ali ima jedna stvar kod laptopa nervira me cpu fan aktivira se pri startu i ukljucuje se kad se njemu hoce tj kad temperature krenu da skacu.Gledah u biosu ali nigde ne nadjh fan opciju da namestim non stop oktretanje.postoji li neki univerzalni fan kontroler koji bi mi zavrsio posao?I da li je normalno da se graficka na ovom modelu greje oko 55c sa pasivnim hladjenjem?
ocisti detaljno ventilator, ako treba podmazi ga, ako znas da ga rasklopis i ako te ne mrzi..
:: uzeo sam fuji.siemens v5515 za male pare :: :: ali ima jedna stvar kod laptopa nervira me cpu fan aktivira se pri startu i ukljucuje se kad se njemu hoce tj kad temperature krenu da skacu.Gledah u biosu ali nigde ne nadjh fan opciju da namestim non stop oktretanje.postoji li neki univerzalni fan kontroler koji bi mi zavrsio posao?I da li je normalno da se graficka na ovom modelu greje oko 55c sa pasivnim hladjenjem :: :: :: do not fear CuMsHot is here :D
Pa to je sasvim normalno da se ukljucuje po potrebi. Zasto bi vrtio vent ako se ne radi nista zahtevno... Te vrednosti ne mozes podesavati u BIOS-u. ako bas hoces da zvrji non-stop, jedino da probas preko SpeedFan programa da namestis na `manual` i da neprekidno vrti na full. Male su sanse da ce prepoznati kontroler, ali pokusaj. Znaci, trazis pod advanced, pa `chip type` ITxxx on ISA...pa vidi ako ga nadje, koje opcije ti program nudi. Ako ne mozes, zaboravi ili ga rasklopi i zalemi ga direktno na izvor od +5 ili +12V, u zavisnosti na koliko radi taj FAN. Normalno je da se g. kartica toliko greje. Nije to velika temperatura i nista joj nece faliti. Preko 80 je vec malo zabrinjavajuce. Te komponente od koje je napravljena mogu da rade na temperaturi mnogo vecoj od tih 50c...Tako da nema da brines.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
on se ukljuci kad procesor dodje na 46c ohladi ga na 44 i posle 05 i sve tako u krug.Skinucu mu onaj poklopac od dole i napraviti mu kuler od dve 12 sto imam. do not fear CuMsHot is here :D
jedino da probas u biosu sta ima od podesavanja, iskreno ne verujem da ima, ali pokusaj.. ako nema, ostavi ga da radi fabricki kako je napravljen, sta drugo.. a onaj program SpeedFan, ja se definitivno u njemu nisam pronasao
:: profi deformacij :: :: on se ukljuci kad procesor dodje na 46c ohladi ga na 44 i posle 05 i sve tako u krug.Skinucu mu onaj poklopac od dole i napraviti mu kuler od dve 12 sto imam :: do not fear CuMsHot is here : :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.