Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Savet oko kupovine tableta ?
STRANA 1 OD 1
julija833 Savet oko kupovine tableta ? 07.04.2013. 19:18 T52634

status: user
broj poruka: 1
Imam sasvim korektan desktop racunar i ne mislim da ga menjam ali zbog sve ucestalijih putovanja mi treba i neki mobilniji uredjaj. Razmisljala sam da uzmem neki ultrabook ali sve vise razmisljam i o tabletu Konkretno mi se dopada ovaj model, rec je o Toshibi , pa me interesuje da li bi on bio dobar izbor ili imate neki bolji predlog ?
http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/TABLET-PC/toshiba-AT300_105+poklon-16GB-memorijska-kartica-18298/
Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 07.04.2013. 19:57 #486812

broj poruka: 12794
Ne, nikako. Em zastarela, em precenjena Toshiba.

Pravi izbor da te ne boli glava sa Androidom je iPad mini, ili iPad 4. Kvalitet izrade i izbor aplikacija nema niko u njihovom rangu.

Ipad mini je 7.9 inča, dosta je lakši od iPada 4 i prenosniji, s`tim što ima manju rezoluciju.

Ipad 4 je već tablet broj 1, u svom rangu nema konkurenciju, ogromna rezolucija, kvalitet izrade na najvišem nivou ali je 9,7 inča pa je malkice manje portabilan.

Ova dva sam ti preporučio jer vidim da gledaš tablet od 48.000 dinara... iPad mini je oko 300 evra a iPad 4 oko 450.

desha66 ..pa sad... 07.04.2013. 20:04 #486814

broj poruka: 400
...zavisi za sta ti treba tablet ? Ako ces da lansiras raketu na mesec,sasvim je zadovoljavajuci,malo je skuplji,.... dok se ne pojavi Nexus 10.1 na trzistu, pa mu obori cenu ,ako vec i nije...Ali, ako ti treba za net ,igranje,citanje,dopisivanje i sve ono sto obicno smrtnici inace rade sa njim sasvim je ok i ovaj : http://www.itsvet.com/proizvod/goclever-tab-r106/comp_comp_pda/675/885

.. tablet ubija, bar po specifikacijama,rekao bih da je ovo najkupovina trenutno,a i cena je sitnica u odnosu na ono ,CUDO, sto se tebi svidja. Bitna stvar je da ovaj tablet ima najjacu bateriju od svih na trzistu, 8000mA/h, mrcina..Jedina mana,ako se tako moze reci je sto nema slot za sim karticu,znaci, nema telefoniranja preko njega. Eto, pa ti sad vidi. Pozz.
shkomi budzet i namena 07.04.2013. 20:08 #486815

broj poruka: 852
Nisi rekla kolikije budzet, koja dijagonala i namena
Ja imam dobro iskustvo sa vise prestigio uredjaja i 5197 je po meni best buy uz karticu od 32 gb.
Devize devize bonda elema

MaliAbner Re: Savet oko kupovine tableta ? 08.04.2013. 02:34 #486880

broj poruka: 7769
Zaboravi na taj model, pixeli ko zrno pirinca...

Uzmi lepo Nexus 7 32GB sa SIM karticom...

Em jeftiniji em bolji...
Konkretno mislim na redovan update OS-a koji SKORO da ne postoji kod ostalih proizvodjaca...

Dok kod ostalih imas samo onaj glavni sa 4.0 na 4.1 i dalje nema kod Nexus linije proizoda imas i onaj sa 4.1 na 4.2 pa na 4.21 te na 4.22... bukvalno svaki...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Imam sasvim korektan desktop racunar i ne mislim da ga menjam ali zbog sve ucestalijih putovanja mi treba i neki mobilniji uredjaj. Razmisljala sam da uzmem neki ultrabook ali sve vise razmisljam i o tabletu Konkretno mi se dopada ovaj model, rec je o Toshibi , pa me interesuje da li bi on bio dobar izbor ili imate neki bolji predlog
:: http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/TABLET-PC/toshiba-AT300_105+poklon-16GB-memorijska-kartica-18298
:: Hvala
::
desha66 Re: Re: Savet oko kupovine tableta ? 08.04.2013. 02:54 #486881

...pa i Nexus 7 32GB ima istu rezoluciju,samo sto je manji panel, a njoj je zapao za oko model sa 10.1 panelom,tako da.....stvar izbora.

:: Zaboravi na taj model, pixeli ko zrno pirinca..
:: Uzmi lepo Nexus 7 32GB sa SIM karticom..
:: Em jeftiniji em bolji..
:: Konkretno mislim na redovan update OS-a koji SKORO da ne postoji kod ostalih proizvodjaca..
:: Dok kod ostalih imas samo onaj glavni sa 4.0 na 4.1 i dalje nema kod Nexus linije proizoda imas i onaj sa 4.1 na 4.2 pa na 4.21 te na 4.22... bukvalno svaki..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Imam sasvim korektan desktop racunar i ne mislim da ga menjam ali zbog sve ucestalijih putovanja mi treba i neki mobilniji uredjaj. Razmisljala sam da uzmem neki ultrabook ali sve vise razmisljam i o tabletu Konkretno mi se dopada ovaj model, rec je o Toshibi , pa me interesuje da li bi on bio dobar izbor ili imate neki bolji predlog
:: :: http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/TABLET-PC/toshiba-AT300_105+poklon-16GB-memorijska-kartica-18298
:: :: Hvala
:: ::
MaliAbner Re: Re: Re: Savet oko kupovine tableta ? 08.04.2013. 10:04 #486901

broj poruka: 7769
Nema istu, ima manju od 1280x720p...

Sto ce reci da je 16:9 manje od 16:10 na onom koji je ona predlozila...

Nebitno treba da obrati paznju na ono drugo sto sam naveo:
`redovan update OS-a koji SKORO da ne postoji kod ostalih proizvodjaca...`
Svi ostali su zaostali u implementaciji najsvezijih verzija OS-a...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: ...pa i Nexus 7 32GB ima istu rezoluciju,samo sto je manji panel, a njoj je zapao za oko model sa 10.1 panelom,tako da.....stvar izbora
:: :: Zaboravi na taj model, pixeli ko zrno pirinca..
:: :: Uzmi lepo Nexus 7 32GB sa SIM karticom..
:: :: Em jeftiniji em bolji..
:: :: Konkretno mislim na redovan update OS-a koji SKORO da ne postoji kod ostalih proizvodjaca..
:: :: Dok kod ostalih imas samo onaj glavni sa 4.0 na 4.1 i dalje nema kod Nexus linije proizoda imas i onaj sa 4.1 na 4.2 pa na 4.21 te na 4.22... bukvalno svaki..
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: Imam sasvim korektan desktop racunar i ne mislim da ga menjam ali zbog sve ucestalijih putovanja mi treba i neki mobilniji uredjaj. Razmisljala sam da uzmem neki ultrabook ali sve vise razmisljam i o tabletu Konkretno mi se dopada ovaj model, rec je o Toshibi , pa me interesuje da li bi on bio dobar izbor ili imate neki bolji predlog
:: :: :: http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/TABLET-PC/toshiba-AT300_105+poklon-16GB-memorijska-kartica-18298
:: :: :: Hvala
:: :: ::
mighty Re: Re: Re: Re: Savet oko kupovine tableta ? 08.04.2013. 10:22 #486909

broj poruka: 1670
Nexus 7 ima 16:10 1280x800.

A za iPad mini, kolega je uzeo isti, smorio se samo tako pored mog N7 koji je značajno manje plaćen. Prvo je za gomilu stvari koje je hteo morao da radi JB, a onda je ukontao da nema GPS pošto je kupio WiFi model i da Apple stavlja GPS samo na 3G modele, koji su značajno skuplji :)

Nikakvih problema nemam u radu s mojim Nexus-om. baterija drži jako dobro, nikad ga ne gasim, kao ni wifi, standby je urađen ko i iPad-ima, tako da malo smešno što kao prednosti iOS-a navodite stvari koje odavno postoje i na Android tabletima.

Glupo je da probleme koji postoje sa implenetacijama na određenim tabletima prebacujete Google-u i Andoridu. Ko da krivite Microsoft što mali Perica sastavio računar u garaži koji lepo ne radi.

Ima tableta koji rade bez ikakvih problema, a ni iPad nije bez svojih bubica kad ga već toliko veličate, prošli su mi kroz ruke svi sem nove 4ke i svi su imali svoje mane i prednosti.

Dobar je harver, ali mi je iOS i dalje isti zaključani OS sa kretenskim ograničenjima.

:: Nema istu, ima manju od 1280x720p..
:: Sto ce reci da je 16:9 manje od 16:10 na onom koji je ona predlozila..
:: Nebitno treba da obrati paznju na ono drugo sto sam naveo
:: `redovan update OS-a koji SKORO da ne postoji kod ostalih proizvodjaca...`
:: Svi ostali su zaostali u implementaciji najsvezijih verzija OS-a..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: ...pa i Nexus 7 32GB ima istu rezoluciju,samo sto je manji panel, a njoj je zapao za oko model sa 10.1 panelom,tako da.....stvar izbora
:: :: :: Zaboravi na taj model, pixeli ko zrno pirinca..
:: :: :: Uzmi lepo Nexus 7 32GB sa SIM karticom..
:: :: :: Em jeftiniji em bolji..
:: :: :: Konkretno mislim na redovan update OS-a koji SKORO da ne postoji kod ostalih proizvodjaca..
:: :: :: Dok kod ostalih imas samo onaj glavni sa 4.0 na 4.1 i dalje nema kod Nexus linije proizoda imas i onaj sa 4.1 na 4.2 pa na 4.21 te na 4.22... bukvalno svaki..
:: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: :: Imam sasvim korektan desktop racunar i ne mislim da ga menjam ali zbog sve ucestalijih putovanja mi treba i neki mobilniji uredjaj. Razmisljala sam da uzmem neki ultrabook ali sve vise razmisljam i o tabletu Konkretno mi se dopada ovaj model, rec je o Toshibi , pa me interesuje da li bi on bio dobar izbor ili imate neki bolji predlog
:: :: :: :: http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/TABLET-PC/toshiba-AT300_105+poklon-16GB-memorijska-kartica-18298
:: :: :: :: Hvala
:: :: :: ::
Dexter013 @Svi 08.04.2013. 10:52 #486914

broj poruka: 17093
Da li vi mislite da julija833 toliko razbija glavu o svim tim detaljima i sitnicama?

Internet generlno, facebook, youtube, baterija i cao...

Moj savet
uzmi slobodno sto jeftiniji i sto lepsi tebi na oko
neces pogresiti koji god da uzmes od gore navedenih i predlozenih.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mighty Re 08.04.2013. 11:03 #486917

broj poruka: 1670
Pa za te pare, može da uzme i klasičan Windows, tj. puni Win8, ne ona RT sranja :)

http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/asus_vivotab_smart_10.1_white_-_me400c-1a017w-15710

:: Da li vi mislite da julija833 toliko razbija glavu o svim tim detaljima i sitnicama
:: Internet generlno, facebook, youtube, baterija i cao..
:: Moj savet
:: uzmi slobodno sto jeftiniji i sto lepsi tebi na ok
:: neces pogresiti koji god da uzmes od gore navedenih i predlozenih
:: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: Cooler:TitanVanesa-
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:Asus M5A9
:: Case:CM Storm Enforce
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Mouse:Mx 51
:: Screen: Dell
markopvict Re: ..pa sad... 08.04.2013. 11:47 #486924

broj poruka: 4515

:: ...zavisi za sta ti treba tablet ? Ako ces da lansiras raketu na mesec,sasvim je zadovoljavajuci,malo je skuplji,.... dok se ne pojavi Nexus 10.1 na trzistu, pa mu Bitna stvar je da ovaj tablet ima najjacu bateriju od svih na trzistu, 8000mA/h, mrcina.

Za neupucene... Vrhunska autonomija.
iPad4 battery 11,666 mAh.

Sad da uzimam, ipad mini, staje u torbicu :).
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
desha66 Re: Re: ..pa sad... 08.04.2013. 17:14 #486965

...dobro, hvala,Bravo za iPad4 ali, ne hvala,njih ni dzabe ne bih uzeo zato ih i ne gledam i ne razmisljam o njima, pa i ne znam za taj podatak. Mnogo je to para,a cemu?Mnogo jeftiniji zavrsavaju isti posao. Na kraju se sve svodi na vizuelni dozivljaj,jos ako ne krcka u rukama dok ga maltretiras...milina.

:: :: ...zavisi za sta ti treba tablet ? Ako ces da lansiras raketu na mesec,sasvim je zadovoljavajuci,malo je skuplji,.... dok se ne pojavi Nexus 10.1 na trzistu, pa mu Bitna stvar je da ovaj tablet ima najjacu bateriju od svih na trzistu, 8000mA/h, mrcina.
:: Za neupucene... Vrhunska autonomija
:: iPad4 battery 11,666 mAh
:: Sad da uzimam, ipad mini, staje u torbicu :)
VMARC Ma da, ne bi ih uzeo dzabe... 08.04.2013. 18:39 #486981

broj poruka: 9420

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs