Sta je od ova dva bolje za svrhe citanja knjiga i koriscenje interneta. Vidim da su tablet oko 10.1` oko 30000, kao i netbook-ovi. Zanima me da li je to premala velicina da se koristi za citanje knjiga(a4 paper). Znam da moze zoom, mada je lepse kad moze samo da se skroluje. :) Generalno mislim da je tabletu namena samo nekakvo igranje i internet (mozda gresim). Dok bi na netbook moglo i da se instalira nesto korisno (jeste 1-1.5Ghz i 2GB ram,ali je dosta). Ukoliko je 10.1` premalo, onda ici na nekih 15,6`?
P.s. video sam neki prestigio 5080c, ima 1Ghz, 1GB ram. ali ljudi mu daju ocene gore nego digitronu.On je 8` dijagonalno.
samo me mrzelo da pitam...mislim da je netbook bolje rešenje. nemam iskustvo ni sa jednim ni sa drugim, al kanda osim što je zbog gabrita tablet konforniji, netbook je upotrebljiviji...bem li ga..netbook ima usb-ove, hdd sa kodža prostora, i 500GB, dok tablet jedva nekoliko gB...
AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7
Upravo tako. Mada me zanima bas neko da kaze ko ima iskustva :) Zbog velicine displeja i citanja knjiga (A4) jer ovaj 8` prestigio je dosta jeftiniji. A ako nije dovoljno ni 8` ni 10.1` onda mora 15.6` :D Mislim da u tablet staje jos nekih 30GB sdhc i jos ima kablic na koji stavis exter hdd ako zatreba.
Inace ja sam svuda pokriven wifi signalom tako da mi je to nebitna karakteristika,sto neki navode manjak za tablet.
Naveo si za sta ti treba uredjaj.Za citanje i internet.Ako je to to,onda bez dileme tablet sa 10` ekranom.Od kad imam tablet(9 meseci),jedva da i palim desktop,osim kad je u pitanju zahtevniji rad.A i smanjio sam mesecni racun za struju od 500 do 700 din.Oko 8000 din godisnje,pa ti vidi.Pozdrav
Dakle, lepo se cita na njemu? Galaxy tab 10` i to je to? Osnovne potrebe su mi citanje i internet. Naravno,napravio bih nekoliko svojih aplikacija za android i time ubacio jos nesto sto koristim na Desktopu i time pokrivam sve sto mi treba.Samo mi je bitno da moze lepo da se vidi.
Koristio sam asus transformer i za citanje je 10`` i vise nego dovoljno, a uvek moze da se podesi vvelicina slova i koliko ce stranica da ima odredjena eKnjiga. Samo ako ti treba uredjaj za ozbiljniji office rad, onda netbook, za sve ostalo uzmi tablet. Ni ja nisam palio komp dok sam imao Asusa. Cak i sgNote dok sam imao komp skoro da nisam koristio.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
Mislim da tablet ispunjava sve zahteve jer moze da se cita lepo s njega(videcu uzivo jos). Uz nekoliko napravljenih aplikacija imam potpunu zamenu za desktop. Mnogo je veca autonomija od netbooka, a ista dijagonala.Cena je `tu negde`.
i oet, ipad 3 je samo igracka i iz tvog ugla. :) kupuju ljudi S3 u iste svrhe, da pogledaju nesto na internetu samo,odigraju neku igricu i da mogu da se jave na telefon :)
Samo jos da vidim uzivo, da li galaxu tab ili Asus Iconia.Mada postoji i neki prestigio 9,7` cene kao nexus7... pise da ima IPS panel...pa cemo da vidimo :)
Meni je ipad 3 dosta koristan vise ne moram non stop da blejim na stolici kako bi video nesto na internetu i dosta koristim internet skype dopisujem se ili ga koristim za video poziv pre toga sam imao samsung galaxy wifi 5.0 koji nije los ali je ekran 5 inca i nije bas toliko brz ima acer iconia ali je stariji android ali je sasvim solidan .)
Prelazak sa Prestigio 5097 na N7 mi je tako lepo pao.
Na Prestigiu je samo ekran dobar, ostalo prosek ili loše. SoC je loš, ima dosta bug-ova u FW, srče bateriju u sleep-u, ako ga ne ugasiš uveče, ujutru imaš jedno 20% baterije manje čak i sa isključenim WIFi.
Trude se oni i stalno izbacaju novi FW, ali kilav HW ne mogu da isprave.
S druge strane, na N7 sve klizi i radi kako treba.
Jedino sada i ne morate da žurite, za koji dan izlazi Nexus 7 32GB po ceni ovog sada od 16GB, izlazi iPad Mini, tak oda će biti solidno sniženje.
I da, kao neko ko je rani vukao razne 10-ke, 7` su mnogo bolji ako planirate da nosite i koristite tablet svaki dan, 10-ka je za po kući :)
:: Samo jos da vidim uzivo, da li galaxu tab ili Asus Iconia.Mada postoji i neki prestigio 9,7` cene kao nexus7... pise da ima IPS panel...pa cemo da vidimo :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.