Mozda ce vecini ovo pitanje delovati glupavo, ali evo ga...
Radio sam mini upgrade nekoliko godina starog lap topa, u pitanju je msi-163c. Imao je Intel celeron M @ 1.73 i 1gb667 rama, a sada je dual core @ 1.73 i 2gb rama, a sve se to gleda preko intel x3100 grafike.
Da li da za njega pazarim Win7 ili da ostanem na XP-u? Da li da ostanem na 32bit ili da predjem na 64bit.
Komp sluzi za neku kucnu varijantu mailova, interneta, ponekad filmova kada zapalim na selo...eventuano neki web dizajn.
Stavicu mu win7 32b, pa cu videti kako se ponasa...ako bude pregrevao puno skidam ga i vracam se na magarca :) Nemam iskustva sa lap topovima, sve je kao isto, a sve je razlicito...a nidje veze sa desktopom.
ma kakve veze ima da li je laptop ili desktop sa windowsima???
Pogledas lepo specifikaciju koja je potrebna za windows 7, ja licno na tu starudiju sa celerabom I 2gb rama ne bih ubacivao win 7, mozda home edition, ako se ne koristi za nista drugo osim za surfovanje netom I otvaranje dokumenata onda ok.....
:: :: Hvala na odgovoru. :: :: Stavicu mu win7 32b, pa cu videti kako se ponasa...ako bude pregrevao puno skidam ga i vracam se na magarca : :: Nemam iskustva sa lap topovima, sve je kao isto, a sve je razlicito...a nidje veze sa desktopom :: ::
Ne znam, mozda zasto sto koji god lap top da sam uzeo, koliko god on bio jaki, brz, dobar i naravno astronomsko skup, uvek je bio ispod Desk top-a koji ima istu/slicnu konfiguraciju...jednostavno lap top ne moze da se poredi sa desk topom, ali mozda je to tako jer si ljubitelj amd-a, pa zaista ne vidis razliku :P
ako si zadovoljan xp-om, ako ti zavrsava posao, ostavi ga.. ako hoces da promenis, onda predji na 7..
:: Pozdrav svima :: :: :: Mozda ce vecini ovo pitanje delovati glupavo, ali evo ga.. :: :: Radio sam mini upgrade nekoliko godina starog lap topa, u pitanju je msi-163c. Imao je Intel celeron M @ 1.73 i 1gb667 rama, a sada je dual core @ 1.73 i 2gb rama, a sve se to gleda preko intel x3100 grafike :: :: :: Da li da za njega pazarim Win7 ili da ostanem na XP-u? Da li da ostanem na 32bit ili da predjem na 64bit :: :: Komp sluzi za neku kucnu varijantu mailova, interneta, ponekad filmova kada zapalim na selo...eventuano neki web dizajn :: :: :: Unapred se zahvaljujem svima na pomoci :)
Ili ja nisam sebe ili tebe shvatio ili ti nisi mene shvatio sta sam napisao :)
Hocu da ti kazem ako recimo imas lap top sa Intel i5 cpu 8gb rama I nekom grafickom naravno da bi pre stavio win 7 nego xp bez obzira da li je taj lap top ispod performansi slicnog Desktop racunara.......
:: Kakve veze ima :: :: Ne znam, mozda zasto sto koji god lap top da sam uzeo, koliko god on bio jaki, brz, dobar i naravno astronomsko skup, uvek je bio ispod Desk top-a koji ima istu/slicnu konfiguraciju...jednostavno lap top ne moze da se poredi sa desk topom, ali mozda je to tako jer si ljubitelj amd-a, pa zaista ne vidis razliku : :: :: P.s. Bio je celeron M530@1.73, a sada je DualCore T2370@1.73 :: ::
Realno trebao bi win7 da radi ok, e sad probaj sam, i videces licno i svojim ocima da li radi brze ili sporije nogo trenutni xp, pa onda odluci ili ostajes ili se vracas.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.