Ne znam kako vi, drage kolege sa foruma, ali sam vise popizdeo na dell i jebacinu sa instaliranjem drajvera na isti...LM model inspirion M5110, sistem W7 prvo 32 bit pa 64 bit (sto se pokazalo kao ne bitno), prilikom instalacije nesto drivera instalirao sam nesto ne, ok nije ni to problem...njihov sajt, nadjem model po service tag-u, lagani download...install... kad pusiona...usb 3.0 driver ne pase...jedan, drugi, treci...peti...alternative, forumi, on line update, forsiranje manueno...drkanje, titranje jajca sa leve pa sa desne strane (setim se dobrih i ne tako starih vremena kada je ista stvar bila sa dotocnim brendom oko wireless drivera) gde je resenje bilo prekinuti instalaciju na 68 ipo % pa reset sa drzanjem prstiju iste ruke u levom oku i desnom uvetu da bi prihvatio driver, princip rada kao da je osmislio Milan cuveni Tarot himself...da bi na kraju resenje bilo http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS030088 (hm, lenovo...b e n z i n, kako cudno pisu rec voda (dell)) AMD driver koji u 99 MB i gomili opcija na advanced install ima za cekiranje i dve od po 1 MB za jebeni USB 3.0 host controller koji eto, gle cuda, radi... Znaci ako vidim jos jedan dell u skorije vreme ima onoga ko mi donese da gadjam sa njim.... By the way nadam se da sam nekom pomogao...ako nista drugo da se bar malo nasmeje...
Nije dell kriv sto ti ne znas :))) Nema bolji brend kod nas trenutno sto se tice laptopova,monitora...
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v Gigabyte ga990xa ud3 12gb ddr3 (Patriot Viper 3 Black 2x4gb + KHX 2x2gb) Gainword Gtx 260 core 216 Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G 105 Steel Series Sen
:: Ne znam kako vi, drage kolege sa foruma, ali sam vise popizdeo na dell i jebacinu sa instaliranjem drajvera na isti...LM model inspirion M5110, sistem W7 prvo 32 bit pa 64 bit (sto se pokazalo kao ne bitno), prilikom instalacije nesto drivera instalirao sam nesto ne, ok nije ni to problem...njihov sajt, nadjem model po service tag-u, lagani download...install... kad pusiona...usb 3.0 driver ne pase...jedan, drugi, treci...peti...alternative, forumi, on line update, forsiranje manueno...drkanje, titranje jajca sa leve pa sa desne strane (setim se dobrih i ne tako starih vremena kada je ista stvar bila sa dotocnim brendom oko wireless drivera) gde je resenje bilo prekinuti instalaciju na 68 ipo % pa reset sa drzanjem prstiju iste ruke u levom oku i desnom uvetu da bi prihvatio driver, princip rada kao da je osmislio Milan cuveni Tarot himself...da bi na kraju resenje bilo http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS030088 (hm, lenovo...b e n z i n, kako cudno pisu rec voda (dell)) AMD driver koji u 99 MB i gomili opcija na advanced install ima za cekiranje i dve od po 1 MB za jebeni USB 3.0 host controller koji eto, gle cuda, radi.. :: Znaci ako vidim jos jedan dell u skorije vreme ima onoga ko mi donese da gadjam sa njim... :: By the way nadam se da sam nekom pomogao...ako nista drugo da se bar malo nasmeje... ::
Treba malo iskustva i sve bude pesmica :D Nisi osetio kakva je muka naci drajvere za Toshibu satelit ?
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Ne znam kako vi, drage kolege sa foruma, ali sam vise popizdeo na dell i jebacinu sa instaliranjem drajvera na isti...LM model inspirion M5110, sistem W7 prvo 32 bit pa 64 bit (sto se pokazalo kao ne bitno), prilikom instalacije nesto drivera instalirao sam nesto ne, ok nije ni to problem...njihov sajt, nadjem model po service tag-u, lagani download...install... kad pusiona...usb 3.0 driver ne pase...jedan, drugi, treci...peti...alternative, forumi, on line update, forsiranje manueno...drkanje, titranje jajca sa leve pa sa desne strane (setim se dobrih i ne tako starih vremena kada je ista stvar bila sa dotocnim brendom oko wireless drivera) gde je resenje bilo prekinuti instalaciju na 68 ipo % pa reset sa drzanjem prstiju iste ruke u levom oku i desnom uvetu da bi prihvatio driver, princip rada kao da je osmislio Milan cuveni Tarot himself...da bi na kraju resenje bilo http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS030088 (hm, lenovo...b e n z i n, kako cudno pisu rec voda (dell)) AMD driver koji u 99 MB i gomili opcija na advanced install ima za cekiranje i dve od po 1 MB za jebeni USB 3.0 host controller koji eto, gle cuda, radi.. :: Znaci ako vidim jos jedan dell u skorije vreme ima onoga ko mi donese da gadjam sa njim... :: By the way nadam se da sam nekom pomogao...ako nista drugo da se bar malo nasmeje... ::
covek je potpuno u pravu, dell ima jako jebene drajvere koji se tesko mogu naci cak i na dell sajtu!!! ja imam inspiron n7110R i mogu reci da sam imao iste probleme... a da ne kazem sto se greje kao lud .... nisam zadovoljan Dell-om uopste a naslusao sam se tih prica da je najbolji itd....
Laptop/notebook je nanjnezgodnija PC kategorija kada je rec o
31.10.2012. 03:53
status: user broj poruka: 10997
instalisanju drajvera - delom zbog rastuce ``multifunkcionalnosti`` sklopova, delom zbog hiperprodukcije koja stvara konfuziju u oznacavanju modela (jedan model sustize drugi, a slican mu k`o jaje jajetu...).
Nisi pratio fabulu radnje covek je eksplicitno naveo da je pronasao DOWN sekciju za sve vozace preko service tag-a...
Sto se `vozaca` za DELL tice mogu samo da kazem da na mom primerku nisam uspeo da dobijem adekvatni prikaz na ekranu sve dok nisam skinuo vozaca za graficki chip sa DELL sajta te da ni jedan drugi citati noviji ne daje ni priblizno tako dobru sliku sa zivahnim bojama kao pomenuti...
Inace nije mi jasno zasto ne potegnuti gurua za vozace (driver genie) oni uglavnom resavaju probleme... em nema zajebancije i silnog probavanja em sve prodje relativno brzo...
A ovi sto kazu da se DELL greje jesu li probali ostale da li se i oni greju ili ne... ako svi trose isto W onda se podjednako i zagrevaju ne moze biti drugacije... hladjenje je kod svih prigodno lose odradjeno... Prosto je neverovatno da se onako velika donja povrsina ne koristi za dodatno hladjenje pogotovu sto ima bas mnogo ljudi koji imaju nekakav notepall kojim dodatno hlade laptop ili notebook (ja imam CM U2 na oba i jopet nisam zadovoljan efektom hladjenja)...
Inace hladjenje na laptopu mi je bilo najbolje kad sam skinuo masku sa ODD-a tako da je strujanje vazduha kroz kuciste bilo daleko bolje... ali tako se brze napuni prasinom pa onda otvaranje na 6-9 meseci pa ciscenje i tako u krug, ali su temperature prilicno nize (cak do 20°C manje)...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: uneses i to je to ali ako ga nemas stvarno je haoticno naci drajvere jer se komponente tipa wifi,bt... razlikuju po regijama gde se distribuira :: ::
Pa eto, pogotovo, `kolegi` VMARC-u sto sam uopste izneo problem i sto sam nesto pusio i Djuroue1 sto ne znam da instaliram drajvere posle deset godina bavljenja ovim poslom....ali znam malo tog nekog stranog jezika pa bacim oko malo i na strane forume i vidim da zilion ljudi se javi svaki dan sa slicnim problem... @gliga79 tosibu nisam radio vec duze vreme jer sam imao veliki broj reklamacija pogotovo na one koje su bile for adriatic region, govno neopevano...
svi smo se vec davno slozili da pojma nemas sa zivotom, te molim te da odlozis ili preusmeris svoj sud na npr. neko povrce, tu ces mozda da se pronadjes ako vec nisi u drugom pokusaju medicine btw, ako si imao jedan laptop u zivotu, to je sigurno merodavno.
@jumperjack, jeste, drajveri jesu zajebani za DELL, svaki put poskidam giga ukupno sve, kada to sve instaliras jednom onda sve lepo radi, imas sve na sajtu i to je to, nema nikakve vise filozofije
:: covek je potpuno u pravu, dell ima jako jebene drajvere koji se tesko mogu naci cak i na dell sajtu!!! ja imam inspiron n7110R i mogu reci da sam imao iste probleme... a da ne kazem sto se greje kao lud .... nisam zadovoljan Dell-om uopste a naslusao sam se tih prica da je najbolji itd... :: :: :: ASUS P8Z77V-DELUX :: INTEL I7 3770K 4.9ghz & CORSAIR H10 :: 4x4gb CRUCIAL TACTICAL LED 2200 9-9-9-2 :: ASUS GTX68 :: INTEL SSD 330 60G :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: VIEWSONIC VX2739W :: ::
Pet Dell laptopova mi je proslo kroz ruke u poslednje vreme i nijedan problem sa drajverima, skidanjem drajvera, odabirom ili instalacijom.
Ne mozes na laptopu, kada skines drajver sa sajta proizvodjaca, da ides sa ekspresnim instalacijama jer je uvek od laptopa do laptopa pa cak i kada su iste oznake. Uvek, ali uvek se ide sa advance opcijom i odabere zeljeno.
Grejanje laptopa je jaaaako relativna kategorija. 80% korisnika ga mete na cebe, stavi nesto pored otvora za hladnjenje... drugim recima boli ih cosak da gleda gde mu ulazi a gde mu izlazi vazduh i sta sme a sta ne sme. Skoro sam naduvao ortaka kada sam video da on uredno laptop ostavlja na TA peci, koja je naravno, pristojno topla. Jedna musterija je u napadu besa zabola Toshibu direktno na HDD. Nikakvih mehanickih ostecenja na masci, ali hard vise ne da radi. Nacina da se ukoka laptop za kratko vreme ima i onoliko, nisu uvek krivi proizvodjaci.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
..ne razumem kako to mislis `express` instalaciju? `Advanced insttall`? Pa kad skines driver, on je zapakovan u .exe fajl (arhivu), konkretno za DELL je onaj sa ikonicom kljucica, otpakuje se na C:\dell i nakon toga se normalno instalira kao wizard bez `express` i `advanced` ponude.
:: Pet Dell laptopova mi je proslo kroz ruke u poslednje vreme i nijedan problem sa drajverima, skidanjem drajvera, odabirom ili instalacijom :: :: Ne mozes na laptopu, kada skines drajver sa sajta proizvodjaca, da ides sa ekspresnim instalacijama jer je uvek od laptopa do laptopa pa cak i kada su iste oznake. Uvek, ali uvek se ide sa advance opcijom i odabere zeljeno. :: :: Grejanje laptopa je jaaaako relativna kategorija. 80% korisnika ga mete na cebe, stavi nesto pored otvora za hladnjenje... drugim recima boli ih cosak da gleda gde mu ulazi a gde mu izlazi vazduh i sta sme a sta ne sme. Skoro sam naduvao ortaka kada sam video da on uredno laptop ostavlja na TA peci, koja je naravno, pristojno topla. Jedna musterija je u napadu besa zabola Toshibu direktno na HDD. Nikakvih mehanickih ostecenja na masci, ali hard vise ne da radi. Nacina da se ukoka laptop za kratko vreme ima i onoliko, nisu uvek krivi proizvodjaci. :: :: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti! :: :: ::
Sve to stoji... Pokrenes exe fajl, raspakujes na c:\dell... On automatski pokrene instalaciju drajvera... Svi rade ali eto, jedan nije hteo...i rekao sam da je toga ranije bilo i sa drajverima za wireless...i sve to ne vezano za neki odredjeni model ili chipset...
Moje pitanje se nije odnosilo na tvoj nivo elementarnog (ne)znanja, vec na nacin na koji si problem izneo. Bio mi je zabavan u tom trenutku, mislim da je bilo 3AM. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - HP ProBook 4530s Core i3 2330M, 8GB RAM, HD3000 OS X Mountain Lion 10.8.2
Sa APU Zacate sa vec instaliranim Win7 stater edition sve zivo radi ,dell ova instalacija,wi fi ,blue tooth .....,znaci ipak da moze.Pogledaj da nadjes original Dell DVD za taj model ,ali da se taj model prodavao sa Windows ne sa Linuxom.
ma sve ima da se skine sa official site nego ljude mrzi da se pomuce
:: Sa APU Zacate sa vec instaliranim Win7 stater edition sve zivo radi ,dell ova instalacija,wi fi ,blue tooth .....,znaci ipak da moze.Pogledaj da nadjes original Dell DVD za taj model ,ali da se taj model prodavao sa Windows ne sa Linuxom ::
@дех: на крају сам написао како сам решио проблем тј одакле сам скинуо драјвер... @имарковић: наравно да ме не мрзи да скидам са њиховог сајта чак напротив, зашто бих се зајебавао са алтернативама ако раде драјвери са сајта, него једноставно није хтео да га прихвати... @вмарц: првобитни пост јесте био одприлике ЗАМ али само из разлога што сам баш вио попиздео а и предходним данима сам имао два или три дела на ренсталацији и све је било ок...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.