Kao sto naslov kaze treba mi preporuka za lap top do 150 000 rsd... Drug mi je bio danas i zapeo da kupi lap top za ove pare... Pokusao sam da ga odgovorim od te ludosti, ali nisam uspeo... Razlog zbog koga sam ga ubedjivao da baca pare je sledeci:
1. treba mu lap top za net, office, muziku i malo filmove... 2. ne bavi se nikakvim profi radom koji bi opravdao ovakvu kupovinu
Rekao sam mu da je logicnije da da kupi neki lap top za duplo manje para, pa da za dve tri godine uzme opet nov, ali on nece i kaze da zeli da mu lap top traje bar 5-6 godina...
Sta da radim... :) Recite i vi nesto na to, pa neka procita i vase misljenje, a svakako dajte i predlog za lap top do ovih para...
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
iako volim theniku i uvek dajem pare za istu,laptop je poslednja stvar na koju bio da pare. Za taj novac bi uzeo jedna laptop i jedan dobr desktop. Kakvo gledanje filmova na laptopu,majko moja. NIkakav komfor za rad. bezveze, - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
Meni je malo sumnjiv rad na full hd rezoluciji i 17` monitoru... Nisam radio ta takvom lap topu... Ne znam koliko je sitno tako nesto... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Pa zapeo je za ovaj sto sam stavio u prvom postu k`o mutav na telefon... :) Kao extra, procesor, mnogo memorije, SSD, metalno kuciste, HDMI... Dobro, ne kazem da nije dobar, ali... Koji ce mu sve to... A i svakako ce da prikljuci lap top za TV kada bude gledao filmove... A to da li ce da ga nosi... Nemam pojma... Kaze da ga nosi nekad na posao, ali zasto... Ni to nemam pojma... Ima tamo sve sto mu treba... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Probaj da ga odgovoris tako sto ces mu reci da je u startu dao 20000 drzavi na porez, a za to moze da se kupi racunar. Stvarno moze da nabavi najbolji i7 desktop + laptop koji bi `nosio do posla`. ovo za sta ce sad da plati mnogo (Sky-ov predlog npr.) ce za 6 meseci ili malo vise da pojede Haswell za uzinu.
Dobar je to laptop ali nabijena mu je cena zbog memorije i SSD-a koji može sam da ugradi kasnije. Grafika je malo slabija za tu cenu,
Za office filmove i net mu ne treba 16GB rama i Sandy Bridge i7, ne mora da baca pare ko derpe Predrag/Sale jer neće videti nikakvu korist... Ako već mora laptop neka uzme i5 Sandy sa 8GB, uštedeće duplo barem. __________________ Scourge of PCBerza
:: Pa zapeo je za ovaj sto sam stavio u prvom postu k`o mutav na telefon... :) Kao extra, procesor, mnogo memorije, SSD, metalno kuciste, HDMI... Dobro, ne kazem da nije dobar, ali... Koji ce mu sve to... A i svakako ce da prikljuci lap top za TV kada bude gledao filmove... A to da li ce da ga nosi... Nemam pojma... Kaze da ga nosi nekad na posao, ali zasto... Ni to nemam pojma... Ima tamo sve sto mu treba.. :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Prva klasa je u kvalitetu izrade, optimizovanosti i retina ekranu. Drugo SSD je integrisan na ploču tako da je pritom i najtanji u svojoj klasi. Tom OSu nije potreban i7 da bi radio ko metak.
Znam da neki ne vole Apple na ovom forumu, ali glupo je malo polemisati o nečemu što niste koristili. __________________ Scourge of PCBerza
:: U cemu je prva klasa,i GDE ?U cemu najbolja masina ? Na osnovu cega dajes ovakav zakljucak... ? :: :: :: asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135 :: :: :: i taman za MBPR :: :: :: :: :: :: Jbg, prva klasa, ali najbolja makina na trzistu : :: :: :: :: http://www.apple.com/macbook-pro/features-retina :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ako i posle svega ovog on ipak i dalje bude zagrizen da kupi lap top za te pare, dajte vi jos neki predlog. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Pa malo voli izdrkavanja... Njegova stvar... Necu da se mesam... Ok mi je ovako drug, ja sam tu da ga posavetujem, a on kako hoce...
Ima i desktop racunar... trojezgarni Athlon, 3GB rama itd... sad mu odjednom treba i7... :)
Znas kako, pre tri godine je zavrsio fax, a poceo je da radi pre par meseci u jednoj firmi... Plata neka mizerija, ali ima ovako para... Ja sam zavrsio IT fakultet pa nemam tako jak komp... Ali znas kako... Obucar uvek ima najlosije cipele, frizer najlosiju frizuru... :) **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Savetuj čoveka da ne baca novac jednostavno jer mu ne treba i7. Može recimo Acer M3 da nadje sa GT640 grafikom i i5 Sandy-em koji će savršeno da mu obavlja posao i pritom da bez problema pušta novije igre. __________________ Scourge of PCBerza
ssd nek turi sam ako zeli... Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
@Daum Nece igrati ni igre... :) Kazem, office, internet, muzika... :)
@Dex To sam mu i rekao, ali plasi se da za 5-6 godina ne bude slab i5... :) pa rekoh bice slab za dve godine i taj i7, a ne za 5-6 godina... Za 5-6 godina izaci ce 5-6 generacija procesora, grafickih, ko zna koji DDR, da li ce se koristiti SSD ili nesto drugo... on hoce da se obezbedi... :)
@Ognjeni xaxaxa... :) gledao je i macbook ali mu je slaba konfiguracija za te pare... :) **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Nabudzenu svinju od laptopa moze da sklopi i GERICOM, ali cemu takav laptop, koji je neupotrebljiv bez punjaca, plastikanercina, tn isprani ekran, tastaura koja se uvija, krcka...
Ma sta ja objasnjavam nekom ko nikad nije video dalje od MSI kante od 29 999 din?!
:: U cemu je prva klasa,i GDE ?U cemu najbolja masina ? Na osnovu cega dajes ovakav zakljucak... ? :: :: :: asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135 :: :: :: i taman za MBPR :: :: :: :: :: :: Jbg, prva klasa, ali najbolja makina na trzistu : :: :: :: :: http://www.apple.com/macbook-pro/features-retina :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Uh, bem ti lebac. 150 hiljada dinara za laptop, a treba mu za neku standardicu...Mislim, ako decko ima para i nista mu ne znace tih 150 tisuca, ok, njegovo zadovoljstvo.
Ja bih za te pare kupio ovaj sto je @markopvict predlozio 29 999 i za ostale pare bih se ozenio.:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ja sam radio na iMac-u 27` i imam samo reci hvale... Za posao dizajnera zaista prava stvar... Verujem da su i na mobilnom polju isto tako dobri... Nema razloga da ne bude tako... Jedino sto sad opet treba trositi vreme na objasnjavanje zasto za te pare ne dobija `tako dobru` konfiguraciju kao u ovom Asus-u... :) **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.