ASUS ROG G73JH Laptop vredi li 700e bez garancije ?
STRANA 1 OD 2
Bugerman
28.01.2013. 16:59
T51547
status: user broj poruka: 96
Specifikacije:
Processor:1.6GHz Intel Core i7 720QM with Turbo Boost to 2.8GHz Memory:6GB, 1,333MHz DDR3 Hard drive: 500GB 7,200rpm Chipset: Intel HM55 Graphics: 1GB ATI Mobility Radeon HD 5870 Screen size (diagonal):17.3 inches System weight / Weight with AC adapter: 7.8/9.8 pounds
Sad i ja videh na benchu i nasmejah se samo tako,kad mi rece covek 700e
28.01.2013. 17:07
status: user broj poruka: 6875
Takodje ovaj Sky-ov predlog je nista posebno,ne vredi po meni taj novac,tanka grafika i Dell sa ocajnim termalnim resenjima,posebno kod Inspirion serije lapova.
Ovaj lenovo ako se gleda odnos cena/performanse/kvalitet je za gamere koji nemaju 1k+e za lap,odlican izbor. Takodje,Lenovo sto se tice termalnih resenja(sto je jako bitno) je trenutno po meni najbolji na trzistu.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Re: Sad i ja videh na benchu i nasmejah se samo tako,kad mi rece covek 700e
28.01.2013. 17:09
status: user broj poruka: 120
Jeste da si grobar ali +1 za taj Lenov laptop
:: Takodje ovaj Sky-ov predlog je nista posebno,ne vredi po meni taj novac,tanka grafika i Dell sa ocajnim termalnim resenjima,posebno kod Inspirion serije lapova :: :: http://itsvet.com/proizvod/lenovo-ideapad-y580-59360499-intel-core-i7-3630qm-2.4ghz-4096mb-1tb-dvdrw-15.6-led-fullhd-freedos/comp_comp_laptop/194/1092 :: :: Ovaj lenovo ako se gleda odnos cena/performanse/kvalitet je za gamere koji nemaju 1k+e za lap,odlican izbor :: Takodje,Lenovo sto se tice termalnih resenja(sto je jako bitno) je trenutno po meni najbolji na trzistu :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: ::
Gresis,tu je Ivy Bridge i sasvim solidna grafika,ja sam coveku izvukao paralelu po cemu moze da se meri ,nisam trazio gamerski laptop vec su poenta komponente najnovije generacije .. Dell nema ocajna resenja,to si verovatno malo citao na benchu ,zadesi se po koji primerak ali nije generalno takva situacija i koliko me secanje sluzi to je bilo ranije sa prethodnim modelima..
Taj Lenovo 15` Djole i cena mu je mnogo jaca ..Jeste da je grafika dobra ali.. P.S.Ipak za nase uslove i cene je opet besy buy!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Stvarno,redovno pratim lap scenu i to pre svega iz ugla gamera. Gaming je skup hobi,a gaming na lapu je vec za nase uslove dostupan vrlo uskom delu ljudi.
Realno idealno bi bilo kad bi svako mogao da kupi lapove sa gtx 675m ili hd 7950m grafikama ili jace,jer je recimo ta gtx 675m cak malcice brza od desktop varijante gtx 560 ti.Mada ne treba to gledati bas tako,s`obzirom na sve bolju optimizaciju igara za mobile grafike.
Iz nekog mog iskustva,neki minimum danas za pristojan gaming na lapu je i5(ivy ili sandy)i gt 650m.Takva kombinacija tera sve,uz naravno korekcije detalja,sto vece sto manje zavisno od igre.Slabije grafike tipa gt630m,gt635m i gt 640m su takodje sasvim upotrebljive,ali ne u svim naslovima.
Vec od gtx 660m krece osetniji skok performansi. Jako bitno je naravno i koliko se lap greje i od cega je. Tu lenovo stupa na scenu sa y580 lapovima,tagodje i g780 kao neka jeftinija varijanta za nezahtevnije igrace koji igraju igre tipa dota,pes(fifa),nba,cs go,pa cak i call of duty....
Ono sto je kod nas zalosno je sama ponuda lapova,odnosno ponuda lapova sa jacim amd grafikama. Evo sad,najjaca amd mobile grafika,koja se kod nas moze naci u nekom lapu je hd 7670m,koja je slabija od gt 640m,pa vi vidite.Jednom sam samo nasao hd 7730 koja je jedva 10% bolja od gore pomenute. O grafikama tipa hd 7850m ili hd 7870m da ne govorim. Hd 7950m je jedno vreme bila dostupna u aleinwaru,ali to je kratko bilo.
Sve u svemu,konkurencija nula.
Nisam nista procitao na benchu ili gde vec,ovo govorim iz licnog iskustva.
Igrao sam sve i svasta na Dell lapovima sa komponentama poslednje 2 generacija(znaci ivy i sandy i gt 5xxm i gt 6xxm),inspirion i xps modeli.
Sve u svemu katastrofa su,jeste kvalitet,msm na sam lap,tastatura i display koji je fantastican,ali brate greju se kao blesavi,posebno ovi inspirion modeli. Izduvni sistem ocajan,vise pravi buku nego sto hladi.
Po termalnom pitanju,Lenovo je svima zadao domaci zadatak. Bar su moja iskustva takva.
sweredrin:Za to tvoje,lagano mozes da trazis neki od lenovo y580 modela.
Koliko kesa otprilike to moje vredi , sve je pod garancijom i novo je , najstarije je grafikca ali i ona u garancij jos godinu dana , sve ostalo je staro 3-4 meseca.
Ne kazem ja da ti nemas iskustva i da to nije tacno,nista ne osporavam ,sa moje tacke gledista u odnosu na moje afinitete ja bih opet uzeo Dell pa cak i da je problem sa sistemom hladjenja uzeo bi neki dock i resio situaciju ali bi bar imao dobar kvalitet u globalu.. Inace hteo sam da uzmem Alienware,imao sam za smesne para,mislim smesne negde u trecini cene koliko je kod nas ali mi je ta kombinacija propala.. P.S. A za stanje na trzistu i samu ponudu si potpuno u pravu!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Sto se tice samog Della,zaista kad sednem za njihov lap,posebno neki iz XPS serija,stvarno se vidi kvalitet,posebno display,tu su zaista sjajni.
Sweredin:To tvoje ovako nabrzaka nzm,ispod recimo 550e ne bih ja licno prodao(verovatno i malo vise). Mozda sam malo preterao sa y580 u zameni,konkretno model sa i7 i gt 660m i full hd je 825e nov,ali realno niko ne bi smeo da ga ceni vise od 700e u zameni.
Problem je samo sto niko nije lud(a da je kupio,i ako mu treba lap)da menja y580. Uzmi to prodaj na benchu i ako imas dodaj pare za novi y580 ovaj sa i7 i full hd.
:: Drugar takodje ovde studira,retko je kuci,pa zbog toga je uzeo lap :: I gleda sad da proda i da zameni za y580 :: :: :: Mozes da vidis na youtube,kako konkretno y580 sa i7 i full hd se snalazi u igrama :: Sve u svemu igras sve,i to cak uglavnom na high detaljima :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
drugaru se posle godinu dana pregrejavao samo tako( upravo ta specifikacija), plavi ekran mu je bila normalna pojava, nisu u servisu mogli da nadju resenje i vratili mu pare, uzeo aliena i sad je na konju! ( ali 2X-3X puta vise kesa, govorimo o sumi od 2.5k eura, sve u svemu skupa zabancija igre na lapu a pride ne moze se porediti sa snagom deska sto se na kraju i sam uverio posto moja konfa od 600-700eura u proseku od 2-3 puta daje bolje rezultate i fps u ugrama, po meni cisto glupiranje)
Donekle si upravu, ali laptop ima neke svoje prednosti tako da to ne treba porediti. Ja sam uzeo skoro Toshibu Qosmio X870, ima i7 3630qm 12gb rama GTX 670 3gb, 128gb Crucial M4 i 750gb WD sa storage. Iskreno prezadovoljan sam, sve igre rade u fullu ali me opet nesto kopka da sastavim neki desktop :)
Asus Maximus Extreme-Z Intel ® Core™ i7-2700K Silver Arrow SB-E Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5v ASUS GTX 580 DC II SSD Crucial M4 128gb Seasonic X-Series 660W Fractal design Arc Midi Dell U2312HM
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.