Ovako, doneo mi drugar Asus k53sd lap top sa i3 cpu 610m grafika, imao sam problem sa aktiviranjem windowsa, prvo kad je bio istekao probni period od 30 dana ubacio sam activator I prso je boot, reko dobro, nesto mozda I nije valjao boot, reinstalirao sam windows podigao se normalno I radi sve ok I opet sam ubacio activator opet se desio isti problem. Dakle non stop se restartuje, I to cim dodje do trenutka kad proverava boot, uopste ne stigne da krene sa ucitavanjem wiindowsa. Skontao sam da je problem do boot particije I do samog laptopa jer koristim isti activator svuda I nikad nije bilo problema..... (probao sam 2 3 aktivatora)
Windows je Win 7 Ultimate x64
Glavno pitanje je da li lap-top ima neku `zastitu` jer mi se ovo nije desavalo nikad do sada????
Nema lap nikakvu zastitu nego te zeznulo 30 dana free.Posle toga windows napravi neku nevidljivu particiju i nema sanse da loaderom odradis posao.Ima neko resenje na netu za UEFI bios koje je ovako izgleda: From your BIOS select to boot the Windows DVD without UEFI, go to the repair options, select command prompt and then enter this: diskpart list disk select disk 0 clean convert mbr create partition primary select partition 1 format fs=ntfs quick Ja sam imao isti problem na 2 racunara sa Uefi i jednim lapom i nisam uspeo da ga resim na taj nacin kao sto pise.Problem sam resio vadjenjem stvari sa D i onda Hirens-om (ActiveKill Disc) zveknuo po hardu.Pa nova particija , sistem i loader.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100
A sto se cimate sa ti aktivatorima? U jednom trenutku je krenula ta moda i nista mi nije bilo jasno, nikad ga u zivotu nisam koristio niti video potrebu, uvek lepo pazarim vec aktiviranu verziju.
Ali kad se vec desio problem,treba ga resiti.Dosta je zeznuto kad prodje 30 free dana,mozda ima neko lakse i bolje resenje. M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100
kad prodje 30 dana nema sanse da se pokrene bilo koji aktivator.Nema uopse mogucnost `install`na samom aktivatoru. M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100
Ovo nisam probao pa ne znam da li funkcionise.Neki problem je koliko sam ja razumeo kod UEFI biosa.Kod mene je bio slucaj (na ta tri racunara) apsolutno isti.Kad pokrenem ActiveKill Disc vidim sve particije C,D,100MB i neka sakrivena particija windows.Ta zadnja pravi problem.Pokrenes bilo koji aktivator ali nemas mogucnost Install ili Uninstall.Ali ne moze samo windows particija da se obrise.Bar ja nisam mogao.Nego sve pa iz pocetka. M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100
Kod pojedinih modela Asusa posle aktivacije loaderom prsne sistem. To mi se desilo i na 2 toshibe. Ja sam to resio tako sto sam posle instalacije win 7 aktivirao sa wat remover-om. Pozdrav
:: Ovako, doneo mi drugar Asus k53sd lap top sa i3 cpu 610m grafika, imao sam problem sa aktiviranjem windowsa, prvo kad je bio istekao probni period od 30 dana ubacio sam activator I prso je boot, reko dobro, nesto mozda I nije valjao boot, reinstalirao sam windows podigao se normalno I radi sve ok I opet sam ubacio activator opet se desio isti problem. Dakle non stop se restartuje, I to cim dodje do trenutka kad proverava boot, uopste ne stigne da krene sa ucitavanjem wiindowsa. Skontao sam da je problem do boot particije I do samog laptopa jer koristim isti activator svuda I nikad nije bilo problema..... (probao sam 2 3 aktivatora :: :: Windows je Win 7 Ultimate x6 :: :: Glavno pitanje je da li lap-top ima neku `zastitu` jer mi se ovo nije desavalo nikad do sada??? :: :: Hval :: :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Patriot 2x2GB DDR3 1600MH :: WD3200AAKS 320G :: WD10EARS 1T :: Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 7 RTM 7600 64-bit
peki nisi citao sta sam napisao, formatirao sam I reinstalirao windows I system reserved particiju I ponovo sam aktivirao sada kada ima opet 30 dana pre nego sto istekne probni period I isti problem nema sanse da dodje do boot-a non stop restart, video sam da ima u biosu neka opcija UEFI da se ukljuci-iskljuci msm ali nisam trazio za sta sluzi, sad kad bi to iskljucio da li bi onda radio activator mozda???
Nemam potrebe da skidam vec aktiviriani windows jer je ovako skroz funkcionalno uvek bilo, ubacim windows lupim mu activator I radi sve normalno,,,,
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.