tablet je asus memo pad 7 ,nov star 5 dana. računar na koga konektujem radi na xp. probano na dva računara i nigdje mi ne prikazuje da sam ga povezao sa kompom tj. ne nudi mi opciju mount koju dobijam kada povežem android telefon sa računarom. promjenim opciju sa mtp na ptp i tada mi prepozna uredjaj ali kao kameru. kada vratim na mtp ne prepozna mi uredjaj. šta da radim, u čemu je problem. da li je pokvaren. napravio sam update firmwarea ali je problem ostao isti.
Radi se o drajverima, ne o firmware-u. Android je Linux, kojeg windows ne vidi po defaultu, već vidi hardver koji se priključuje na usb - AKO ima drajvere i za šta ima drajvere. Ako nema ogirinalnih drajvera, ima šanse da rade generički ali često ni to ne radi čim bilo šta na hardveru odstupa od standarda. Generički, trebalo bi da vidi priključen uređaj kao externu usb memoriju, eventualno kao kameru (to prvi puta čujem)... i to kod telefona, vidi prvo unutrašnju memoriju a tek sa drajverima i dodatnu fleš karticu. Ukratko, trebaju ti drajveri ubačeni u program za razmenu podataka, koji bi trebao biti na asus sajtu, a ako ga nema, da probaš od nekih drugih pa i od asus telefona, što će ti uraditi gugl, ako lepo napišeš upit.
kupio sam ga prošle subote i danas je 7 dana od kupovine tj. zadnji voz za zamjenu. medjutim mislim da su ipak drajveri jer kada sam išao na my computer/manage/device manager našao sam svoj tablet ali ima upitnik. znači nije fizički kontakt.
imam i sdk menadžer preko koga sam skinuo google usb drivers. onda sam to pokušao instalirati i sa uključenom i isključenom opcijom usb debbug. nije htjelo. tablet se vidi i ima onaj žuti upitnik u device manageru. vidim ga samo kada je povezan kao MTP ali ne i kada je usb debbug opcija uključena.
danas je 7mi dan. nešto vidim da su i drugi imali problema. ne znam šta ću dobiti ako tražim drugi uredjaj, meni se čini da će i na drugom biti problema jer ni asus nije izbacio usb drajvere za memo pad za razliku od nexusa7 kod koga postoje.
bilo je meni od pomoći ali i zamorno. može svašta ovaj android ali mislim da običnom korisniku kao što sam ja više znači stabilnost sistema i uredjaja nego čačkanje. XP po difoltu ne prepoznaje tablet kao storage, vidi samo mod kamere. Rješenje je windows 7 tako da ću izgleda barem jednu mašinu konvertovati u sedmicu , za sada su sve na xp iako su neke mašine i nove. Ili to ili da idem preko čitača kartica.
..sto i nije razlog da nece raditi na xp-u, smesno je
:: E jbg tableti nisu bas bili aktuelni za vreme xp-a, :: logicno da jede govna a da sa zibene radi ok :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
ja sam svoj cigloso, i nije bilo šanse da mu priđem sa Win7, kad ga bocnem u USB, zvuk javi da se nešto zakačilo, međutim Win ga ne vidi uopšte. takođe ni software proizvođača nije pomogao sedmici.., ni na XP-u nije nešto bolje, sve dok jednom, kanda slučajno..,a možda se se i sam uređaj odglavio...opravio sam ga, ali ništa nisam naučio...
AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7
ja ljudi ne znam zasto vi imate problem s tim, postoje razne varijante povezivanja, preko wireless-a u mrezi, preko memorijske kartice, preko adaptera za lan, bluetooth, itd..
:: ja sam svoj cigloso, i nije bilo šanse da mu priđem sa Win7, kad ga bocnem u USB, zvuk javi da se nešto zakačilo, međutim Win ga ne vidi uopšte. takođe ni software proizvođača nije pomogao sedmici.., ni na XP-u nije nešto bolje, sve dok jednom, kanda slučajno..,a možda se se i sam uređaj odglavio...opravio sam ga, ali ništa nisam naučio.. :: :: AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X- :: ::
U principu bi pod sedmicom posle `Enable USB connection` trebalo da se poveze, u suprotnom nesto nije u redu. Da ne otvaram novu temu, pa ako neko vidi: uz tablet dobih punjac 5V - 2000mA. Da li smem da ga punim punjacem 5V - 0.7A ? (Vise mi odgovara, duzi kabl).
Ni meni nije jasno kako moze da ima problem sa povezivanjem,ide isto kao i preko svakog mobilnog koji ima Android isto vazi i za iskljucivanje USB-a. Moras da odjavis prvo na Win7 pa na Androidu.Verovatno i za XP vazi isto pravilo ne vidim u cemu je razlika ,jedino ako je usb port neispravan ili je usb kabl neispravan.
:: ja ljudi ne znam zasto vi imate problem s tim, postoje razne varijante povezivanja, preko wireless-a u mrezi, preko memorijske kartice, preko adaptera za lan, bluetooth, itd.. :: :: :: :: ja sam svoj cigloso, i nije bilo šanse da mu priđem sa Win7, kad ga bocnem u USB, zvuk javi da se nešto zakačilo, međutim Win ga ne vidi uopšte. takođe ni software proizvođača nije pomogao sedmici.., ni na XP-u nije nešto bolje, sve dok jednom, kanda slučajno..,a možda se se i sam uređaj odglavio...opravio sam ga, ali ništa nisam naučio.. :: :: :: :: AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X- :: :: :: ::
mozes ..ali gledaj da je ugsen tablet ... pre ce se napuniti ..
a za android i xp .. moj tablet (koji sam prodao u medjuvremenu) je odma proradio na xp-u !!
:: :: U principu bi pod sedmicom posle `Enable USB connection` trebalo da se poveze, u suprotnom nesto nije u redu. :: Da ne otvaram novu temu, pa ako neko vidi: uz tablet dobih punjac 5V - 2000mA :: Da li smem da ga punim punjacem 5V - 0.7A ? (Vise mi odgovara, duzi kabl) :: ::
Pitanje za Lug-a:Kako si ga odglavio,i moj se izgleda ciglosao,kad se ubode u usb,cuje se da se spojio i vide ga programi za flesovanje al nesto ne odgovara im da upisu novi rom u njega.Sistem je xp-dakle kako si ga sredio,moze li uopste da se izvuce,ekran je potpuno crn,izgleda da sam pogresio rom.
INSTALIRAJTE WINDOWS MEDIA PLAYER 11 I SVE RADI BEZ PROBLEMA
neznam kakve veze ima al probao sam na vise racunara i kad instaliram taj windows media player lepo vidi i internu i externu memoriju tableta kroz explorer
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.