Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Acer laptop (T4500 grejanje)
STRANA 1 OD 1
Plamen Acer laptop (T4500 grejanje) 05.11.2012. 15:26 T49440

status: user
broj poruka: 2836
Imam acer laptop Aspire 5738zg, sa procesorom Intel Pentium T4500 i grafika ati 560v... Reinstalirao sam win pre mozda 2 meseca, i evo sad instaliram real player i cudim se temperaturama...

U iddle je temperatura u granicama (35-40c), mada je pre bila oko 30-32c...
Dok mi je ukljucen samo google chrome temperatura ide od 55-57c sto je previs, a pokazuje da je cpu opterecen oko 30-50%, sto je mnogo, inace je samo pcbera otvorena trenutno... Malo pre sam igrao CS i temperatura je otisla do 65c i upalio se kuler, dok mi pre pri duzem igranju nije prelazio 60c i to neke zahteve igrice tipa COD MW...

Laptop je star oko 2godine, nije napunjen prasinom zato sto sam ga uglavnom drzao na stolu...

Koja je max temperatura za ovaj cpu, ili da mu smeta to sto je temperatura uvek u intervalu od 50 do 60c ?

Da pokusam sa novo instalicijom windowsa, posto ovaj brljavi, zauzima mi cpu oko 30-70% dok mi je otvoren samo browser sa jednom stranicom... Softver koji koristim je proveren, tj imam i na drugom racunaru gde je sve ok...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Religija 05.11.2012. 18:35 #451955

broj poruka: 6645
Zajebaš ti nas pomalo?
Nije ovo religija pa da ti veruješ ili ne veruješ da li je hlađenje loše ili ne. To se vidi. Vidiš i ti ali palamudiš. Pa šta misliš, da ljudi drže laptopove u kontejneru pa im se zato nahvata prašina? Ti živiš u svemirskoj stanici pa na stolu nema prašine?
Idi bre... rasklapaj to i očisti, ako nisi zakasnio. Rad pod povišenim temperaturama - a kod tebe se vidi da je sve na ivici, jedva u idle-u održava temperaturu, izuzetno je štetan, pogotovo kada to još i ne radiš namerno zbog nekog overkloka ili igranja ludih igara.

P.S. Ako treba, i pastu. Inače, predlažem da ovu rečenicu staviš kao potpis na berzu, ionako je tvoja:
Laptop je star oko 2godine, nije napunjen prasinom zato sto sam ga uglavnom drzao na stolu...
Budale računaju na sreću.

Plamen Re: Religija 05.11.2012. 19:10 #451963

Sta znam, video sam kod drugara koji ne pazi uopste laptop, znaci stavlja ga gde stigne, pa su mu tolike temperature...

Ali moj cpu je konstanto optrecenj 45-55% kada je ukljucen samo google chrome (samo pcberza), sto je mnogo...

Videcu da ga odnesem u servis da oni to provere, posto je i dalje u garanciji.

evo zadnja temperatura u iddle je 42-43c, sa google chrome odmah 54c, opterecenost 50%...

:: Zajebaš ti nas pomalo
:: Nije ovo religija pa da ti veruješ ili ne veruješ da li je hlađenje loše ili ne. To se vidi. Vidiš i ti ali palamudiš. Pa šta misliš, da ljudi drže laptopove u kontejneru pa im se zato nahvata prašina? Ti živiš u svemirskoj stanici pa na stolu nema prašine
:: Idi bre... rasklapaj to i očisti, ako nisi zakasnio. Rad pod povišenim temperaturama - a kod tebe se vidi da je sve na ivici, jedva u idle-u održava temperaturu, izuzetno je štetan, pogotovo kada to još i ne radiš namerno zbog nekog overkloka ili igranja ludih igara
::
:: P.S. Ako treba, i pastu. Inače, predlažem da ovu rečenicu staviš kao potpis na berzu, ionako je tvoja
:: Laptop je star oko 2godine, nije napunjen prasinom zato sto sam ga uglavnom drzao na stolu..
:: Budale računaju na sreću.
codeus ... 05.11.2012. 19:24 #451967

broj poruka: 4054

to su normalne temp za lap ..

na mom je uvek od 40-56c .. gpu 70 konstantno ... nema sta nisam probao i nemogu da skinem temp ..

chrome je ne djubre nego dzubre .. mozila je za lap zakon .. manje greje

Plamen ree 05.11.2012. 21:33 #452016

I da, desava mi se i na novom windowsu da kada nista ne radim na lapu, pored strelice se pojavi onaj kruzic kao da nesto cita, i tako treperi, tada se laptop greje vishe (+5c)... sve dok ne mrdnem misha... Kako da vidim do cega je? vrv neki proces radi.

VMARC Aj ga malo izduvaj kompresorom 05.11.2012. 22:17 #452025

broj poruka: 9420
Pogotovo tamo gde su mu rebra za hladjenje, pa nam onda javi temperature.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
HP ProBook 4530s
Core i3 2330M, 8GB RAM, HD3000
OS X Mountain Lion 10.8.2

Pisko Zagađenje 05.11.2012. 23:50 #452034

broj poruka: 6645
Da, i to ne valja. Međutim, da ne razbijaš glavu sa HiJackThis i process explorerirma, task managerima i tako dalje, stvarno je najjednostavnije da formatiraš sve particije, i instaliraš windows iz početka. Šta god drugo radio, trajaće duže i nikada neće biti tako dobrog efekta kao ovaj potez.

Budale računaju na sreću.

pajsgudgud Lepo kaže čovek... 06.11.2012. 00:05 #452037

broj poruka: 3741
izduvaj akrepe iz laptopa. Burazeru je isti cpu išao na 100C žmureći, rasklapanje i čišćenje pad temperature na 30+-5C.

Kakve veze ima gde si ga držao? Dve godine na hirurškom stolu pa ima da se nakupi prašine.

support normality

Plamen re 09.11.2012. 15:23 #452799

Kako da ocistim kuler od laptopa kad moram skoro celog da ga rasklopim???

Gledao sam na youtubu, mora i hdd, ram i cela prednja maska,tastatura da se skinu, a to svkako ne bih radio... Laptop je jos uvek nov...

Jel postoji neki drugi nacin? Jel mogu jednostavno da uzmem kompresor i pozadi ona rebra da izduvam? Jel nece mozda cestice prasine jos vishe da udju unutra pa da bude jos gore?

Plamen re 12.11.2012. 21:28 #453503

evo sad gledam temperatura ploce je oko 58-61c dok je cpu na 52-55c i otvorena je mozila samo, opterecenje oko 55-65% procesora...

nesto mi se ne otvara ceo laptop samo da bi ocistio kuler, gledao sam izgleda mora i tastatura da se skida, hdd i ostalo...

laptop je jos nov, star oko 2god, s`tim da leti nije koriscen uopste, prosecno 4-5 meseci u godinu dana, i to samo na stolu...

do skoro su temperature isle do 58-60c kad igram neku zahtevnu igricu, a sad kad igram obican CS skace do 65-66c...

celo leto ga nisam palio, i onda sam reinstalirao win kad je pocelo sve ovo.

VMARC Re: Aj ga malo izduvaj kompresorom 12.11.2012. 21:50 #453504

Kakvo bre rasklapanje. Citaj sta ti se pise.
Na kompresor u rebra za hladjenje i nema problema. Ne mogu da verujem da si toliko tvrdoglav i to jos nisi uradio.
HP ProBook 4530s

:: Pogotovo tamo gde su mu rebra za hladjenje, pa nam onda javi temperature
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: HP ProBook 4530
:: Core i3 2330M, 8GB RAM, HD300
:: OS X Mountain Lion 10.8.
Plamen Re: Re: Aj ga malo izduvaj kompresorom 12.11.2012. 23:23 #453515

Citao sam da to duvanje kompresorom u rebra ce da pomogne samo privremeno, i da nije preporucljivo posto ce se sva ta prasina samo jos vise uci u kuciste laptopa...

Slucajno sad bacio pogled, i temp ploce je otiso na 70c...
Laptop je konstanto da bude opterecen 50% sa otovrenim browserom, tj samo pc berzom... Kao da mu hladjenje odjednom propalo

:: Kakvo bre rasklapanje. Citaj sta ti se pise
:: Na kompresor u rebra za hladjenje i nema problema. Ne mogu da verujem da si toliko tvrdoglav i to jos nisi uradio
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: HP ProBook 4530
:: Core i3 2330M, 8GB RAM, HD300
:: OS X Mountain Lion 10.8.
:: :: Pogotovo tamo gde su mu rebra za hladjenje, pa nam onda javi temperature
:: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: HP ProBook 4530
:: :: Core i3 2330M, 8GB RAM, HD300
:: :: OS X Mountain Lion 10.8.
:: ::
:: ::
VMARC Onda prestani da citas gluposti 12.11.2012. 23:36 #453517

Ventilator hladenja laptopa je tako konstruisan da ne moze nista otici u kuciste. Ali kako hoces. Odsrafljuj, rasklapaj, duvaj, dzaraj, na tebi je. Ja ti kazem kako se radi.
HP ProBook 4530s

codeus ... 13.11.2012. 00:31 #453521

broj poruka: 4054

50% load na browser !
aj lepo format c: pa win iz pocetka

Plamen Re: ... 13.11.2012. 01:11 #453526

i mene bash cudo... na pc berzu i fb 50%... mada sa 50% opterecenosti ne sme toliko da se greje, sto ponovo znaci da je lose hladjenje...

:: 50% load na browser
:: aj lepo format c: pa win iz pocetk
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs