Naravno, kontroverzni ``cas hocu vrh, a onda mi je dobar i plastikaner`` licnosti poput brata-Baje (Radovan Treci) i Dejzana, ovo nece zadovoljiti, jer, avaj!!!, unutra se nalaze Intel i NV...
-NVIDIA Quadro graphics -4th Gen Intel Core i7-4702MQ -maximum of 16GB of memory -UHD screen of 3200x1800 pixels, multi-touch
dragi forumaši, vorkstejšn, ovo nije napravljeno da gledaj klipove sa tjuba u krevetu već za ozbiljan rad, multitač je dobar jer može poslužiti developerima da testiraju te aplikacije što prave.
vidim da bi mnogima odgovaralo da se ekrani prave u 800x600 rezoluciji
Pa recimo zato sto nema numericki deo tastature... Zato sto jednim dodirom prsta u toj velicini ekrana i tom prikazu na istom aktiviras sedam komandi odjednom... itd...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Ne vidim zasto je fijasko u najavi kad ima bolji odnos performansi i cene od konkurencije...osim ako ne krenu pojeftinjenja.. :: :: E sad, ako ima nekih drugih mana, onda ok.. :: :: Naravno da intrigira :: :: :: :: ::
ovo je prvi iskorak nekog proizvodjaca da se mrdne sa mrtve tacke...
Videcemo kako se prodaje...
Ne znam samo sta sprecava samsung da napravi normalan laptop, Alu dizajn Pro display Pro SSD //// koreanci jebo ih pas...
Verovatno posto trziste notebook-ova izumire... vise se prodaju tableti, posto 90% korisnika i onako ne radi nista korisno... Lepo je to Steva predvideo...
dell...imam jednog izvikanog od pre dve goine...pise u potpisu...
26.07.2013. 23:02
status: user broj poruka: 1121
N serija je tada vazila za vrh, ali sam sada razocaran Dell-ovim priozvodima. sve je po tehnickim karakteristikama kaosto pise, ALI prva ruzna slika, panela kji probija svetlo, ( da ne pominjemo o istale mane gler-a od koga izgubih oči) ugao vidljivosti ne dozvoljava gotovo nikakve promene a da se objektivno ne promene boje i kontrast.
klavir plastika je i pored urednog odžavanja, izgubila svoj sjaj vec nakon godinu dana
prikljucak za slusalice polako pocinje da prekida jedan kanal
poterati neku iole zahtevniju igru, besmisleno je bez dodatnog hladjenja ( chip set je samo i IDLE po difoltu na 67 stepeni a o ostalom, ne smem ni da razmislja. - CPU idu i do 97)
najveca je podvala sto ne mogu da koristim USB 3.0 jer ne radi sa svim uredjajima radi samo sa transcendom, ali sa LC-om ili kingstonom ne zeli da komunicira ( za ovo ima i potvrdu iz oficijelnog servisa gde je slat na proveru u garantnom roku). Na celu jadikovku oko ovog problema, na pisno delovoj tehnickoj podrsci- nikada nisam dobio odgovor
ima stvari koje funkcionisu dobro, ali kod DELL-a uvek postoji ono mutno što će te saznati tek kada potrosite pare. 3 godine garancije , nisu merilo vrhunskog kvaliteta. Za mene su se prodali...
za tih cca 700 evrica, koliko sam uspeo da odvojim posle 2 godine skupljanja para, mislim da sam trebao dobiti bolji kvalitet i odgovorniju tehnixku podrsku
Re: dell...imam jednog izvikanog od pre dve goine...pise u potpisu...
27.07.2013. 01:06
status: user broj poruka: 7769
Pa dobro nije sve tako jadno... Evo moj DELL N5010 je napunio tri godine i dalje radi... Nemam ama bas nikakvu primedbu...
Prosto ti se zalomio los primerak...
To sa grejanjem ne bi trebalo da bude problem greje se i ovaj moj... klinac na ove vrele dane tuce neke igre na njemu bas je vreo ali radi... moras redovno da ga otvaras (ovaj moj je do sad tri puta otvaran) ili da izduvavas prasinu nekim sprejom sa komprimovanim vazduhom... ono duvka ma kakav ti kapacitet pluca bio nece da pomogne...
Inace kad poredim Maleziju i Srbiju ovde ima daleko vise prasine, jednostavno drugacija podneblja tamo kisa pada skoro svaki dan a u Srbistanu ima perioda sa po mesec i vise bez kise... suvlji vazduh vise prasine pa mora dosta da se vodi racuna o racunarima... da nisam iskusio ne bih verovao...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: :: N serija je tada vazila za vrh, ali sam sada razocaran Dell-ovim priozvodima :: sve je po tehnickim karakteristikama kaosto pise, AL :: prva ruzna slika, panela kji probija svetlo, ( da ne pominjemo o istale mane gler-a od koga izgubih oči :: ugao vidljivosti ne dozvoljava gotovo nikakve promene a da se objektivno ne promene boje i kontrast :: :: klavir plastika je i pored urednog odžavanja, izgubila svoj sjaj vec nakon godinu dan :: :: prikljucak za slusalice polako pocinje da prekida jedan kana :: :: poterati neku iole zahtevniju igru, besmisleno je bez dodatnog hladjenja ( chip set je samo i IDLE po difoltu na 67 stepeni a o ostalom, ne smem ni da razmislja. - CPU idu i do 97 :: :: najveca je podvala sto ne mogu da koristim USB 3.0 jer ne radi sa svim uredjajima radi samo sa transcendom, ali sa LC-om ili kingstonom ne zeli da komunicira ( za ovo ima i potvrdu iz oficijelnog servisa gde je slat na proveru u garantnom roku). Na celu jadikovku oko ovog problema, na pisno delovoj tehnickoj podrsci- nikada nisam dobio odgovo :: :: ima stvari koje funkcionisu dobro, ali kod DELL-a uvek postoji ono mutno što će te saznati tek kada potrosite pare. 3 godine garancije , nisu merilo vrhunskog kvaliteta. Za mene su se prodali.. :: :: za tih cca 700 evrica, koliko sam uspeo da odvojim posle 2 godine skupljanja para, mislim da sam trebao dobiti bolji kvalitet i odgovorniju tehnixku podrsk :: :: Dell za mene vise N :: :: :: *************** :: DELL INSPIRON 17R N711 :: :: :: ::
savatije buraz, pre godinu ipo kad sam ja trebao da kupim Dell N5110, tebe sam pitao za savet jer imas n7110, i hvalio si ga :)
naravno, posle 10 dana ja sam video o cemu se radi i zahvalio se prodavcima i vratio im laptop. sad imam asusa koji je mnogo bolji u tom `mid-low` opsegu, ali sigurno ne mozes da poredis npr XPS i N seriju della, jer najniza serija della je stvarno fuseraj, ove profesionalne, vostro, xps, radne stanice su dobre masine.
Mene npr ovaj asus nikad nije izdao, osim kad mu je pukao konektor za punjac na ploci, ai to sam ja kriv i poslao sam ga u servis i popravili su mi bez problema. Nekako mi THINKPAD serija uliva najvise pouzdanja, a mozda im je prejak marketing, ne znam :P
@maliabner, ja sam imao n5110 i pregreva se laptop, chipset uopste nema neki hladnjak na sebi a okrenut je na `gore` i ispod palmresta je, i cak i kad ne igras nista ons e greje nenormalno.
laptop je bio star 10 dana i nije mu se sigurno nakupilo prasine, ovog asusa sam za godinu dana samo jednom procistio i to cisto onako, iz predostroznosti i nikakve prasine se nije nakupilo, nekako se na laptopovima to slabije hvata.. na desktopu svakih mesec dana ceram na kompresor i prepun je prasine, ventilatori se jedva okrecu..
Pa to je isto kuciste kao i ovaj moj... samo su noviji CPU i rebrand GPU...
Jedini problem je protok vazduha posto je dotok tj ulazni provil nekako suzen... jednostavno nije doboro resen... vec sam pisao o tome... kad se skine maska ODD-a sve se drasticno menja...
Postane hladan ko spricer... protok vazduha bas keca stvar...
I dalje tvrdim da je DELL najbolji to je sigurna kupovina, u poslednje vreme ga Lenovo sije u VALUE FOR MONEY ali je na neki nacin drugaciji... a taj asus ko da ga prave od zlata pa mu drze cenu...
Kod DELL-a me nervira sto napucane modele ne mozes da nadjes u shop-ovima nego moras da narucujes preko interneta, sto mozda i nije lose negde preko ali kod nas u Srbistanu sranje...
:: savatije buraz, pre godinu ipo kad sam ja trebao da kupim Dell N5110, tebe sam pitao za savet jer imas n7110, i hvalio si ga : :: :: naravno, posle 10 dana ja sam video o cemu se radi i zahvalio se prodavcima i vratio im laptop. sad imam asusa koji je mnogo bolji u tom `mid-low` opsegu, ali sigurno ne mozes da poredis npr XPS i N seriju della, jer najniza serija della je stvarno fuseraj, ove profesionalne, vostro, xps, radne stanice su dobre masine :: :: Mene npr ovaj asus nikad nije izdao, osim kad mu je pukao konektor za punjac na ploci, ai to sam ja kriv i poslao sam ga u servis i popravili su mi bez problema. Nekako mi THINKPAD serija uliva najvise pouzdanja, a mozda im je prejak marketing, ne znam : :: :: @maliabner, ja sam imao n5110 i pregreva se laptop, chipset uopste nema neki hladnjak na sebi a okrenut je na `gore` i ispod palmresta je, i cak i kad ne igras nista ons e greje nenormalno. :: :: laptop je bio star 10 dana i nije mu se sigurno nakupilo prasine, ovog asusa sam za godinu dana samo jednom procistio i to cisto onako, iz predostroznosti i nikakve prasine se nije nakupilo, nekako se na laptopovima to slabije hvata.. na desktopu svakih mesec dana ceram na kompresor i prepun je prasine, ventilatori se jedva okrecu. :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
taj moj del je bio i7 i gt525 i doplatio sam jos pedeset evra za ovog asusa koji je i7 i gt540m doduse ima i alu palm rest i malo bolji za nijansu ekran.. to je to. Sad su svi poskupeli. ja sam ga platio 61k dinara. sad nema za te pare ni i5 da se nadje... a kurs nije nesto varirao od onda :D
okrenusmo nas dvijca ćurake... samo što si ti ispao pametniji no ja i zamenio napravu na vreme.
sve je bilo približno OK dok me nije satrla želja da storage disk prebacim na USB 3.0 ( za šta mi je trbalo godinu dana ), i onda počinju razočarenja Trajnost ostalih stvari se pokazala vremenom upotrebe i možda me je eto poterao maler lošeg primerka. Ne zaboravite drugi deo priče o kvakitetu Dell-ove tehiničke podrške, koji me nije udostojio bilo kakvog odgovora, a kamo li rešenja problema... zato sam ogorčen i menjam mišljenje o Dell-u
Zamisli kako izgleda kada uredjaje USB 3.0 moram da bodem isključivo na 2.0 jer ako promašim, sledi jedino restart, a interfejs za tastaturu i miša držim na USB 3.0 kao i napajanje za kuler....Pa to ni Grunf ( iz Alana Forda) ne bi rešio tako
**************** DELL INSPIRON 17R N7110
:: savatije buraz, pre godinu ipo kad sam ja trebao da kupim Dell N5110, tebe sam pitao za savet jer imas n7110, i hvalio si ga : :: :: naravno, posle 10 dana ja sam video o cemu se radi i zahvalio se prodavcima i vratio im laptop. sad imam asusa koji je mnogo bolji u tom `mid-low` opsegu, ali sigurno ne mozes da poredis npr XPS i N seriju della, jer najniza serija della je stvarno fuseraj, ove profesionalne, vostro, xps, radne stanice su dobre masine :: :: Mene npr ovaj asus nikad nije izdao, osim kad mu je pukao konektor za punjac na ploci, ai to sam ja kriv i poslao sam ga u servis i popravili su mi bez problema. Nekako mi THINKPAD serija uliva najvise pouzdanja, a mozda im je prejak marketing, ne znam : :: :: @maliabner, ja sam imao n5110 i pregreva se laptop, chipset uopste nema neki hladnjak na sebi a okrenut je na `gore` i ispod palmresta je, i cak i kad ne igras nista ons e greje nenormalno. :: :: laptop je bio star 10 dana i nije mu se sigurno nakupilo prasine, ovog asusa sam za godinu dana samo jednom procistio i to cisto onako, iz predostroznosti i nikakve prasine se nije nakupilo, nekako se na laptopovima to slabije hvata.. na desktopu svakih mesec dana ceram na kompresor i prepun je prasine, ventilatori se jedva okrecu. :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.