Problem na laptopu,kada se prikljuci na punjac lampica za bateriju svetli ali pritiskom na power dugme lampica nestane,a laptop se ne pali...probao bez baterije ,nece da se upali,probao sa drugim punjacem ista stvar... Zanima me uzrok...ako je kvar preko 50e laptop je zreo za djubre posto sam ne vredi vise od 150
nebitno koji je model laptopa, nosi u servis da ti dijagnostikuju kvar u pcklinika
:: Problem na laptopu,kada se prikljuci na punjac lampica za bateriju svetli ali pritiskom na power dugme lampica nestane,a laptop se ne pali...probao bez baterije ,nece da se upali,probao sa drugim punjacem ista stvar.. :: Zanima me uzrok...ako je kvar preko 50e laptop je zreo za djubre posto sam ne vredi vise od 15 :: :: Hval ::
:: Bez da se otvori ne moze niko ovde nista da ti kaze vise :: mozda je sitan kvar zicica crkala ili ima kontakt, :: a mozda je i neki deo skuplji otisao. :: :: Nosi pitaj, pa kad ti kazu to i to :: i kosta toliko i toliko :: ti odluci vredi ili ne vredi popravljati :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
:: Koji je laptop u pitanju? Moze biti svasta, moguce neki MOSFET. Jel padao laptop, udaren... :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Eto, onda je negde stampa, najverovatnije. Da nije padao, sumnjao bih i na neki od stabilizatora napona. Oce oni da geknu, jer se podosta greju, mozda od lose stabilizovanog punjaca, struja loseg kvaliteta... Mislim da je popravka neisplativa ukoliko je kvrcnula stampa. Koji je model u pitanju, mozda ce nekom ovdew zatrebati za delove, kao meni npr.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Koristili su ga klinci ,leteo je nekoliko puta :: :: :: :: Koji je laptop u pitanju? Moze biti svasta, moguce neki MOSFET. Jel padao laptop, udaren... :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
Da, probao si, ali sa kojim drugim? Proveri prvo karakteristike, okreneš punjač svoj originalni i pročitaš sa njega OUTPUT. Ti podaci moraju da se poklope sa drugim punjačem koji stavljaš. Druga stvar ako imaš merač, može i onaj kinez od 300din, premeri šta izlazi iz tog punjača i da li se poklapa sa outputom, odnosno da li je vrednost ispod onoga što piše na poleđini punjača.
E sad, ako ti je upaljena lampica baterije onda ostavi sat dva da se puni, pa probaj da uključiš laptop bez punjača a sa baterijom. Naravno pomenutim meračem premeri i šta izlazi iz te baterije, jer ako je prazna, džabe ćeš pokušavati ali definitivno znamo da ne puni. Kvar može biti i na prekidaču, takođe.
Što se cene tiče, ako je nešto na ploči, računaj da su ruke minimalno 20e + materijal. Ako bi nam naveo model mogli bi ti reći i otprilike šta su mu slabe tačke, odnosno česti kvarovi i šta obično crkava.
Nadam se samo da nisi slomio priključnicu punjača, kao što to mnogi urade sa usb portovima... sa laptopom moraš nežnije nego sa ženom...he,he,he,he...
Laptop je Gigabyte...keleraba,prvo da vidim sta kazu u sevisu ,a zadrzacu si hdd ,ostalo u dobrotvorne nek ide
:: Eto, onda je negde stampa, najverovatnije. Da nije padao, sumnjao bih i na neki od stabilizatora napona. Oce oni da geknu, jer se podosta greju, mozda od lose stabilizovanog punjaca, struja loseg kvaliteta.. :: Mislim da je popravka neisplativa ukoliko je kvrcnula stampa. Koji je model u pitanju, mozda ce nekom ovdew zatrebati za delove, kao meni npr :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: Koristili su ga klinci ,leteo je nekoliko puta :: :: :: :: :: :: :: Koji je laptop u pitanju? Moze biti svasta, moguce neki MOSFET. Jel padao laptop, udaren... :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: ::
možeš i memorije i optički uređaj da zadržiš mogu tebi ili nekom tvom zatrebati. U servisu će ti to popraviti mada zavisi na kom nivou rade, ako ne krpe ploče onda ti ne vredi nudiće ti zamenu koja košta više nego nov laptop. Gigabyte ali koji? Kod njih znaju da crkavaju ploče, mada su se trudili sa novim modelima da to isprave.
Nemam pojma ,ne pise nista,odozdo samo jedna nalepnica za Win7 sa serijskim i nista vise...dobio sam ga iz inostranstva pa je prenesen samo laptop i punjac..kutija papiri nista
:: možeš i memorije i optički uređaj da zadržiš mogu tebi ili nekom tvom zatrebati :: U servisu će ti to popraviti mada zavisi na kom nivou rade, ako ne krpe ploče onda ti ne vredi nudiće ti zamenu koja košta više nego nov laptop :: Gigabyte ali koji? Kod njih znaju da crkavaju ploče, mada su se trudili sa novim modelima da to isprave.
Dao si u servis i šta su ti oni napisali na prijemnom papiru, onom koji su ti izdali kao potvrdu? Znači po zakonu mora da upiše naziv, marku i serijski broj. Druga stvar okreneš laptop i na poleđini ti piše i koji je model i kojoj seriji pripada, odnosno njegov tačan naziv. Ako to nemaš možda je skinuto, a onda je u pitanju obično kradena roba. Vidi ako ti to ne upiše tehnički može da ti vrati bilo koji isti takav a ti posle kukaj kako to nije tvoj. I da, ako ne pristaneš na popravku koju ti ponude oni ti naplaćuju dijagnostiku otprilike oko 10e.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.