Edit:Nikako se ne bih slozio sa ovim sto Joker naprica,gore pomenuta gt 635m je ustvari prepakovani gt 555m,drugar ima nju i itekako je sve igrivo uz dobar fps,naravno korekcija detalja je potrebna.
Recimo covek na full hd tera Starcraft II high-meduim detalji u multiplayer-u online od 40-70fps,tih 40 u najvecem krkljancu.
Bf 3 na low i texture medium u mutli ide oko 50fps.A to ti je recimo jedna od zahtevnijih igara.
Igre tipa Dota 2,CS GO,pes(fifa),nba,Torchlight,Trine 2 itd...skoro sve na max 60fps.Jos se radi o full hd rezoluciji.
Generalno nije to nista posebno ali opet sve je igrivo.Nisam testirao Crysis,Metro(na DX11) i ostale gluposti tog tipa koje se predju jednom i cao(a i nisu,po meni,neke igre). Recimo Borderlands 2 koja je pet puta bolja igra od doticnih klizi odlicno na medium.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
U lenovu je sa gddr5,to sam video a i pitao kod uvoznika kad sam nesto gledao za drugara. E sad koja od ove dve sa gddr5 nzm.Ali vazno da nije ddr3.
Da dodam Skyrim radi nesto na medium,nesto na high u 1600x900(sto je rezolucija ovog lapa)odlicno(naravno iskljucene gluposti AA i AF)na preko 45fps stalno.I patch 2,patch 4 donosi lep boljitak u fps-u.
Edit:I na kraju,zaboravih najvazniju(po meni)stvar,a to je termalno resenje.Ono sto iz iskustva mogu da kazem na lapovima kada pustis igru,sto se tice temperatura i uopste buke svi mogu Lenovu samo da se sagnu. Posle niza iskustava na Dell-u,koji je po kvalitetu verovatno broj 1,ako je lap za gaming,Della bih momentalno izbacio iz konkurencije,tu su katastrofa. Hp je ok,ali sto se tice odnosa performanse/kvalitet Lenovo je meni pik broj 1. A i to sam mozes da vidis,ako malo procesljas ponudu lapova kod nas.
Stvarno je smešno preporučiti ovaj CPU za igranje .. više nego bezobrazno ili neznanje
Nećes se naigrati za te pare, moraš uložiti više novca, gledaj kvalitetnije kućište obavezno aluminijumsko, Grafika može NVidia 630/635 ili ATI Radeon HD 6770 DDR5 da notebook ima dobro hlađenje ... da bi ti trajao i posla garantnog roka, ali naravno i tvoje održavanje notebooka je vaoma bitno, povremeno čišćenje kompresorom od prašine obavezno kada garancija prođe i menjanje paste na procesoru sa dodatnim podmazivanjem svih kulera ... onda imaš notebook koji će da ti traje min 5 god. u Full-u
tj. u visokim podešavanjima ni igrice koje su izašle pre par godina(da ne govorimo o aktuelnim novim igrama), onda o `laptopu za igranje` nema ni reči...
ako je kućište aluminijumsko, može da prođe, loše ti piše na tom sajtu što si preporučio OK je ponuda, mada po meni bolje dodaj još malo novca i uzmi jaču grafiku
Ma čovek je verovatno ili gledao onaj što je Đokosrb...
15.01.2013. 11:46
status: user broj poruka: 3241
naveo da njegov drugar ima kao najjeftiniju soluciju za igranje(kakvo-takvo), ili je verovatno izguglao prvi na koji je naišao sa tom oznakom a da nema i5...
Nisam čitao temu celu sao sam dao predlog :). Volim HP ali nemam ništa protiv drugih konfi support normality
:: E sad pajs,znamo da volis HP i da samo njih uzimas,ali to nije poenta price ovde : :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Ali opet pored tog lenova,nema sta da trazi iz vise razloga.Ako to sto prelazi budzet nije problem i 17.3 inca dijagonala je ok(posto nekome smeta da vucara to)onda definitivno lenovo g780.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.