Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Asus laptopic problem
STRANA 1 OD 1
nemanjabg Asus laptopic problem 21.04.2013. 02:50 T52780

status: user
broj poruka: 195
Imam problem, devojka je uzela asus x55vd-sx206 model koji ima diskretnu grafiku nvidia 610M...
Elem posle instalacije win7 64bitne, skontam ja da kao po obicaju on koristi integrisanu intel grafiku... Ja gledao po biosu nigde ne nadjoh da disable integrusu ili nesto slicno, mada nisam uspeo da udjem ni u advanced menu(pitanje je da li uopste postoji). Posto nisam nasao u biosu negde na netu videh da se to radi preko device managera da se disable integrusa i da se uninstal drajveri za nvidiu pa da se ponovo instaliraju svezi.
Ja disable integrusu kad ono crn ekran ne mrda, ja ga ugasih on opet nista, tek iz drugog puta podigao sistem. E sad ja tu uninstall nvidia drajvere preko add/remova restartovao skinuo nove sa neta i kad sam hteo da instaliram on mi prijavljuje prilikom detekcije sistema da mi fali da instaliram Intel drajver neki?!!! ja reko ajd da instaliram one sa cd kao odradio instalaciju ali idalje nema nista...
ja da enable integrusu sad mi pored oba uredjaja u device manageru stoji onaj uzvicnik?!
Sta mi je ciniti? Kako da aktiviram nvidiu?
I da li moze nova instalacija win da to resi?
I ako bih uradio reinstal win kako onda uraditi aktiviranje nvidie?
Hvala unapred...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanjabg eh 21.04.2013. 12:02 #488651

evo ovde je covek resio kako se to najbezbolnije prebacuje ako nekom bude trebalo...
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=45098&forid=23&katid=6
a ja sam obe grafe povratio u funkciju brisanjem drajvera i jedne i druge pa ponovnom instalacijom sa CD-a koji je dobijen, i naknadno lagano update-ovao na poslednju verziju nvidiu...
Pozdrav....

VMARC A cemu forsiranje 610M grafike u normalnom radu? 21.04.2013. 12:19 #488653

broj poruka: 9420
Zbog boljeg grejanja i krace autonomije baterije?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

nemanjabg @vmarc 21.04.2013. 12:23 #488655

ne ne ne, naravno da ce u normalnom radu koristiti ovu integrusu, ali sam jednostavno hteo videti kako se to prebacuje itd... Ostavio sam u nvidia ovom settingsu da sve bude na auto... e sad zanima me da li to znaci da ce on sam da prebaci na jace kad to bude neophodno? kao ovo ono nov je komp bla bla truc pa valjda zna sam da radi nesto ? :D
i jel mislis da je izvodljivo da u nvidia settings podesim da kad je na bateriji koristi automatski rezim, a kad je samo na punjacu da koristi 610m?

I imam jos jedno pitanje, ova integrusa u biosu ima neko podesavanje pre-defined memory koje stoji na 64Mb a moze da se stavi do 512Mb, kontam da je to memorija koju integrusa predefinisano vec od starta uzima od rama?! da li to menjati na 512 ili ostaviti kako jeste?
Hvala unapred...

VMARC Aman okanite se varijanti koriscenja diskretnih grafika non stop 21.04.2013. 12:43 #488659

broj poruka: 9420
Skracujete zivotni vek laptopu bez potrebe.
Ostavi sve kako je i na Auto. Ako bas primeti tvoja devojka da su joj performanse u Zumi nesto losije, i da 610m nije u funkciji u tom trenutku, neka prebaci sama rucno...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

nemanjabg @vmarc 21.04.2013. 13:59 #488670

pa dobro druze nemoj tako da se srdis :D
nisam ni mislio da silujem nesto sto nije za silovanje, jednostavno samo pitam sta mogu da uradim ukoliko bude potrebe, pa da mi neko da odgovore na te dileme...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs