Имам Фуџитсу-Сименс лап-топ. Стар је, већ, 7-8 година. Виндоуз ХП на њему (ако је битно).
Проблеми су почели пре неколико месеци. Прво је сат кренуо да касни, све више и више.
Након тога, када укључим лап-топ, одмах би ми пријавио грешку и тражио да уђем у БИОС да подесим време и датум јер се потпуно ресетовао. Затим је све било у реду. Ово се најчешће дешавало када дуже време није био укључен у струју.
Претпоставио сам да батерија цркава, али сам одлучио да идем док не `исдахне душу`. Е, то се, изгледа, десило јуче.
Јуче сам поновио све горе наведено и када сам укључио `Лисицу`, по први пут, појавиле су се црно-бело-сиве штрафте. Замрзне се и након пола минута се сам искључио.
Укључио сам га поново, подигао је систем и чим сам кликнуо на `Мој рачунар`, опет исто.
Јутрос сам хтео да видим шта се дешава. Опет је избацио поруку да уђем у БИОС. Када сам кликнуо Ф2, истог тренутка се искључио. Сада, по први пут, не светли лампица да се батерија пуни електричном енергијом, што се пре није дешавало.
Сада, не могу уопште да га укључим. Као да нема електричне енергије, иако је све време укључен. Извадио сам батерију, али опет неће.
Сада сам сигуран да је батерија цркла, али ми није јасно зашто не ради без ње, а истовремено је укључен у струју?
Ако је само батерија, биће одлично, али имам неки осећај да је још нешто `завршило каријеру`. Шта ви мислите?
Izvadi i punjac iz struje, drzi power taster 60 sec. vrati punjac i probaj. Ako nece, probaj sa drugim punjacem. Ne verujem da ti je laptop crko. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Лап-топ је био укључен све време, од када је VMARC дао свој савет. Значи, од 17:17h.
Док сам чекао ваше одговоре, отворио сам интернет, посетио неколико страница и опет је замутио слику и заблокирао. Нисам очекивао да ће поново да затрокира.
Према томе, лап-топ није цркао, али нешто прави проблем.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.