Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Za Linux eksperte - jedno pitanje...
STRANA 1 OD 1
ddim Za Linux eksperte - jedno pitanje... 13.03.2013. 22:25 T52245

status: user
broj poruka: 214
Pozdrav!

Jedno kratko pitanje za one koji se razumeju:

Kako da u GRUB-u podesim da je default izbor linux a da za biranje windows-a trazi password?

-Imam i linux i windows na laptopu i potrebno mi je da kad se upali komp da u GRUB boot meniju ispishe linux i recimo `recovery linux` a da za taj `recovery linux` trazi password ( `linux recovery` je maska za windows jer navodno ne sme na tom laptopu da bude windows...)

Ukratko - kako da za jednu opciju menija u GRUB-u trazi password a da za default opciju ne trazi nishta i da je pokrene posle recimo 10sekundi... ?

jel to izvodljivo da se uradi?

Hvala puno !!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Izgleda da jeste 13.03.2013. 22:52 #482226

broj poruka: 1400
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=7353

Radi mi nesto makina pa ne merem uc u Linux da probam...

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

imarkovic Re: Za Linux eksperte - jedno pitanje... 13.03.2013. 23:00 #482230

broj poruka: 18996
sa linuxom mozes da baratas sta god hoces, samo treba biti oprezan i znati sta radis.. ne znam sta radis u windowsu, ali uvek mozes da metnes virtuelnu masinu windows-a na linuxu i da to vrlo fino radi ako imas bar 2+G rama

:: Pozdrav
::
:: Jedno kratko pitanje za one koji se razumeju
:: Kako da u GRUB-u podesim da je default izbor linux a da za biranje windows-a trazi password
:: -Imam i linux i windows na laptopu i potrebno mi je da kad se upali komp da u GRUB boot meniju ispishe linux i recimo `recovery linux` a da za taj `recovery linux` trazi password ( `linux recovery` je maska za windows jer navodno ne sme na tom laptopu da bude windows...
:: Ukratko - kako da za jednu opciju menija u GRUB-u trazi password a da za default opciju ne trazi nishta i da je pokrene posle recimo 10sekundi...
:: jel to izvodljivo da se uradi
:: Hvala puno !!!!
ddim Re: Izgleda da jeste 13.03.2013. 23:24 #482238

broj poruka: 214
@xenox
HVALA,HVALA,HVALA,HVALA,HVALA,HVALA,HVALA,HVALA,HVALA,HVALA,

to je upravo to sto sam trazio, ali ne vredi, nisam znao kako da formulisem pa mi je google davao kojekakve rezultate mimo mojih interesa.
Jos jednom hvala.

@imarkovic
firma ne dozvoljava da se unese windows masina, tj ako se unese idu posebne provere... ovako sve izgleda kao regularan linux, a ko ima shifru za `linux recovery` moze da pokrene windows - kad treba i za shta treba... :-)

Hvala svima !!!

:: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=735
:: Radi mi nesto makina pa ne merem uc u Linux da probam..
:: Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570
:: 3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X
:: Frontier DIV
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs