Treba mi savet. Sestrin decko ima HP Pavillion DV6-2160em (i3+nVidia). Sta se desava: Upali se racunar, radi normalno, sve dok se ne upali bilo koja igrica koja brzo dovede grafiku na 90 stepeni i tada se, normalno, ugasi. Pritom, naglasio bih da CPU temperature ne prelaze 40 i nesto. E, to ne bi bio problem da ga nisam rasklopio, ocistio, stavio novu pastu i doveo mu sistem hladjenja u stanje bolje od fabrickog. Dakle, grafika se hladi, ali ipak joj rapidno i ultrabrzo raste temperatura. Dakle, my guess je da senzor koji meri temperaturu na grafici zajebava za jedno 30 stepeni (dodaje, kao sto meni moja vaga to radi). BIOS je najnovija verzija. Ima li ovde pomoci i da li je uopste moguce popraviti ovo?
Pre svega, da napomenem da mi se na svakih 5-10 sekundi cuje po jedan beep sa onog beep zvucnika. Gde u cpu-z citam napone, posto je kada udjem u Graphics tab sve sivo i nema rezultata osim za Name: NVIDIA GeForce GT320M, Code Name: GT216, Revision: A2 i Technology: 40 nanometara. Sto se CPU-a tice, ni tu nema vrednosti za trenutnu voltazu, polje je sivo. Da skinem neki drugi program, nasao sam na netu da ima neki GURU 3D?
Skini MSI afterburner, tu mozes da vidis na kom naponu radi. Skini HW monitor 32/64 (zavisno koji OS imas)... U principu uradi sve ako ovaj llik na klipu http://youtu.be/folyv5Io-NM , s tims kad udjes u HW monito idi na GPU VDDC klikni na njega i stavi da se pokaze u riva tuneru Tj MSi Afterburneru kad pratis sve to MSI afterburner i HW monitor moraju da budu upaljeni stalno ovako to treba da izgleda
HW monitor mi daje razlicite temperature na grafici od speedfan-a. Sada je temperatura 78 stepeni, a na speedfan-u mi kaze da je 58. GPU core voltage je 0.850V. To bi bio neki idle... Max pred gasenje je 108 stepeni, a napon 0.900V.
Ili hladjenje ne valja ili je napajanje preslabo...
:: HW monitor mi daje razlicite temperature na grafici od speedfan-a. Sada je temperatura 78 stepeni, a na speedfan-u mi kaze da je 58. GPU core voltage je 0.850V. To bi bio neki idle... Max pred gasenje je 108 stepeni, a napon 0.900V.
ocisceno, nova pasta, kada izduvava, izduvava hladno. A sta je fora sa napajanjem? Msm, laptop je u pitanju, sve je fabricko u njemu i sve je radilo...
Laptopovi nisu za igre, oni su ti za osnovne kancelarijske poslove. Taj laptop ima GT 3xx Fermi mobilni chip, koji srce struju kao sasav. Ako imate mogucnosti probajte sa drugim napajanjem ili secajte u servis...
:: ocisceno, nova pasta, kada izduvava, izduvava hladno. A sta je fora sa napajanjem? Msm, laptop je u pitanju, sve je fabricko u njemu i sve je radilo...
Uglavnom je koriscen za Solid na fakultetu, sto je isto graficki zahtevno. Ja imam Dell-a N5110 sa ATI karticom, koji je poznat po pregrevanju, pa mi temperature GPU-a ne prelaze 85 stepeni, max do sada 90, u rendanju 3D crteza. Uglavnom, ovaj HP sada ne moze da pogura Youtube duze od pola minuta, a da temperatura, po HWiNFO, ne ode na 110 i da ne ugasi. Ranije je mogao da renda 3D i prikazuje ga bez da se ikada ugasio. Opet napominjem da se ovo desilo odjednom... Sta znaci `probajte sa drugim napajanjem`? Jel se to odnosi na punjac, posto sam probao njegov originalni i Dell-ov, na 19.5V i 4.62A? Poz
ako si dobro namestio hladnjak i onda izduvava hladno .. moraces promeniti ceo hladnjak (nov) .. najverovatnije je pukao heat pipe i vise nema f-ju .. dzaba se hebavas ...
Hladnjak kao nov, lezi kao bombona, sve mi je to palo na pamet... Moje objasnjenje za izduvavanje hladnog vazduha je da cim CPU izgura na 60 stepeni, grafika prijavljuje 110 i gasi. Cim se ukljuci nesto malo zahtevnije, komp se ugasi. Vent radi na maksimumu cim ga upalim, a aluminijum ni ne stigne da se zagreje...
+100 Nema druge. Sigurno je puko HP :-) (Heat Pipe) To ako imas srece, ako nemas onda pocni polako da se pozdravljas za grafickim cipom.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: :: ako si dobro namestio hladnjak i onda izduvava hladno .. moraces promeniti ceo hladnjak (nov) .. najverovatnije je pukao heat pipe i vise nema f-ju .. dzaba se hebavas ... :: :: ::
Vratih se sa odmora. Cini se da jeste heat pipe, utvrdio moj drugar koji je nekada servisirao laptopove. To govno ima freon u sebi... Treba mi info, ako neko zna, sa kojih modela pasuje, pa da trazim po oglasima. Jel moze sa bilo kog intel i3-i5-i7 - nVidia modela ili su to bas neki odredjeni tipa 2100 serija i sl. Poz
Skines kuler, procitas part number, otkucas ga u google razmak `fits model` i on ti izbaci listu laptopova koji nose takav kuler. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Vratih se sa odmora. Cini se da jeste heat pipe, utvrdio moj drugar koji je nekada servisirao laptopove. To govno ima freon u sebi... Treba mi info, ako neko zna, sa kojih modela pasuje, pa da trazim po oglasima. Jel moze sa bilo kog intel i3-i5-i7 - nVidia modela ili su to bas neki odredjeni tipa 2100 serija i sl. Poz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.