da li neko ima iskustva sa ovim lap topom, i ako ima kakva su? Planiram da ga uzmem, koristio bi ga za neke normalne stvari plus bi voleo da imam opciju da na njemu povremeno odradim (ne non stop, ali ako bude hitno) neki archicad, rendering u 3d max-u ili nesto u lumionu (on trazi grafiku sa igirca). Stvari koje me brinu:
1)Ne znam kako radi ovo asimetricno uparivaje grafika. Ima li vajde od toga? 2)Da li je ovo zaista quad i u renderingu, ili neki kobajagi quad? 3)Na papiru brojke deluju dobro, ali ma li nekih skrivenih mana zbog kojih mogu da zazalim (tipa - drajveri, greje se ko furuna, bucan kao biong, baterija crkava 2 dana posle garancije itd) 4)ram je 4+2 gb, sto znaci da nije dual chanell, usporava li to mozda rad?
Ovaj sledeci mi je druga opcija, i3 + GT 630M 1GB... vredi li za njega da pljunem 4 hiljada preko?
Po meni laptop za athitektu ne bi smeo da bude ispod 17`, zasto?
Da bi se bavio ozbiljnim poslom realno ti treba Full HD, a on je na 15.6` premali (licno iskustvo sa Y500), HDD sam po sebi nije bitan posto lako dokupis neki eksterni 2.5` i resen problem skladista...
Elem FHD ekran je bitan zbog ikonica, kad pokrenes AutoCAD sto je mislim osnovni program za arhitektu shvatis da je u slucaju 1366x768 ekran prilicno tesan, a pri 1920x1080 na 15.6` shvatis da je prilicno sitan prikaz na ekranu... u sta sam se licno uverio i jos uvek se prilagodjavam... ali kad nakon rada za FHD sednem za HD zaista izlgleda jadno...
Naravno FHD oprerecuje cenu laptopa ali je po meni ma sta ti neko drugi rekao NEOPHODAN... pogotovu za ono cime se ti bavis...
Ja sm svojevremeno gledao Y580, pa samsung NP770 i na kraju zavrsio sa y580... ali i dalje sam ubedjen da je pomenuti Samsung NP770 pravo resenje upravo zbog 17` FHD i AMD grafike koja je definitivno bolja za posao, mozda za igre nije ali za posao je bolja... mozda nema CUDA ali ima MUDA...
E sad cena takvog laptopa je definitivno ko cena DVA PROSECNA laptopa poput ovih koje si naveo ALI sve je to relativno posto ces na takvom laptopu biti daleko operativniji a sa tim QM procesorom ces moci da pokrenes i neki render sve dok ga ne upalis ili istopis od toplote...
A ako si ipak za neku budget varijantu onda idi na Acer Timetravel sa i5 CPU i GT640L grafikom, ja jos nisam video (uzivo) non Apple laptop koji ima tako dobro kuciste, celo je od aluminijuma... ono timetravel je zato sto je podredjen trajanju na ustrb performansi... Nisam ga kupio samo zato sto nije FHD... po meni je najelegantniji od tih budzet varijanti, sasvim jednostavan dizajn, lepa tastatura, tanak ekran, itd... Doduse ogradjujem se za ono budzet posto ne znam kolika je cena i eventualna dostupnost u srbistanu... Ovo je model - Acer Aspire Timeline Ultra M5-581TG Ultrabook...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
druze hvala na savetu, ali budzet mi je slab trenutno, ako mi zafali prostora mogu monitor od ``22 da kupim za 100e i da ga utaknem na lap top, umesto da placam 1200e za 17`` lap top :) ove sto sam pokazao su ispod 400e
Predlozeni timeline je oko 550E... Mrzim Acer ali ovo je stvarno vrhunska izrada...
Nije mi jasno kako ces da spakujes taj monitor u ranac!!!
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: druze hvala na savetu, ali budzet mi je slab trenutno, ako mi zafali prostora mogu monitor od ``22 da kupim za 100e i da ga utaknem na lap top, umesto da placam 1200e za 17`` lap top : :: ove sto sam pokazao su ispod 400e
Pazi, koristio bih ga kao najobicniji lap top kad negde idem, ono internet i to tako, prezentacija neka, elementarne stvari. A kad sam kuci radio bih na desktopu. E sad kad se na desktopu nesto renda itd, voleo bih i da lap topu mogu nesto ozbiljno da poradim. A to nije tako cesto, i kuci bi bio. Tako da monitor ne secam u ranac sa njim :) U svakom slucaju uzeo sam asusa. Pozdrav i hvala
:: Predlozeni timeline je oko 550E.. :: Mrzim Acer ali ovo je stvarno vrhunska izrada.. :: :: Nije mi jasno kako ces da spakujes taj monitor u ranac!!! :: :: Citat: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: :: :: druze hvala na savetu, ali budzet mi je slab trenutno, ako mi zafali prostora mogu monitor od ``22 da kupim za 100e i da ga utaknem na lap top, umesto da placam 1200e za 17`` lap top : :: :: ove sto sam pokazao su ispod 400e
vazi Dex, dogovoreno. Inace uzeo sam za matore neki novi viewsonic monitor ``19, majko mila koji je to djubre. Mrdnes glavu 5 cm i promeni se osvetljenje drasticno. Ali bio je mnogo jeftin, a oni igraju pasijans i proveravaju mejlove tako da sta ce im bolje.
Verovatno je matori CCFL + TN panel, to je kod njih normalno, tj. drasticna promena osvetljenja i prikaza pogledas li ekran sa strane, ili odozgo/odozdo...
:: vazi Dex, dogovoreno. Inace uzeo sam za matore neki novi viewsonic monitor ``19, majko mila koji je to djubre. Mrdnes glavu 5 cm i promeni se osvetljenje drasticno. Ali bio je mnogo jeftin, a oni igraju pasijans i proveravaju mejlove tako da sta ce im bolje.
kupi ovaj ASUS sa uparenom grafikom A55DR-SX143 AMD A8-4500M 1.9GHz 6144MB 750GB s`tim sto sam stavio 8 gb rama cisto da bude u dual chanel.
utisci su odlicni, ne greje se, na bateriji vise od 3 sata rada, potajno sam se nadao da ce biti blizak mom desktopu u prerformansama ( PII X4 945 na 3 Ghz, AMD 7770 1GB, 8 gb rama) ali je slabiji. U renderu oko 1.8 puta (cista CPU snaga), u lumionu koji koristi grafiku i do 4-5 puta sporiji.
Zna li neko kako se aktivira taj turbo mode kod a8, u renderu ide do 2.300 Ghz a u specifikacijama stoji da ima neki turbo koji radi na 2.8 Ghz? ima prostora za vise zato sto pri celodnevnom renderu (max opterecenju svih jezgara) ide ne ide preko 56C, bez dodatnog hladjenja (a leto je)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.