Baba ima Acer Aspire 5100 i desava joj se cudna stvar. Nekada hoce, a nekada nece da prepozna ATA uredjaje. Kada izvadim DVD RW uredjaj, malo cesce se desi da prepozna HDD. Medjutim, kada raacunar radi neko vreme (pola sata do par sati), ugasim ga i hocu ponovo da upalim, ne vidi HDD. Onda opet ponekad vidi i tako u nedogled... Pretpostavljam da je problem u ATA kontrolerima, pa me zanima ima li realne popravke ovome ili da baba sprema pare za novi...
Mozda jebavaju kablovi, mozda jebavaju kontroleri na ploci, mozda oba, dok neko to ne otvori i ne testira ne mozes da znas tacno do cega je realno. Dakle servis i dijagnozu nek ti daju, pa ti vidi da li ti se isplati popravka ili kupovina novog.
Uhvatio sam da reinstall sedmicu, posto ionako nije hteo da je podigne cak i kad vidi hard. U prvom pokusaju je na 11% expanding files zakucao, pa ga posle nije video, a sada je podigao sistem i instalira apdejtove. Javicu kada budem imao malo detaljnije info. Hvala
Bakuta mi je priznala da joj je laptop jedared ispao i onda je nekad hteo da se upali, a nekad ne. Primetio sam da kada ga pomeram dok je upaljen izbaci plavi ekran i ugasi posle pola sekunde. Isto tako, kad ga pomerim, nekad hoce, a nekad nece da upali. Na zalost ne smem da ga otvorim, posto ce se raspasti kuciste (kasnije sam primetio posledice pada po isto).
Dakle, kontam da je nesto puklo unutra ili se odlemilo...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.