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs