U pitanju je stariji laptop Gericom,baterija je totalno mrtva,tako da radi samo na punjaču tj radio je :( Problem je u tome što se gasi kao da mu nestane napajanje sa punjača,što sam i ustanovio probom sa drugim punjačem i naravno radi normalno.Gašenje je random,nekad pri boot-u,nekad u samom win-u,kada surfujem...Na samoj štampanoj ploči,punjača, nema znakova pregorevanja neke komponente.Moja pitanja su:
1.da li se može popraviti punjač(ako može dajte konkretan predlog šta i kako) 2.ako ne može da li neko od kolega forumaša ima na prodaju 19v 4.74A
Ili to sto je Codulino rekao ili ima po koji hladan lem, pogotovo treba proveriti tu komponentu na hladnjaku i enentualno je prelemiti. Lako se ispita, skini bateriju, pa ako je bananica, promrdaj malo i vidi da li se gasi, ako ne, cukni malo punjac pa ako se ugasi, hladan lem je u pitanju. Oce to, greju se kao nenormalni, a hermeticki zatvoren, godina proizvodnje...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Kontakt na bananici definitivno nije,sad probao.Pošto mi je sad prvi put punjač bio otvoren,signalna lampica na njemu se ugasi kada se ugasi laptop,i posle sekund se upali(laptop naravno ne),malo i treperi,da kažem kao da napon varira.Iz meni nepoznatog razloga,a nisam se mnogo ni bavio time pošto je sve normalno radilo,laptop neće bez baterije da radi tj isti simptomi se javlljaju.Verujem da se to dešavalo i ranije,ali je baterija imala bar malo snage da izdrži te kratke nestanke napona iz punjača,bukvalno sekund,i da nastavi dalje da radi kada dobije napon(struju).Ovo je moja teorija :) Znam da mogu da koristim i druge punjače samo iste specifikacije.Evo i slike zadnjeg dela punjača možda nešto se odatle vidi http://tinyurl.com/c784r4v .
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.