Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Problem sa HP Pavilion-om dv6000
STRANA 1 OD 1
dradisic Problem sa HP Pavilion-om dv6000 13.03.2013. 18:54 T52240

status: user
broj poruka: 271
Pozdrav svima,
Imam problem sa gore navedenim laptopom, već poznat problem sa nvidia grafikom na matičnoj ploči koji se manifestuje tako što se stalno resetuje, nema ni post ekran niti pali ekran, pa me interesuje neki servis koji radi prekuglavanje grafičkog čipa i čipseta na pravi način (poželjno u N. Sadu).
Probao sam sa ispravnom pločom od drugog istog laptopa i sve radi ok.
Unapred hvala svima na odgovorima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Man` se corava posla 13.03.2013. 19:19 #482184

broj poruka: 9420
I prodaj to u delove.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

codeus ... 13.03.2013. 19:42 #482185

broj poruka: 4054

nije problem sa grafikom ...

u zavisnosti od verzije ploce ... ili ima spp100 bridz ili mcp67 .. ako se resetuje onda ima mcp67 .. sam chip je 70tak eura ... tako da je popravka (prva ruka) 100e min .. nema garancije .. jer na NVIDA chipove ne postoji garancija !!!

ukoliko je spp100 .. taj chip se prestao proizvoditi 2010g. i jako je tesko naci NOV ic iz 2010te .. opravka je isto 100e ..

kuglanje ce pomoci na 1-2 meseca .. negde i na 1-2 nedelje ... taman da ode na limundu

cela ta serija dv2000, dv6000 i dv9000 je falicna i kad je NOV laptop moze da izdrzi 20tak meseci ... onda pocinje pregrevanje nvidie i sranje na tone ...

baci taj lap u recucle bin ... i zali se nvidiji ..

inace u svetu placaju ostete za te modele ...

ali mi nismo svet

dradisic Re: ... 13.03.2013. 19:56 #482187

Ne bi ja da menjam čip nego samo malo da ga podgrejem, čip je nf-spp-100-n-a2, jedna ploča se resetuje a druga krene i bipne jednom kratko-pauza-pa dva puta kratko, treća radi jer je nova, sve tri ploče su potpuno iste.
Da probam malo sa duvaljkom da ih podgrejem?
Čisto onako izazova radi jer imam varijantu da ga osposobim sa ovom novom ali me sad kopkaju ove dve ploče što ne rade pa bih se malo igrao oko popravke.
U svakom slučaju hvala na odgovorima.
pozz

::
:: nije problem sa grafikom ..
:: u zavisnosti od verzije ploce ... ili ima spp100 bridz ili mcp67 .. ako se resetuje onda ima mcp67 .. sam chip je 70tak eura ... tako da je popravka (prva ruka) 100e min .. nema garancije .. jer na NVIDA chipove ne postoji garancija !!
:: ukoliko je spp100 .. taj chip se prestao proizvoditi 2010g. i jako je tesko naci NOV ic iz 2010te .. opravka je isto 100e .
:: kuglanje ce pomoci na 1-2 meseca .. negde i na 1-2 nedelje ... taman da ode na limund
:: cela ta serija dv2000, dv6000 i dv9000 je falicna i kad je NOV laptop moze da izdrzi 20tak meseci ... onda pocinje pregrevanje nvidie i sranje na tone ..
:: baci taj lap u recucle bin ... i zali se nvidiji .
:: inace u svetu placaju ostete za te modele ..
:: ali mi nismo sve
codeus Re: Re: ... 13.03.2013. 20:03 #482188

broj poruka: 4054

slobodno ga duni ukoliko imas novu plocu :)

preduvaj samo spp100 .. radice koji dan i opet iz pocetka ..

:: Ne bi ja da menjam čip nego samo malo da ga podgrejem, čip je nf-spp-100-n-a2, jedna ploča se resetuje a druga krene i bipne jednom kratko-pauza-pa dva puta kratko, treća radi jer je nova, sve tri ploče su potpuno iste
:: Da probam malo sa duvaljkom da ih podgrejem
:: Čisto onako izazova radi jer imam varijantu da ga osposobim sa ovom novom ali me sad kopkaju ove dve ploče što ne rade pa bih se malo igrao oko popravke
:: U svakom slučaju hvala na odgovorima
:: poz
:: ::
:: :: nije problem sa grafikom ..
:: :: u zavisnosti od verzije ploce ... ili ima spp100 bridz ili mcp67 .. ako se resetuje onda ima mcp67 .. sam chip je 70tak eura ... tako da je popravka (prva ruka) 100e min .. nema garancije .. jer na NVIDA chipove ne postoji garancija !!
:: :: ukoliko je spp100 .. taj chip se prestao proizvoditi 2010g. i jako je tesko naci NOV ic iz 2010te .. opravka je isto 100e .
:: :: kuglanje ce pomoci na 1-2 meseca .. negde i na 1-2 nedelje ... taman da ode na limund
:: :: cela ta serija dv2000, dv6000 i dv9000 je falicna i kad je NOV laptop moze da izdrzi 20tak meseci ... onda pocinje pregrevanje nvidie i sranje na tone ..
:: :: baci taj lap u recucle bin ... i zali se nvidiji .
:: :: inace u svetu placaju ostete za te modele ..
:: :: ali mi nismo sve
dradisic Re: Re: Re: ... 13.03.2013. 22:22 #482220

Xe, xe... duvaj ga ti matori .)
Proradile obe ploče, preduvao sam spp čip i fercera, eno sad ga baš mučim da vidim dokle će raditi.
Pozdrav

:: slobodno ga duni ukoliko imas novu plocu :
:: preduvaj samo spp100 .. radice koji dan i opet iz pocetka .
:: :: Ne bi ja da menjam čip nego samo malo da ga podgrejem, čip je nf-spp-100-n-a2, jedna ploča se resetuje a druga krene i bipne jednom kratko-pauza-pa dva puta kratko, treća radi jer je nova, sve tri ploče su potpuno iste
:: :: Da probam malo sa duvaljkom da ih podgrejem
:: :: Čisto onako izazova radi jer imam varijantu da ga osposobim sa ovom novom ali me sad kopkaju ove dve ploče što ne rade pa bih se malo igrao oko popravke
:: :: U svakom slučaju hvala na odgovorima
:: :: poz
:: :: ::
:: :: :: nije problem sa grafikom ..
:: :: :: u zavisnosti od verzije ploce ... ili ima spp100 bridz ili mcp67 .. ako se resetuje onda ima mcp67 .. sam chip je 70tak eura ... tako da je popravka (prva ruka) 100e min .. nema garancije .. jer na NVIDA chipove ne postoji garancija !!
:: :: :: ukoliko je spp100 .. taj chip se prestao proizvoditi 2010g. i jako je tesko naci NOV ic iz 2010te .. opravka je isto 100e .
:: :: :: kuglanje ce pomoci na 1-2 meseca .. negde i na 1-2 nedelje ... taman da ode na limund
:: :: :: cela ta serija dv2000, dv6000 i dv9000 je falicna i kad je NOV laptop moze da izdrzi 20tak meseci ... onda pocinje pregrevanje nvidie i sranje na tone ..
:: :: :: baci taj lap u recucle bin ... i zali se nvidiji .
:: :: :: inace u svetu placaju ostete za te modele ..
:: :: :: ali mi nismo sve
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs