Planiram da kupim notebook koji kosta od 500 do 700 evra. Dvoumim se izmedju MSI 670x- Sempron 3500, GeForce 6100, 1gBRAM....TV out i Gericom Phantom AMD Sempron S3000 uz koji se dobije i WinXPHome. Nepoznanica su mi procesori- Sempron 3500 i Sempron 3000, na kom taktu rade i da li je to dovoljno za mulltimediju- DVD, DiVX, konverzija AVI u DiVX...DVD. Uopste ako neko ima iskustva sa ovim racunarima molim za savet.
Jos jedan glas za - (minus) MSI. Jednostavno SKART!
Sempron mobile su dobri procesori, nista bolje od toga. Daleko su bolji od Celerona, koji uglavnom stizu i sa integrisanom grafikom, ali su zato znatno jeftiniji, i malo duze rade na bateriji (15ak minuta). E sad... 6100... HMMM... Ma sve je bolje od neke integrisane 945G grafike, koju nose celeroni, ali ti su ti obe podjednako neupotrebljive za igre (doduse 6100 je duplo upotrebljivija, sto joj ne daje ama bas nikakvu znacajnu prednost). Ako neces da se igras, moja preporuka je neki Core Duo procesor, 1GB memorije i sve to u tom cenovnom rangu, tu mozes da uzmes i 945G integrisanu grafiku... A ako hoces da se igras, potrazi nesto sa necim malo jacim od tog 6100 (ako i on nije integrisan, nisam obratio paznju).
Dakle, pokusaj sa necim trecim, ta dva pokusaj da izbegnes .)
Da li neko zna da mi kaze nesto o Gericom notebook- ovima, konkretno Gericom Phantom S3000, sa ATI 200M grafikom. :: :: ::
Od gerikoma sam potrosio 4 notebooka. Proizvodjac low cost notebooka, sa primesama nemacke pouzdanosti i funkionalnosti GERman Industry of COMputers). Estetika u drugom planu, ali nije zanemarljiva.
OK su za pare koje su se nudili, medjutim u posladnje vreme ih sije Fujicu - Siemens, vodjen istom politikom, ali jos manjom cenom.
Pogledaj malo FSC, trenutno najvise nude u segmentu do 800 evra.
Ako hoces skuplje - kvalitetnije, onda HP, Toshiba, Lenovo , Lenovo (IBM Think PAD titanium series), HP-Compaq, poredjanio upravo ovim redom od slabijih ka najboljim.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.