Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
hp655 pomoc...
STRANA 1 OD 1
spasic87 hp655 pomoc... 19.10.2012. 23:52 T48847

status: user
broj poruka: 393
Da li neko moze da mi kaze kako da na ovom laptopu aktiviram wifi i bluetooth drajvere sam instalirao ali u device manageru se ne vide ni wifi kartica ni bluetooth device?Lan i sve ostalo radi bez problema.U pitanju je win7 64 a drajvere sam skinuo sa hp sajta

Unapred hvala !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 19.10.2012. 23:57 #448612

broj poruka: 2270
Mislim da ima samo jedan taster kojim se aktiviraju obe funkcije, verovatno u kombinaciji sa Fn tasterom. Kod mene je Fn+F12.

spasic87 re: 20.10.2012. 00:03 #448613

Pokusao sam to i svetli narandzasto ta lampica ali nista se ne desava

Dragg re 20.10.2012. 00:06 #448614

Jel imaš ikonice u taskbaru za wireless i BT?

spasic87 re: 20.10.2012. 00:07 #448615

Ma jok u tome i jeste problem win ih ne vidi ....

Dragg re 20.10.2012. 00:16 #448617

Skinuo si atheros drivere, jel tako? I ja sam imao dosta problema sa BT ali sam ga sredio nedavno, međutim Wifi je proradio iz prve.

spasic87 re: 20.10.2012. 00:27 #448619

Naravno da sam skinuo atheros drivere ali nesto definitivno nije u redu samo mi jos uvek nije jasno sta???Sad sam skinuo neki HP Wireless Assistant da probam
VMARC Jel su ukljuceni u BIOSU? 20.10.2012. 00:54 #448621

broj poruka: 9420
Ako jesu, onda ti ne radi Atheros WLAN kartica. Na njoj je i BT modul.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
HP ProBook 4530s
Core i3 2330M, 8GB RAM, HD3000
OS X Mountain Lion 10.8.2

spasic87 re: 20.10.2012. 01:15 #448626

U biosu ukljuceno.Laptop je NOV imao je linux i na njemu je radilo sve.Ovaj HP Wireless Assistant kaze da je kartica disabled ali ja neznam kako da je enable jer je u device manageru nema
spasic87 re:RESENO 20.10.2012. 01:51 #448631

Instalirao sam poslednju verziju drajvera sa ATHEROS sajta i proradilo je.Drajveri sa HP-a izgleda i nisu bas najbolji...
Pisko hp? 20.10.2012. 08:44 #448636

broj poruka: 6645
Kao i mnogi drugi, čije ime asocira na nekakav zapad, standarde i slično zarad čega smo spremni iskreširati više para, i hp je posao prepustio kinezima i kineskoj logici (žutima, u onom lošem kontekstu standarda i odnosa prema mušteriji, ti narodi su žestoko vredniji od nas) po kojoj ih zabole da ti odrade idiot-friendly rešenje sa drajverima. Dovoljno je što ih ipak negde ima... zamisli, ugrađuju atheros čip-karticu u svoj lap-top, dogovorili, preuzeli, isprobali, ugradili... a još uvek nisu prebacili drajvere na svoj sajt. Zato, što je sajt u pm zapadu ili ko zna gde, a te fabrike u PRC-u, Bangladešu, Surinamu...
I ja uvek uglavnom imam mozgalicu dok ne proradi touch-pad, bt, wireless, audio... uvek bar jedan zajebava.
(da ne bude zabune kod zajapurenih, vredniji u smislu samostalne volje za radom).

Budale računaju na sreću.

bunjevac Dell 20.10.2012. 08:58 #448637

broj poruka: 578

Isto je i sa dell laptopom nema šanse da instaliraš bluetooth dok ga neskineš direktno sa njihovog sajta.Win 7 nije u stanju sam da ga instalira.

spasic87 Hp 20.10.2012. 22:59 #448728

Jos jedna stvar me je strasno iznervirala!Uz ovaj laptop nije bilo nikakvog diska sa drajverima.Znaci nov licno sam ga ja odpakovao.Do sada je uz svaki nov laptop,s kojim sam se ja susreo,postojao disk sa kakvim takvim drajverima nije mi jasno zasto je ovaj doso `go` ko radikal.Neznam da li je to neka novina ili hoce da `ustede` znaci stave ti linux pa se slikaj.A ako hoces da promenis operativni sistem juri drajvere po netu i naravno naidjes na problem koji je u principu glupost ali je ipak problem...

VMARC Re: Hp 21.10.2012. 02:09 #448740

broj poruka: 9420
Sta si platio, to si dobio. Platio si Linux, dobio si preinstalirani Linux i recovery Linux particiju. Sta hoces? Da si platio Windows 7, dobio bi preinstalirani Windows 7 sa Recovery particijom i ne bi ti trebali nikakvi drajveri.

Za sve ostale varijante, imas HP sajt pa se sa njim …

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
HP ProBook 4530s
Core i3 2330M, 8GB RAM, HD3000
OS X Mountain Lion 10.8.2

:: Jos jedna stvar me je strasno iznervirala!Uz ovaj laptop nije bilo nikakvog diska sa drajverima.Znaci nov licno sam ga ja odpakovao.Do sada je uz svaki nov laptop,s kojim sam se ja susreo,postojao disk sa kakvim takvim drajverima nije mi jasno zasto je ovaj doso `go` ko radikal.Neznam da li je to neka novina ili hoce da `ustede` znaci stave ti linux pa se slikaj.A ako hoces da promenis operativni sistem juri drajvere po netu i naravno naidjes na problem koji je u principu glupost ali je ipak problem..
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs