Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Toshiba Lifebook AH531
STRANA 1 OD 1
stoler Toshiba Lifebook AH531 11.05.2013. 10:38 T53013

status: user
broj poruka: 324
Uhhhhhhhh.....sad već mislim da nije problem u laptopu nego u meni :)

Imao sam legalnu win7x64 home premium i sada sam rešio da stavio Win8 Prox64 i to sam i uradio. Ono što me muči je naćin na koji sada laptop radi! Naime, postao je užasno bučan, greje se, ventilator radi u naletima skoro stalno i windows expirience index je da 4,3 a bio je 4,6....
E sada ono što ja znam je da nije prljav venntilator i ništa hardverski jer je lap top nov skoro....znači nešto u podešavanjima, nešto možda u drajverima jer ne radi toshibin sajt da skinem originalne drajvere, ili nemem pojma kako da vratim da radi kao što je radio......inače sada piše da baterija ne može da izdrži ni 2 sata a radio je bez punjača do 4-5....

Uhhhhhhhhhhh, zna li neko šta bi mogao da uradim?

p.s. inače ovako mi je radio i hp compaq mini kada sam stavio windows8 i posle mesec dana je crko što znači da moram nešto da uradim ili vraćam win7
Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
quna ... 11.05.2013. 13:11 #492096

broj poruka: 1637
Ja sam primetio da mladje generacije kompjuterasa zanemaruju koncept da je svaki novi windows zahtevniji, trazi vise rama, brzi cpu, zauzima vise prostora itd, nekako uvek veruju microsoftu kada kaze da je novi win brzi od starog ili bar isto zahtevan.

Sta kazu temperature jer odlicno ohladjen jer se vent vrti stalno jer mu fali neki drajver ili su temp visoke zbog opterecenja i zbog toga vrti? Ako su ti temp visoke a vent vrti stalno znaci pod opterecenjem je i tu nikakav drajver ne moze da pomogne.

Inace, toshiba lifebook??? Da nije fujitsu mozda?

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
stoler ...... 11.05.2013. 14:00 #492101

broj poruka: 324
Jeste prijatelju fujitsu, greškom sam napisao toshiba jer imam i taj...upisao sam kombinaciju :)))

No, skinuo sam i drajvere sve koji mi trebaju ali izleda on vrti od opterećenja....ono što mene zanima je kako je moguće da sa windows7 nije imao takvo opterećenje ili šta već a sada sa window8 ima? Nisam siguran da je ovaj drugi baš taoliko zahtevniji,a? To je problem....sve je radio kako treba u win7 sve drugo je manje bitno..

Inače nisam mlađi kompijuteraš veruj mi a i nije mi lap top loš da bi ne bi mogao da gura lagano osmicu kada gura 7 u originalu....

codeus ... 11.05.2013. 16:54 #492113

broj poruka: 4054

probaj da resis probl sa zadnjim biosom !

ako se masina i dalje muci i pored drajvera za w8 za tvoju masinu .. onda vrati w7 ..

mada treba da radi OK posle zadnjeg bios-a i redovno instaliranih drajvera za w8 sa FCS sajta ..

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs