Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Toshiba satellite p875-s7310
STRANA 1 OD 1
Japa Toshiba satellite p875-s7310 22.12.2012. 00:58 T50897

status: user
broj poruka: 5

Pozdrav svima, imam problem sa laptopom pomenutim u naslovu, problem je u tome sto sam zakljucao windows 8 i ne mogu da udjem, jer sam sifru zaboravio, a ukucao sam dosta puta pogresnu pa mi je blokirana. podigao bih novi sistem ali je problem u tome sto ne znam kako da udjem u bios da namestim da boot ide sa cd-a. probao sam i esc i f1 i f2 i del, nece nista... laptop sam inace doneo iz amerike ako to nesto znaci. hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 22.12.2012. 03:24 #463330

broj poruka: 9459
Probaj da udjes u quick boot menu. Pri startu drukni f12 ili f8. Rokaj sve F-ove od 8-12, mora jedan da upali i onda izaberes da boot-uje sa DVD

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

EdiGforce @Japa 22.12.2012. 05:58 #463331

broj poruka: 68
Za novije Toshiba laptopove je karakteristicno da imaju veoma brzi boot. Ulazak je moguc na dva nacina:

1. Odmah nakon paljenja (sa razmakom manjim od pola sekunde) pritiskaj neprestano F2 ukupno oko 3 sekunde dok ne udje u BIOS.

2. Odmah nakon paljenja (sa razmakom manjim od pola sekunde) pritiskaj neprestano ESC ukupno oko 3 sekunde, dok ti se ne pojavi poruka `Check System and press the F1 key`. Dalje je jasno...

Ovaj drugi nacin je verovatniji za tvoj model.
Japa ... 22.12.2012. 12:14 #463353

usepo sam da udjem u bios, na jedno od ta dri dugmeta, pritiskao sam sva tri i esc i f1 i f2. i namestio sam boot da ide sa cd-a, ali sad koji god da sam windows ubacio nece da ga pokrene nego opet saceka malo i udje u win 8 sa sifrom
EdiGforce ... 22.12.2012. 19:55 #463471

broj poruka: 68
Ako si siguran da su ti opticki drive i instalacioni disk ispravni, i isto tako siguran si da si lepo setovao boot uredjaje u BIOS-u, onda ces posle POST Screen-a na dnu ekrana dobiti poruku:
`Press any key to boot from CD/DVD...`.
Moras da pritisnes taj ANY key. Imas 4 ili 5 sekundi vremena da to uradis. U suprotnom, pokrenuce se prvi sledeci boot uredjaj, u tvom slucaju HDD na kojem je Win 8.

Jednostavno, ukoliko ne dobijas poruku gore navedenu, imas problem ili sa diskom ili sa DVD citacem.

Japa ... 22.12.2012. 23:32 #463534

resio sam problem, u bios-u je bila jedna opcija koja nije davala da krene boot, fazon nesto kao neki sigurni boot, pa su tu namesti da pokrece bilo koji boot, cim sam to namestio odma sam mogao da instaliram win 7... hvala svima na pomoci
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs