Citajuci ovde vase komentare, ja sam pustio LinX i on je radio i radio ali nista nije pokazivao u GFlops ni nigde. Procesor je radio 100% jedno 25min. Onda sma ga ugasio.
Posle sam ukljucio Prime95 verziju 27 i radila je 20min i onda sam bez gasenja upalio i FurMark 1.10.2 i ZAJEDNO su radili 15-20min i onda je pocelo da izbacuje Fur da graficka Throltuje ili kako vec, benchovi su se i dalje vrteli ali je to izlazilo pa se povlacilo naizmenicno. Ja sam pogasio testove i restartovao i pokrenuo sam Furmark i radio je bez problema 25min na maks podesavanjima.
Nisam stavio lap na postolje sa ventilatorom (iako je to dobio za dzabe) a grafa je dosla do 90-91 stepen a i CPU je bio tu negde. Kad se upali to postolje - snizi mu temperaturu. U igrama ni blizu se temperature nisu toliko penjale !
Mislim da je napajanje problem (mada su mi i temperature sumljive !) - ALI mozda i gresim, zato hocu da vas pitam, poznavaoce, da li sam zezno druga ? Ja sam kao iso da to testiram iako ima jos garanciju, ali ko ce se mlatiti po servisima ?!!!
Posto je sistem bio stari, dicu novi Win7 pa cu odraditi jos neke testove. Da li mi predlazete neke ?
Phenom II & Antec H2O 620 M5A99X EVO 4x2GB 2000MHz GV-R685D5-1GD U2312HM HD103SJ CM 690 II Adv & SST-ST85F-P Creative Titanium SteelSeries 5Hv2 Lycosa Sphex
Jel ovaj iz Laze pobegao il sta? `Jesam li zajebao druga?Sumljive temperature`.Ti testiras.Pokri se usima po glavi i cuti.
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v Gigabyte ga990xa ud3 12gb ddr3 (Patriot Viper 3 Black 2x4gb + KHX 2x2gb) Gainword Gtx 260 core 216 Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G 105 Steel Series Sen
Testovi koje si radio su predvidjeni za desktop racunare a ne za laptopove i to se rade kada se iste masine overklokuju i ponekad na default ali retko! Sta kazes pustio si furmark.Dobro je da nisi spalio onboard gpu. Ako je sve radilo kako treba i laptop nije pokazivao nikakve anomalije kakav crni prime i LinX,furmark to jedino ako hoces da ga sahranis ali odmah!
Ako si vec hteo da ga istestiras shodno konfiguraciji da proveris da li laptop funkcionise,tj ne trotluje tu su programi kao sto je 3dmark za GPU ili ti PCMark da protestira celu platformu..
Imas lepo sajt gde su svi rezultati za Laptopove pa dobijeni rezultat uporedis .. To je sve sto si trebao da radis..Batali se ti tog tvog testiranja i nemoj da sumNJas u napajenje i temperature!
Intel 3930K@4.7 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
Dobro da ga nisi ubio, pogledaj ozbiljan vazdusni kuler koji se koristi za desktop pa ce ti biti jasno sa kakvim alatom kreces da radish oc cpu za desktop, ,...nadam se da nas malo zezas, Inace u intel i nvidia bolje se razumeju amd-ovci , ako kojim slucajem ubijesh laptop eto njima materijala .)
Auuu šefe al si mu j... kevu. Pa ja taj furmark ni na desktopu neću da pustim bez neke preterane potrebe, a ti ga opali na nesretnom laptopu i to uz pomoć prime-a!! Pa da li si ti dečko zdrav?? Posle tvog tretmana taj laptop je sad već polovan. :D Mora da mu je sva termalna pasta isparila prilikom ovakvog silovanja. :( A da li si zeznuo druga? Nisi. Zeznuo se on što te je pustio blizu svog laptopa! Ako se uopšte javiš posle svega, reci nam samo razlog zašto si ga uopšte i testirao? Da li je postojao neki problem ili si ti to onako na svoju ruku? Biće da je ovo drugo :)
kad je sve ispravno ne bi trebalo da prolazi sve , posto nije OC ? Sta, kupis mecku i ne smes da je vozis preko 220 km/h jer to nije Formula 1 ?!? ! Mante se pametovanja, ovde par postova vredi i za to HVALA ! Probacu sa PCMark-om, necu vise FurMark.
Phenom II & Antec H2O 620 M5A99X EVO 4x2GB 2000MHz GV-R685D5-1GD U2312HM HD103SJ CM 690 II Adv & SST-ST85F-P Creative Titanium SteelSeries 5Hv2 Lycosa Sphex
Ma lupetaju, upali furmark i prime, stavi ga na ringlu i postepeno pojacavaj, ujedno ces i reparirati sta god ima falicno, samo stavi aluminijumsku foliju izmedju za svaki slucaj.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: Ma lupetaju, upali furmark i prime, stavi ga na ringlu i postepeno pojacavaj, ujedno ces i reparirati sta god ima falicno, samo stavi aluminijumsku foliju izmedju za svaki slucaj ::
manje - vishe svi postovi su u redu, sem jednog a to si i sam primetio, inace neka ti prijatelj procita postavljenu temu i da svoje misljenje ... Da je to moj laptop zabranio bih ti pristup...
Poz
:: kad je sve ispravno ne bi trebalo da prolazi sve , posto nije OC :: Sta, kupis mecku i ne smes da je vozis preko 220 km/h jer to nije Formula 1 ?! :: :: Mante se pametovanja, ovde par postova vredi i za to HVALA :: Probacu sa PCMark-om, necu vise FurMark :: :: :: Phenom II & Antec H2O 62 :: M5A99X EV :: 4x2GB 2000MH :: GV-R685D5-1G :: U2312H :: HD103S :: CM 690 II Adv & SST-ST85F- :: Creative Titaniu :: SteelSeries 5Hv :: Lycos :: Sphe :: ::
Ovakav postupak testiranja uredjaja normalno se radi u laboratorijama proizvodjaca kada se zele proveriti ponasanje uredjaja u ekstremnim situacijama. Stres test nije predvidjen da ga koriste laici, jer umsto upotrebljivog rezultata stvaraju samo trosak. Uredjaj posle stres testa ima skraceni vek trajanja, sto za proizvodjaca nije problem, ali nije namenjen korisnicima.
Ne lupaj nemanja, ringla je za amatere, vidiš da je on pro. Preporučujem neku solidnu rernu,a umesto folije tu je tepsija. Još ako mu ćale drži pekaru mogućnosti su neiscrpne. :D A recimo za smartfon i tablet uređaje idealan je toster! Ako postoji furmark za android biće od velike pomoći u ovom slučaju. Živ bio!!!
:: Ma lupetaju, upali furmark i prime, stavi ga na ringlu i postepeno pojacavaj, ujedno ces i reparirati sta god ima falicno, samo stavi aluminijumsku foliju izmedju za svaki slucaj ::
Sta ste napali coveka, ovde je naucio tu nauku, prolazi mi na trt mrt 15 kruga prime, veli covek komp je komp... Laptop kao brend kompovi je pazljivo sklapan od probranih komponenti i vec testiran (izuzimajuci msi .) i nema potrebe da ga ti testiras stres i burnout testovima, to radis kada sastavis sam komp da bi utvrdio da li je sve lepo `leglo` i da nece da se jave problemi pri ekstremnim uslovima ili duzem koriscenju. Ovi sto to rade na klokovanim vec prejakim masinama koje nicemu pametnom ne sluze, a pritom se ne takmice su jednostavno badjavni.
E jbg, napadate coveka bzvz, bolje mu objasnite sta i kako...Inace, daleko od toga da ce da spali laptop, bez obzira na svo to akanje, a i zasto bi kad ima sve moguce zastite od pregrevanja i kada dostigne kriticnu temp. ugasice se i to je to... bar je zakljucio da je ultra stabilan. Malo ste preterali, nije to tako kao sto vam se cini. Evo ja cu kur.c da osecem ako mi novi laptop crkne, a njakacu ga ceo dan, pa i ako treba 10 dana sa tim stresovima. Moze slobodno opklada ko je spreman da kesne 100E, ozbiljan sam. Naravno, treba da je sve cisto od prasine i kuleri normalno rade...Pa de ces veci stres kada se otvori 10-ak zahtevnih strana u browseru i proc 5 dana zakucan na oko 100-ke...pa sta mu fali.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.