zahvaljujem svima na ucesce u prethodnoj temi koja se ticala dileme tablet vs. ereader. probao sam kindle, sve je super sve je pet ali onaj program nije dobro konvertovao pdf fajlove, tj jeste ali je to na kindle bilo suvise sitno. Zato sam odustao od ereadera i idem na tablet. Dilema je kindle ili asus memo pad. Probao sam ovaj drugi danas nije los, dodje 145 evra i mogu ga dobiti na deset beskamatnih rata u gigatronu. Kindle fire kosta 160 i daje garanciju godinu dana doduse vani. ima ips matricu mada ni memo pad nije los sto se tice ekrana iako je losiji od neksusa. Oba imaju giga rama. Moje pitanje je koliko mi za dugorocan rad znaci sto je memo pad sa samo jednim jezgrom i to na 800mhz. Velika mana mi je sto kindle nema skajp. Kakva je baterija na memo pad. Sta bi vi uzeli. Namjena je ereader, povremeno surf i skajp.
Doplati malo i kod nas imaš za ispod 20.000 da kupiš Samsung Galaxy Tab 2 7.0 ili fabrički refurbished Nexus 7 koji su daleko bolji izbor.
eReader je za čitanje knjiiga, ako planiraš surf i skype, za to jednostavno nije.
Inače pod kindle fire 2, pretpostavljam da si mislio na novi Kindle Fire HD 7, koji je po performansama između SGT2 i N7, trebalo bi da je jako kvalitetno urađen i da ima odlične zvučnike i naravno da ima Skype. Skype je čak i preinstaliran.
Jedino što Kindle ima neku Amazonovu teško modifikovanu veziju Androida, pa nemaš pristup Google Play-u već samo aplikacijama sa Amazovog marketa.
Inače, kindle HD je po meni napredniji i bolji od SGT2, ali jednostavno nemam nikakvih iskustava sa Amazovonom verzijom Andoida, a na SGT je standardni Andorodi.
Inače, slobodno uzmi u obzir i refurbished nexus-e, to je rađeno u ASUS-ovim fabrikama, par ljudi koje znam ih je uzelo i sem natpisa na kutiji i 1 god. garancije nikakve razlike nije bilo u odnosu na standardni. Ja imam tu verziju N7 - 16GB WiFi, uzet u oktobru i mogu ti reći da sam zaboravio na Skype sa računara, isključivo to radim s tableta.
kupio memo pdad. ne mogu da ga konektujem na xp, prosto ne pokazuje. sa alcatel ot990 nemam taj problem. Da li je do xp-a ili nešto treće, šta da radim.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.