Imam problem sa laptopom marke Sarasota... Pitanje koje imam za sve na ovom forumu je : Da li je neko cuo za ovog proizvođača?! Ima Intel Pentium 2.4GHz procesor FSB 400MHz L2 512KB,256 MB DDR,30GB HDD,15`` TFT... Kad uključim laptop,ne pojavljuje se ništa na ekranu...Probao sam i da skinem hard,pa da vidim da nije problem do njega (trebalo bi da digne makar bios) i nije se desilo nista... Koliko su mogući kvarovi na kablovima koji povezuju monitor sa pločom?
Kada priključim monitor,na monitoru mi piše No Signal...NEmam pojma da li negde grešim...Pokušao sam da priključim LG 17`` CRT,i kad ga priključim na lap top kaže to što kaže... Da li postoji neki poseban način ili se samo priključi ,kao kod desktop računara? Nisam do sada radio sa laptopovima... Nemo
jel imas neku oznaku njegovu, sa donje strane, moram priznati da taj model u zivotu nisam video. trebalo bi da pusti sliku na monitoru, probaj da ga ukljucis preko adaptera bez baterije, jel ima flopi, jel imas osecaj da se nesto odigrava u njemu, da li mu se pali kuler, da li nesto svetli, da li se negde greje, da li cujes cd da zvecka na startu, da li pusta neki beep, jel mu je pristupacna baterija od bios-a, ako jeste, sve baterije mu skloni na nekoliko minuta pa probaj ponovo, da li puni bateriju ako je iskljucen, ako mozes da pristupis memoriji (jama) izvadi ih napolje pa probaj da li se buni, da li daje znake zivota ako je samo na bateriji, no signal je kao da kabl nije ni prikljucen, sto znaci da je ili mrtav ili opasno bolestan
Proizvodi ga Com Lion Germany...Nema flopi,a probao sam bez adaptera...Pre par dana je uspeo da se uključi i sve sam na njemu radio normalno,onda sam ga malo protresao i tu je bio kraj...Kuler se pali,mislim da se nigne posebno ne greje...Imam osećaj da se nešto dešava,ali nemam pojma šta mu je...Lamapica za hard se ne pali kad ga uključujem...Kad izvadim hard očekujem da će da digne makar bios,ali nije htelo ni to...Imam problema sa otvaranjem...Poskidao sam sve moguće šrafove i opet je nešto zakačeno sa zadnje strane...Mislim da je plastika,a nemam pojma kako da ga otvorim,a da ga ne polomim...Hteo sam da ga lepo otvorim,da mu resetujem ploču.da očistim slotove za memoriju,da pregledam kontakte za hard...NEma DVD Combo...Bio je na njemu nekad,ali ga sada nema...Totalno nema pojma šta da mu radim...Šta god da mu je,nema predstavu kako da ga ssredim...Sredio sam gomilu desktop kompova,ali je ovo prvi laptop sa kojim se zezam i nemam pojma šta da mu radim... Ima li neko još neku ideju? Nemo
skini neki service manual od slicnog modela da cisto imas u vidu gde sve i ispod cega kriju srafove... verovatno se nesto otkacilo usled toga sto si ga malo protresao... ako je radio, onda ok, samo ga ne pali vise dok ga ne rasturis i vidis sta je otislo, da ti neki deo ne napravi kursluse po ploci. slicnu stvar znam kod thinkpadova, na maticnoj ploci u delu za kontrolu napona, od prevelikog grejanja desi se da im bukvalno otpadnu induktori, kao mali magneti, isti je simptom - svetli lampica, pali se kuler i ostalo - nista. resenje je da ih zalemis nazad. moj t23 i dalje radi :) pazi samo sta radis da ne napravis vece sr. mozda je najbolje pod misku pa u servispc
Nasao sam firmu i model...Lion Sarasota 8640,Germany... Danas sam uspeo da ga ukljucim,ali mi se mnogo greju procesor i hard...Hard pogotovo...Rastorio sam ceo laptop i izvadio mu bateriju na par minuta,ne bi li mu resetovao plocu i bios...Nije hteo da radi,a kad sam ga skroz zasrafio,proradio je...Radio sam sve normalno,restartovao ga i onda vise nije hteo da se ukljuci...NEmam vise nijednu ideju... Neko od vas? Nemo
kontaktiraj ciku koji se zove servispc i dogovorite se da ti to pogleda, siguran sam da ce ti izaci u susret i srediti to. tesko ovako preko poruka. pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.