Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
procesor za laptop gericom hummer
STRANA 1 OD 1
gogi1 procesor za laptop gericom hummer 28.07.2007. 10:19 T5112

status: user
broj poruka: 2076

Pozdrav! Imam laptop Gericom Hummer 2840c sa procesorom intel celeron 2.8ghz s478 i 768mb rama. Razmisljao sam o zameni procesora i stavio bih neki s478 intel pentium 3ghz. Da li je moguce ubaciti s478 procesor iz desktopa na laptop, pretpostavljam da moze jer je isti socket. ujedno bih zamenio cooler jer se sadasnji ukljucuje s` vremena navreme i pravi buku a imam AS5 pastu pa bih sve to mogao lepo da uklopim.
Ako neko zna koliko ce kostati zamena istih i da li je moguce neka mi kaze. Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: procesor za laptop gericom hummer 28.07.2007. 14:34 #24430

broj poruka: 9420
Moze, ali pre ubacivanja jaceg procesrora (pogotovo tog sto `otjesh), izvrsi nepohodno prilagodjavanje dlanova, vezbaj mesec dana kuckanje na ringli od sporeta...
Pocni od najslabijeg pa na svakih sedam dana povecavaj za jednu vrednost dok ne dodjes do `trojke`

:))

::
:: Pozdrav! Imam laptop Gericom Hummer 2840c sa procesorom intel celeron 2.8ghz s478 i 768mb rama. Razmisljao sam o zameni procesora i stavio bih neki s478 intel pentium 3ghz. Da li je moguce ubaciti s478 procesor iz desktopa na laptop, pretpostavljam da moze jer je isti socket. ujedno bih zamenio cooler jer se sadasnji ukljucuje s` vremena navreme i pravi buku a imam AS5 pastu pa bih sve to mogao lepo da uklopim.
:: Ako neko zna koliko ce kostati zamena istih i da li je moguce neka mi kaze. Pozdrav!
Stripy Može 28.07.2007. 15:48 #24435

broj poruka: 4163
Ali kako ti reče VMARC sqvaće ti se lap top. Napominjem da će ti stariji P4 fsb 533 i 512kb cashe raditi daleko bolje od dotičnog cicerona na 2.8 Razmisli o toj varijanti sa manjom brzinom ali većim performansama. Stara četvorka se ne greje koliko ovi novi `pre skotovi`

VMARC Re: Može 28.07.2007. 17:02 #24441

broj poruka: 9420

:: Ali kako ti reče VMARC sqvaće ti se lap top. Napominjem da će ti stariji P4 fsb 533 i 512kb cashe raditi daleko bolje od dotičnog cicerona na 2.8 Razmisli o toj varijanti sa manjom brzinom ali većim performansama. Stara četvorka se ne greje koliko ovi novi `pre skotovi
Do skoro sam koristio Gericom Blokbuster sa doticnim PIV 2.4@533FSB i... BIO SAM PREZADOVOLJAN!

Masina mi je do kupovine C2D E6300 bila Desktop replacement a do menjanja mi je bila SERVER(!!!), jer mi je na njemu bilo kompletno poslovanje (baze svih podataka, da bih mogao da funkcionisem kada sam na putu). Dakle svakako preporuka 2.4 (mada se i on grejao ali je ovaj Blockbuster imao koliko toliko solidno hladjenje), nikako 2.8@533 jer se oni bas pregrevaju... A u odnosu na Celerona 2.8GHz.. NEMA POREDJENJA!

Budi samo oprezan, Celeroni dolaze sa slabijim kulerima, tako da nebi bilo lose da pojuris i drugi kuler (najbolje bi bilo da procesor skines sa nekog identicnog modela, zajedno sa originalnim kulerom).

Na kraju razmisli da li je vredno cimanja i rizika... Ili jednostavno prodaj to, dodaj pare i kupi jace...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs