Osim ako ti ne cini komfor u kucanju. Ako si dosao do stadijuma da ti postolje treba da bi ti ohladilo laptop, onda ga bolje ocisti od prasine, jer ce mu postolje produziti agoniju jos samo neko vreme, do potpunog crkavanja VGA. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Dell UltraSharp U2312HM
diskutabilno... ako gaji sporet ko ja, onda nije na odmet malo mu ga dati po ladjenju, Bronhi-lakse se dise...( iako ce tako nakupiti duplo vise prasine no obicno)
**************** DELL INSPIRON 17R N7110
:: Osim ako ti ne cini komfor u kucanju. Ako si dosao do stadijuma da ti postolje treba da bi ti ohladilo laptop, onda ga bolje ocisti od prasine, jer ce mu postolje produziti agoniju jos samo neko vreme, do potpunog crkavanja VGA :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Dell UltraSharp U2312H :: ::
Laptop je nov, Acer Travelmate 5760g (i3 i gt630m), 15 incha, pa rekoh samo da se uzme to da se osigura sto bolje hladjenje. Temperature su do 80C (kada se igra GTA 4, Dragon Age: Origins), 77 za grafiku, pa rekoh da pokusam da smanjim to jos, ako je uopste to potrebno.
Najveci problem laptopova je protok vazduha... Pri cemu mislim iskljuvico na ulazak svezeg u samo kuciste...
Najbolje hladjenje sam imao kad je ODD bio izvadjen i tamo desno bila velika rupa... tada temperatura nije prelazila 50°C i laptop nije bio ni mlak... Onda sam umesto ODD-a ubacio HDD Caddy bez plasticne maske i hladjenje je takodje bilo OK... Zatim sam izvadio HDD Caddy namontirao masku i sve se vratilo u predjasnje stanje tj. temperature lagano idu na toplo do vrelo... ne toliko da moras da sklanjas ruke ali prilicno se greje...
A ti hladnjaci za ispod su kerin Q... oni bi bili itekako korisni da je kuciste od nekog metala ali posto je uglavnom plastika (mozda je ovaj tvoj metalnog kucista posto sam gledao jedan takav) a plastika je kao sto znamo izolator za sve zivo lose provodi toplotu, struju ne provodi sem ako nema primesa metala u sebi...
Sto rece Vmarc ako se mnogo greje onda ga otvori i produvaj sve sisteme hladjenja vrati sve nazad i prisrafri kako valja i to je to...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Laptop je nov, Acer Travelmate 5760g (i3 i gt630m), 15 incha, pa rekoh samo da se uzme to da se osigura sto bolje hladjenje. Temperature su do 80C (kada se igra GTA 4, Dragon Age: Origins), 77 za grafiku, pa rekoh da pokusam da smanjim to jos, ako je uopste to potrebno :: ::
ja imam laptom isti kao savatije... greje se jako... i ne da nije za igre, nego nije ni prineti prosecnom desktop-u... ni po konforu tokom igranja a ni po grafickim mogucnostima...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.