Po meni čisto bacanje para ,samo zbog tog fensi ekrana ,digli su mu cenu u nebesa za te pare opušteno možeš da nađeš neki i7 laptop sa nekom zasebnom nvidia/radeon kartom ali kako hoćeš. Black Wolf
svako ima svoje prioritete, neko procesor, neko cinema ekran. meni je licno 14.4` malo. ja bez 17` lap ne bih uzimao, pre bih uzeo i5 sa 17`, nego i7 sa 15`.
:: Po meni čisto bacanje para ,samo zbog tog fensi ekrana ,digli su mu cenu u nebesa za te pare opušteno možeš da nađeš neki i7 laptop sa nekom zasebnom nvidia/radeon kartom ali kako hoćeš :: Black Wolf :: ::
Macbook air, Sony VAIO, Asus zen, HP Envy... Sve je bolje od Toshibe. Dati preko 40k din za Toshibu je cisto bacanje para. Koliko je to neozbiljna firma, govori i cinjenica da su stavili SSD od `cak` 32GB. Bolje da ga nisu ni stavili. Mislim da je cak i FSC u danasnje vreme daleko ispred Toshibe po kvalitetu. To sto ima Cinema ekran... Ne pali se na to. U kakvom formatu ces gledati filmove na njemu? Blue ray? Ajd da je lep... Dizajn potpun prosek. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - HP ProBook 4530s Core i3 2330M, 8GB RAM, HD3000 OS X Mountain Lion 10.8.2
Ova Toshiba ima naduvenu cenu, SSD je samo cache drive kroz Intel SRT, tako da od SSD performansi nemaš ništa.
Zbog proporcija display je još manje površine nego na drugim ultrabook-ovima, plus je TN panel što je za ovu cenu bezobrazno. Sam ekran ima jako nizak kontrast, visok nivo osvetljenja crne, tako da ne znam šta je tu Cinema display -za filmove je baš potrebno da crna boja bde što tamnija.
Laptop ima samo 10/100 LAN (ne sećam se kad sam takve laptopove video osim pojedinih baš jeftinih) i samo 2.4GHz WiFI što je opet u ovom cenovnom rangu vrlo bezobrazno.
Takođe, imaj na umu da ako voliš da gledaš serije, većina njih se emituje u 16:9 formatu, tako da ćeš na ovom ekranu imati crne štrafte bočno, što meni nekako više smeta nego gore i dole (stvar navike).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.