Lap top....... ne podize OS i desava se povremeni restart ?
STRANA 1 OD 1
gliga79
Lap top....... ne podize OS i desava se povremeni restart ?
03.08.2013. 23:41
T54094
status: user broj poruka: 4641
Model - HP Pavilion dv 9500 Lap top ne podize OS. Pri ukljucivanju pojavi se slika sa logoom HP i meni u donjem delu... boot f9....setup f10......itd. Probao sam da instaliram novi OS. Nekoliko puta u pocetku kad treba da butuje sa DVD- ja laptop se restartuje, tek iz 4 puta je izaslo ono press any key to boot from cd/dvd? Win 7 je navodno instaliran ali ponovo se OS ne podize, vec stoji onaj logo hp sa opcijama.
Primetio sam da CD/DVD ne radi dok je ukljucen na punjac, radi samo kad laptop koristi bateriju ?
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: ali ko danas još podiže sistem sa cd-a??? Napravi boot usb i probaj. :: :: Meni deluje da se taj nesrećni cd čitač ne snalazi sa diskom narezanim na drugom cd čitaču :: support normalit :: ::
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Ista situacija je i sa USB karticom :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: :: :: ali ko danas još podiže sistem sa cd-a??? Napravi boot usb i probaj. :: :: :: :: Meni deluje da se taj nesrećni cd čitač ne snalazi sa diskom narezanim na drugom cd čitaču :: :: support normalit :: :: :: ::
@spasic87 Kolega ima zanimljivu opservaciju... Jedino nije dao predlog kako da se pokrene taj `unajmljeni boot`... Da li sa ODD-a ili sa USB-a...
Covece citas li ti prethodno napisano...
@gliga79 Da li racunar radi kad izvadis bateriju i kad je samo prikacen na struju... Takodje nisi nista napisao da li se po dobijanju te HP slicice i tih f9 i f10 moze uci u te menije...
Deluje blesavo ali da ti nije otisla cigla... tj. ispravljac... jer to sto si naveo da ti ODD radi kad je racunar na bateriji a nece kad je na kablu pomalo ukazuje na napajanje... ako imas mogucnost probaj neku drugu ciglu cisto da i tu mogucnost eliminises...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
@spasic87 Pa jel napisah da je ista situacija i sa USB fles karticom kao i sa DVD/CD rom-om. Restartuje se 3-4 puta i tek onda pocinje boot. Navodno instalira sistem ali ne zavrsi instalaciju do kraja. Kad dodje do finishing instalation windows restartuje masinu i ne nastavi zavrsnicu OS-a nego izadje logo HP sa opcijama.
@MaliAbner Radi kad je izvadjena baterija, ali sada je proradio ODD i sa punjacem (zasto i kako ne znam) Sto se tice menija, sve radi. Ulazi u BIOS, i mogu se menjati parametri i opcije bez problema. Probacu sa drugim ispravljacem.
@Dejzan Sumnjam i ja na HDD. Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: @spasic8 :: Kolega ima zanimljivu opservaciju.. :: Jedino nije dao predlog kako da se pokrene taj `unajmljeni boot`.. :: Da li sa ODD-a ili sa USB-a.. :: :: Covece citas li ti prethodno napisano.. :: :: @gliga7 :: Da li racunar radi kad izvadis bateriju i kad je samo prikacen na struju.. :: Takodje nisi nista napisao da li se po dobijanju te HP slicice i tih f9 i f10 moze uci u te menije.. :: :: Deluje blesavo ali da ti nije otisla cigla... tj. ispravljac... jer to sto si naveo da ti ODD radi kad je racunar na bateriji a nece kad je na kablu pomalo ukazuje na napajanje... ako imas mogucnost probaj neku drugu ciglu cisto da i tu mogucnost eliminises.. :: :: Citat: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: :: :: :: :: :: :: Probaj sa Hirensom!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Istestiraj RAM i HDD, ako je sve OK mislim da je problem na matičnoj ploči... to su poznati laptop-ovi na kojima se kvari severni most, gpu i prave čudne probleme tipa ne radi wireless, dvd itd.
Onog trenutka kada ne bude hteo da bootuje sa ODD, restaruj brzo preko ctrl alt del i udji u bios, pa pogledaj da li se ODD i HDD detektuju. Elem, kada SB radi, ti mozes da butujes sa ODD i da pokrenes insalaciju Win na HDD (jer su detektovani). Kada se posle prvog dela instalacije laptop restaruje, ne detektuje HDD ni ODD i zato ostane zaglavljen na HP logou.
Sve su svemu, smrdi na rashod... :-(
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
@servisracu Trenutno testiram HDD kroz BIOS, za sada 40% Pass.
@VMARC Tako nesto se i desava, najverovatnije da si u pravu. Pri pokretanju ponekad se laptop restartuje sve dok ne udjem u BIOS, onda se vise ne restartuje, a ponekad odmah izadje logo i tako stoji. Desava se da se restartuje 4-5 puta uzastopno i izbaci poruku da ne postoji OS. To se retko desi, ali jedno 2-3 puta se desilo za ova dva dana koliko se cimam.
Izgleda i meni da ce biti Storniran....
:: Onog trenutka kada ne bude hteo da bootuje sa ODD, restaruj brzo preko ctrl alt del i udji u bios, pa pogledaj da li se ODD i HDD detektuju. :: Elem, kada SB radi, ti mozes da butujes sa ODD i da pokrenes insalaciju Win na HDD (jer su detektovani). Kada se posle prvog dela instalacije laptop restaruje, ne detektuje HDD ni ODD i zato ostane zaglavljen na HP logou :: :: Sve su svemu, smrdi na rashod... :- :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Meni se slicno desilo pre par godina na pc desktop i do kraja otkrilo se da je problem procesor .Navodno procesor je riknuo tako da cim se za vreme instalacije malo grejao i opteretio prestao je sa instalacijom i tako da sam morao da nabavim drugi procesor i onda je problem bio resen.srecno
jbt...ja treba da se sutiram u dupe sto moj dv9600 radi jos uvek... support normality
:: Onog trenutka kada ne bude hteo da bootuje sa ODD, restaruj brzo preko ctrl alt del i udji u bios, pa pogledaj da li se ODD i HDD detektuju. :: Elem, kada SB radi, ti mozes da butujes sa ODD i da pokrenes insalaciju Win na HDD (jer su detektovani). Kada se posle prvog dela instalacije laptop restaruje, ne detektuje HDD ni ODD i zato ostane zaglavljen na HP logou :: :: Sve su svemu, smrdi na rashod... :- :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Pa nisam ti to jednom rekao... I svaki put zapljunem.. Pu, pu, da ga ne urekenem(o) :-p HP u svojoj istoriji nije napravio napravio lepse krseve od dv2xxx, dv6xxx i dv9xxx serije... Doduse, tvoj je kanadjanin, mozda je malo kvalitetniji od ovih `podgrejanih` austrijanaca, sto donose kumovi :-)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.