Danas upalim laptop nesto da vidim i kad ono posle 20 sekundi od kako se digao OS izbaci plavi ekran sa greskom STOP 0x000000F4... I svaki put tako posle 20 sekundi vec pet puta zaredom izbaci plavi ekran. Uspeo sam da udjem u safe mode i tamo ne izbacuje gresku. Hitno mi treba pomoc posto mi laptop treba za posao pa i nemam bas vremena da se bakcem oko toga :) Citao sam nesto po internetu i neki kazu da je do baterije na maticnoj, a neki kazu kao da otkazuje hard disk. Sad stvarno nzm sta bi moglo biti ?
Asus M4A89GTD PRO/USB3 Phenom II 955BE Powercolor 6850 2x4gb Exceleram LC600H-12 v.2.31 1TB WD Caviar Green Thermalthake Soprano RS-101 Dell U2312HM
S obzirom da podižeš u safe modu dovoljno će biti da reinstaliraš sistem. Sigurno nije baterija na matičnoj jer veću glupost skoro nisam čuo. Može biti do hdd-a to nije isključeno, ali ne da otkazuje već da ima loših sektora što će formatiranje da ti reguliše. Mada kada počnu loši sektori to ti je kao zarazna bolest, širi se u većini slučajeva tako da onda treba zameniti hdd.
U biti ako je hardware onda je najčešće nešto drugo u pitanju, ali da ne nagađamo i da te ne plašim bez potrebe.
Desava se...Ali pre rusenja OS-a pokusaj da iz safe mod-a uninstalises graficke i audio drajvere, pa ako posle normalno udje, na konju si. Samo ih ponovo instaliraj i teraj dalje. U protivnom, sam Bog zna sta je zabagovalo od sistemskih drajvera pa da dodje do konflikta necega i BSOD-a. Mada moze biti i bad sektor i jos hiljadu stvari. Nemam bas poverenja u te 2,5` HDD-ove vecih kapaciteta, vrlo su osetljivi...U najgorem slucaju moze biti da je nesto od hardware-a otkazalo...Ali nista bez detaljnog pregleda, samo mozemo da nagadjamo...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Udji u safe mode i pobrisi drajvere za zvuk i grafiku u udji onda u normal mode , jel ti graficka AMD Radeon Mobility HD6320 skini najnovije drajvere za nju!
Probaj bez baterije da udjes u windows , na nekim sajtovima pise da je mozda STOP 0x000000F4 za bateriju!
Posle par plavih ekrana digo se sistem i vise nije izbacivao plavi ekran... Kad sam usao u safe mode hteo sam da izbrisem drajvere od graficke ali je izbacivao kao da nema uopste instalirani ti drajveri. Ne bi bio problem da stavim novi windows, ali da je to sedmica a ne xp, jer laptop koristim samo da bi povezao midi kontroler, a on radi samo na xp. Kad sam kupio laptop jedno 3 dana sam trazio potrebne drajvere za xp jer samo za sedmicu ima na sajtu, tkd. stavljanje novog sistema bi ostavio za kraj ipak :D
Asus M4A89GTD PRO/USB3 Phenom II 955BE Powercolor 6850 2x4gb Exceleram LC600H-12 v.2.31 1TB WD Caviar Green Thermalthake Soprano RS-101 ViewSonic VA2016w
Moguće je da uopšte i ne postoje drajveri za XP za taj laptop. Ako si kasnije podigao sistem i podižeš i dalje bez pojave plavog ekrana onda si imao problem sa memorijom. Opet ako sve sad radi nemoj ništa dirati. Ovo drugo što kažeš da ga koristiš samo zbog povezivanja midi kontrolera je nezgrapno rešenje. Verovatno se to može na ovaj ili onaj način organizovati i na tvom računaru.
Asus M4A89GTD PRO/USB3 Phenom II 955BE Powercolor 6850 2x4gb Exceleram LC600H-12 v.2.31 1TB WD Caviar Green Thermalthake Soprano RS-101 ViewSonic VA2016w
:: Moguće je da uopšte i ne postoje drajveri za XP za taj laptop :: Ako si kasnije podigao sistem i podižeš i dalje bez pojave plavog ekrana onda si imao problem sa memorijom. Opet ako sve sad radi nemoj ništa dirati :: Ovo drugo što kažeš da ga koristiš samo zbog povezivanja midi kontrolera je nezgrapno rešenje. Verovatno se to može na ovaj ili onaj način organizovati i na tvom računaru :: ::
sad radi normalno.. a kako bi se to moglo resiti bas me interesuje ?
Ti sam možeš da rešiš ako instaliraš virtualni sistem XP na tom win7 sistemu, i onda u njemu instaliraš to što neće od komponenti na win7. Ali opet ti trebaju drajveri za XP naravno. U principu ako ti se to ponovi onda bi trebalo testirati te memorije, a ti testovi znaju da potraju koji sat...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.