Laptop HP G62-a60EM (wq019ea) problem sa ATi Mobility 5470
STRANA 1 OD 1
dradisic
Laptop HP G62-a60EM (wq019ea) problem sa ATi Mobility 5470
20.08.2013. 13:52
T54311
status: user broj poruka: 271
Pozdrav svima, Problem se manifestovao sa BSOD sa porukom da je problem sa `atikmpag.sys` fajlom, našao sam po forumima kako to da rešim ali nisam dobio rezultat. Reinstalirao sam novi windows x64 i problem je i dalje prisutan, kao da ne prihvata drajver za ati grafiku. Kada instaliram regularan drajver sa HP-a u instalaciji se zatamni ekran i tako ostane, jedino restart na dugme pomaže i onda digne win ali sa neinstaliranim ati drajverom. Da li je u pitanju kvar na matičnoj ploči ili je u pitanju problem sa drajverom? Sa intel hd grafikom je sve ok i trenutno radi tako. Šta je vaš savet? Možda je neko imao sličan problem. Unapred hvala svima na odgovorima.
Procitaj manual kako da ocistis stare drajvere ili jos bolje reinstaliraj sistem, pa onda. Pitace te tamo koji intel drajver zelis, izaberi poslednju modern varijantu.
Fala gitarista na pomoći, Ovakav odgovor mi je trebao a ne opaske kako to ne valja, loša kombinacija bolje je ovo i td. Laptop i nije moj već garijev.
Nije prošlo iz prve, po instalaciji ovih drajvera tražio je restart i opet BSOD sa istom porukom, krenem ja starim načinom oporavka i uđem u `Safe mode` (pre sam morao da deinstaliram ATi grafiku i vratim na standard vga)i reko ajd da probam samo da ga resetujem kad ono proradi sve ok.
Malo mi je sumnjiva ATi grafika na ovom laptopu, bojim se da ne odumire polako jer sam pre jedno godinu-dve, kada je ovaj laptop bio nov, instalirao isti win i sve je tada prošlo sa istim drajverima koje sam tada imao a sada nje htelo.
Sve u svemu evo ga fercera ok. Još jednom hvala Pozdrav
:: Gore kombinacije nema, ali da se srediti :) Pre nego sto odneses na reklamaciju,probaj sa ovim custom drajverima, meni super rade hd 4000+ 7650 :: :: http://leshcatlabs.net/2013/04/26/leshcats-catalyst-13-4-whql-unifl-for-amdintel-powered-laptops :: :: Procitaj manual kako da ocistis stare drajvere ili jos bolje reinstaliraj sistem, pa onda :: Pitace te tamo koji intel drajver zelis, izaberi poslednju modern varijantu :: :: HP ProBook ::
@washburn 3 laptopa od HP-a The Envy 17-1190N su ostavljena sa strane sa 5850 grafikom i koja nisu radila , a bila su u 14 servisa ( i ja sam mislio da su neispravni, zato sto sam i ja odradio reballing,a nije radilo nakon toga, s obzirom da su uvijek pucali nakon instalacije drajvera za grafiku, pa ni nakon rucnog kopiranja drajvera, pa ni rucnog aktiviranja ni XP ni Vista ni Win7 ni Linux niti bilo sta drugo sa grafickim drajverima nije radilo, samo crn ekran), evo rade ko doksa od sinoc. Drug ih je u servisu instalirao, nakon sto sam procitao tvoj post (stojali na rafu skoro 5 mjeseci za dijelove), sada rade kao nenormalni !!! Igrali nocas kantere, FarCry, Crysis... Znaci, laptopi su prosli servise u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Svajcarskoj i nije rijesen problem( sem sto su u Bosni i kod nas tj. u 2 servisa ukrali HDD-ove iz laptopa). Ovo je stvarno nevjerovatno. Probali smo i 13.6 beta 2 i 13.8 beta i 5 starijih, ali samo sa ovim drajverima rade !? Ocigledno, nesto ima problem prilikom instalacije drajvera, tj. vjerovatno je jedan dio grafickog cipa ostecen, pa ne radi. Ono sto je bitno je da radi. Sad smo nas trojica opet sa pristojnim laptopima. Nisu za prodaju, ali ce odlicno da sluze, dok rade. Jbg, s obzirom da smo ih otkupili za 250e za dijelove(a nikada ih nismo upotrebili do sad), ovo je fenomenalno. I nakon sto prestanu da rade, opet ce moci za dijelove. Tebi i nebeskoj vatri dugujem pice, kad se potrefi malo vise vremena, pa da sjednemo kao ljudi.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
Eee, druže moj, za ovakve stvari i služi ovaj forum, zato sam svih ovih godina i tu na berzi i samo mi je žao što su nestali neki stari kvalitetni ljudi... pozdrav
:: @washbur :: 3 laptopa od HP-a The Envy 17-1190N su ostavljena sa strane sa 5850 grafikom i koja nisu radila , a bila su u 14 servisa ( i ja sam mislio da su neispravni, zato sto sam i ja odradio reballing,a nije radilo nakon toga, s obzirom da su uvijek pucali nakon instalacije drajvera za grafiku, pa ni nakon rucnog kopiranja drajvera, pa ni rucnog aktiviranja ni XP ni Vista ni Win7 ni Linux niti bilo sta drugo sa grafickim drajverima nije radilo, samo crn ekran), evo rade ko doksa od sinoc :: Drug ih je u servisu instalirao, nakon sto sam procitao tvoj post (stojali na rafu skoro 5 mjeseci za dijelove), sada rade kao nenormalni !! :: Igrali nocas kantere, FarCry, Crysis.. :: Znaci, laptopi su prosli servise u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Svajcarskoj i nije rijesen problem( sem sto su u Bosni i kod nas tj. u 2 servisa ukrali HDD-ove iz laptopa) :: Ovo je stvarno nevjerovatno :: Probali smo i 13.6 beta 2 i 13.8 beta i 5 starijih, ali samo sa ovim drajverima rade ! :: Ocigledno, nesto ima problem prilikom instalacije drajvera, tj. vjerovatno je jedan dio grafickog cipa ostecen, pa ne radi. Ono sto je bitno je da radi. Sad smo nas trojica opet sa pristojnim laptopima :: Nisu za prodaju, ali ce odlicno da sluze, dok rade :: Jbg, s obzirom da smo ih otkupili za 250e za dijelove(a nikada ih nismo upotrebili do sad), ovo je fenomenalno. I nakon sto prestanu da rade, opet ce moci za dijelove :: Tebi i nebeskoj vatri dugujem pice, kad se potrefi malo vise vremena, pa da sjednemo kao ljudi :: :: :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: ::
:: Eee, druže moj, za ovakve stvari i služi ovaj forum, zato sam svih ovih godina i tu na berzi i samo mi je žao što su nestali neki stari kvalitetni ljudi.. :: pozdra :: :: :: :: @washbur :: :: 3 laptopa od HP-a The Envy 17-1190N su ostavljena sa strane sa 5850 grafikom i koja nisu radila , a bila su u 14 servisa ( i ja sam mislio da su neispravni, zato sto sam i ja odradio reballing,a nije radilo nakon toga, s obzirom da su uvijek pucali nakon instalacije drajvera za grafiku, pa ni nakon rucnog kopiranja drajvera, pa ni rucnog aktiviranja ni XP ni Vista ni Win7 ni Linux niti bilo sta drugo sa grafickim drajverima nije radilo, samo crn ekran), evo rade ko doksa od sinoc :: :: Drug ih je u servisu instalirao, nakon sto sam procitao tvoj post (stojali na rafu skoro 5 mjeseci za dijelove), sada rade kao nenormalni !! :: :: Igrali nocas kantere, FarCry, Crysis.. :: :: Znaci, laptopi su prosli servise u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Svajcarskoj i nije rijesen problem( sem sto su u Bosni i kod nas tj. u 2 servisa ukrali HDD-ove iz laptopa) :: :: Ovo je stvarno nevjerovatno :: :: Probali smo i 13.6 beta 2 i 13.8 beta i 5 starijih, ali samo sa ovim drajverima rade ! :: :: Ocigledno, nesto ima problem prilikom instalacije drajvera, tj. vjerovatno je jedan dio grafickog cipa ostecen, pa ne radi. Ono sto je bitno je da radi. Sad smo nas trojica opet sa pristojnim laptopima :: :: Nisu za prodaju, ali ce odlicno da sluze, dok rade :: :: Jbg, s obzirom da smo ih otkupili za 250e za dijelove(a nikada ih nismo upotrebili do sad), ovo je fenomenalno. I nakon sto prestanu da rade, opet ce moci za dijelove :: :: Tebi i nebeskoj vatri dugujem pice, kad se potrefi malo vise vremena, pa da sjednemo kao ljudi :: :: :: :: :: :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.