Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Laptop Toshiba satellite L505, problem... :(
STRANA 1 OD 1
Nindzago Laptop Toshiba satellite L505, problem... :( 10.03.2013. 11:26 T52185

status: user
broj poruka: 2

Imam gore navedenu toshibu vec par godina i sve je radilo perfektno do skora. Sada mi ne funcionise ni jedan USB port (ima 2 obicna i Esata)...kad god ubodem neki usb uredjaj javi mi da je Unknown device not recognize...a primetio sam da u device manageru (i to posle nove originalne instalacije win7) uvek pristutan usb controler(zuto sa znakom?) ne instaliran. KOliko znam drajver za usb, pogotovo u Win7 nije potreban.
I pored svega ovoga laptop posle jedno 5 do 10 min rada odmah blokira i moram ga nasilno gasiti.

Znaci siguran sam da nije softwer u pitanju!

Da li neko zna sta je problem u ovakvim situacijama (citao sam po netu svasta)... negde kazu chipset, grafika ili neka usb kontrola?

Pozdrav i hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 10.03.2013. 11:53 #481556

broj poruka: 4054

chipset ..

gilopile ... 10.03.2013. 12:20 #481564

broj poruka: 9459
U BIOS-u disable USB kontroler i uz malo srece mozda laptop prestane da blokira ako je samo on problem. Ako imas PCMCIA slot, dokupi USB hub i teraj.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

saxija re 10.03.2013. 14:23 #481583

broj poruka: 4016
verovatno juzni mos` jer je tu smesten kontroler, ja imam na c855 driver za usb ali podrzava i usb 3.0 pa verovatno zbog toga, sta ti ja znam :)

nVidia je debela a AMD ima kriv nos
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

Nindzago krsh... 10.03.2013. 15:04 #481588

broj poruka: 2

hvala svima, i ja mislim da je chipset problem, sad je samo pitanje sta s njim, da li ga treba menjati ili samo nakuglati stari chip...ili da ga zabatalim. Mislim da ovo sto je gilopile predlozio ok, ali lap nema pcmci, tako da `ebes laptop bez usb-a, i jos pride blokira...

poz svima
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs