I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Drugar ima ovu Toshibu,prodao bi je i kasnije uzeo lenovo y580 :: :: http://protis.hr/products/details/notebook-toshiba-satellite-l67015q/3411 :: :: Samo umesto hd 5730m,on ima 5670m :: Stara 2 godine,garancija istekla pre 7 dana : :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Fora je u tome što novo možeš dobiti na rate, tj. odloženo plaćanje, tako da se teško prodaje sve što je polovno i košta puno. Otuda kolega procenjuje tako kako procenjuje. I auto kad kupiš nov, već sutradan ne možeš dobiti ni približno iste pare koje si za njega dao, akamoli posle dve ili tri godine pa makar sve vreme bio garažiran. Kad kažeš da ti je garancija istekla pre sedam dana to budi sumnju, bolje ti je da opsiuješ kao malo korišćen i dobro očuvan i slično.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ali on je to kao platio 800e pre 2 godine i po njemu ispod 400e ne sme,i zato gleda da navata ovcu neku pa da ga proda za 400e :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
u tome sto novi racunari slicne konfiguracije, sa 2 ili 3 godine garancije na beskonacno rata idu za po 450-500e. A ovaca je sve manje, zato sto ljudi sve cesce konsultuju nekoga po pitanju kupovine IT opreme, a, na kraju krajeva, i sve vise je prosecan Mile upucen u takve stvari. E sada, neko bi morao da bude totalno razvaljen od gudre da taj racunar plati preko 250e ili preporuci takvu transakciju nekome. Kakva mu je baterija?
Edit: Nisam video da je 17in. Na to dodaj jos 30e, pa nek bude 280 maksimum maksimuma. Mada, ne verujem...
Razlika izmedju 15.6 i 17.3,izvini ali to je apsurdno,ja ga licno ne bih prodao ispod 320-330e,jer tera sve ipak je to 17.3+i5+hd 5670m a neko sranje sa integrusom.
U svakom slucaju videcemo.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Pa dobro,realno i on je svestan da je realna cena 300e,ali za taj novac ga prodati nece,posto lap koristi za gaming posto nije kuci,vec studira(ako se to sto mi radimo moze nazvati studiranjem ali dobro)i lap mu vise odgovara.A i nece da proda nekome koji prati i zna kako stoje stvari sa hardverom.
Dota 2,naravno smanjeni detalji-60fps Fifa 13,full Battlefield 3 multi,spustio sve na low na 1600x900, 50-70 fps,sto je super,igra i dalje izgleda odlicno. Evo sad recimo Dishonored sve do kraja 45-60fps,Borderlands 2 na medium cepa na 45++. Znaci sve je itekako igrivo,pa ga za 300e ne bi dao.Prosto ne isplati mu se. Videcemo nadamo se da ce da uleti neka ovca.
Umesto njega(ako ga proda za 400e)uzece Lenovo y580: 15.6 inca,i5 3210m,gtx 660m...On je oko 80k dinara.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
i meni su na ovom forumu ljudi procenjivali moj laptop na nebuloznih 200-250e ili tako nesto... a i7-2630q + amd6770 sa 750gb i 6gb rama ne moze biti po toj ceni a kamoli ako se uzme u obzir da je laptop pod garancijom koja vazi po celom svetu. Prodao sam ga za mnogo vishe. Probaj, nista te ne kosta.. jedino ako si u zurbi nekoj..
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
je takva. 50e max, zato sto je servis 17 incnog monitora drasticno skuplji, a kad nemas garanciju placas ga sam. Kada pricas o lap topu, moras da znas da Dell i Toshiba prodaju i5 racunare sledece generacije sa dosta jacim grafikama za po 52-55000, sa HDD od 500 ili 750GB i 6GB RAM-a. Ako pogledas oglase, a stvar vredi samo onoliko koliko je kupac spreman da je plati, videces kolika je cenovna razlika izmedju 15in i 17in, na kraju krajeva i iz razloga sto je korisnika kojima treba 17in ekran dosta manje, sto znaci da je trziste takvih racunara daleko zasicenije... Ja ti kazem, bez nekog daljeg palamudjenja, stavi ti njega i na 2000e, ali cena koja ti bude ponudjena posle nekoliko ponuda ce biti realna cena, zato sto prvi zakon trzista glasi: Vrednost jednog proizvoda je ekvivalentna ceni koju najzainteresovaniji ponudjac zeli da isplati za njega...
PS: repsi je ocigledno nasao nekoga ko ne voli da kupuje nove stvari, i, iako mu komp vredi dosta vise od tih 250-300e, samo pravi i autenticni mazohista ce za stvar koja nova, na 239729376293 rata vredi 700e (da kazemo da novi komp kosta toliko, ako nije neka PRO serija koja je skuplja), bez prethodne konsultacije sa nekim ko ce tu cenu spustiti za 200e, isplatiti tih 700e i otici kuci sa novom polovnom masinom. Taj svetski putnik, koji prosto prelazi iz aviona u avion i toliko mu je neophodna ta worldwide-no-matter-what-throw-your-notebook-from-10000m-and-we-will-give-you-your-money-back-and-aditional-blowjob garancija, koja vazi ako poneses racun u svaki od 10000000 aviona kojima se vozis i imas para da isplatis popravku, pa naplatis troskove 8 meseci kasnije, prosto toliko ne voli da kupi novi racunar, vec ganja polovne masine po oglasima, placajuci ih kao da su nove i pritom mora da hologramski stvori nosioca garancije svaki put kad mu rikne memorija u Dzibutiju. Nece da moze...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.