imam instaliran win XP na fujitsu siemens amilo pro 2035 koji malo, malo pa blokira pri radu tj.slika se zamrzne. u pocetku je radio OK a sad vise ne. nebitno da li sam na netu, pustim neki CD ili kucam text, uvek isto. desava se da se zamrzne cim se podigne system, nekad na svakih par minuta a ponekad kao radi duze. cak sam formatirao ceo HD i instalirao XP service pack 2 i opet isto. ad-aware, spybot & avast ne registruju nikakav virus ili backdoor. da li neko moze da pomogne?
Pretpotstavljam da je instalaciju `prozora` prošao bez problema. Uradi ponovo format diska i ponovo instaliraj win. Nemoj instalirati nijedan drajver. Ako sada radi bez smrzavanje (jeb*ga, kucaj neke novele), kreni da instaliraš jedan po jedan drajver uz proveru. To znači, ako bez drajvera radi, instaliraj samo jedan npr za zvuk, pa onda slušaj malo muziku. Ako radi, instaliraj sledeći, sve dok ne nađeš drajver nakon čije instalacije će početi računar da se `ledi`. Problem će biti ili drajver ili komponenta za koju je drajver pisan. Ovaj sistem eliminacije će ti pomoći na najbolji način (jeste smor ali je najbolji) da nađeš šta zavitlava. Toliko od mene...
Bolji je mem test 86, gold mem ume da laže. Ja sam prestao da koristim gold mem jer ume da prijavi neispravnost memorije kada je ona ispravna i obratno, puca u win a gold kaže ok. Ne snalazi se 100% sa ddr i ddr2 memorijama. Nije na odmet da to uradi, međutim slabe su šanse da mu je knorila memorija. Kad ona gekne uglavnom se računar restartuje, vrišti sa plavim ekranima itd, do sada sam za 15 godina 1 jedini put video da memorija smrzava sokoćalo. Bio je u pitanju famozni SM(A)RT. Dobro sam ga zapamtio
:: :: Pre nego što formatiraš, odradi neki test RAM memorije. Gold memory na primer :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.